Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019

Παρατάθηκε χρονικά η δυνατότητα ρύθμισης οφειλών σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4611/2019


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΤΗΝΟΥ

  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ





            Με το άρθρο 6 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 30ης Σεπτεμβρίου 2019 (ΦΕΚ 145 Α΄) παρατάθηκε χρονικά η δυνατότητα ρύθμισης οφειλών σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4611/2019 ,που έχουν βεβαιωθεί ή θα βεβαιωθούν μέχρι την 29η Νοεμβρίου 2019 στο Δήμο μας ή τα νομικά του πρόσωπα, και ως νέα προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για την υπαγωγή στη ρύθμιση ορίσθηκε η 31η Δεκεμβρίου 2019.

            Υπενθυμίζεται ότι οι οφειλές δύνανται να καταβληθούν είτε εφάπαξ με απαλλαγή σε ποσοστό 100% είτε σε δόσεις με απαλλαγή σε ποσοστό από 50% έως και 80% από τα πρόστιμα, τις προσαυξήσεις και τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής που τις επιβαρύνουν, και με ελάχιστο ποσό δόσης τα είκοσι ευρώ (20,00 €).

            Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι με τη ρύθμιση αυτή δίνεται η δυνατότητα  στους πολίτες να τακτοποιήσουν εκκρεμότητες που έχουν με μη βεβαιωμένα δημοτικά τέλη ή δημοτικούς φόρους, προκειμένου να τύχουν μείωσης ή και απαλλαγής των προστίμων. Ενδεικτικά αναφέρονται οι παρακάτω περιπτώσεις:

·                     διαφορά μεταξύ δηλούμενης και πραγματικής επιφάνειας ηλεκτροδοτούμενων χώρων ακινήτων για τον υπολογισμό τέλους καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού – φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων και τέλους ακίνητης περιουσίας

·                     μη υποβληθείσες δηλώσεις τέλους ακαθαρίστων εσόδων και τέλους παρεπιδημούντων 0,5% ή 5%

            Για την υπαγωγή οφειλών στη ρύθμιση υποβάλλεται αίτηση στο Τμήμα Εσόδων του Δήμου (ή στο αντίστοιχο Νομικό Πρόσωπο) και εντός τριών (3) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση θα πρέπει να καταβληθεί είτε η πρώτη δόση είτε το σύνολο της οφειλής αυτής. Οι επόμενες δόσεις καταβάλλονται έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επομένων μηνών από την ημερομηνία αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση.

            Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Τμήμα Εσόδων του Δήμου μας (Υπεύθυνοι Επικοινωνίας: κ. Καλογεράκης Δημήτρης, τηλ. 22833-60136, κ. Πετροπούλου Αντωνία τηλ.22833-60118, κ. Τριανταφύλλου Κωνσταντίνα, τηλ. 22833-60119)





Ο Δήμαρχος Τήνου





ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΙΩΤΟΣ
Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας