Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

Νέα μονάδα αφαλάτωσης για την Τήνο


Yπεγράφη η σύμβαση για την προμήθεια και εγκατάσταση μιας νέας μονάδας αφαλάτωσης στην Τήνο.  Την σύμβαση υπέγραψαν ο Δήμαρχός Τήνου κ. Γιάννης Σιώτος και ο Πρόεδρος της Watera Hellas ΑΒΕΕ, μέλος του ομίλου Unibios, κ. Ορφέας Μαυρίκιος. 

Η μονάδα αφαλάτωσης θαλασσινού νερού με την τεχνολογία της αντίστροφης όσμωσης, που έχει δυναμικότητα 1.000 κυβικών μέτρων (m3) πόσιμου νερού ημερησίως, θα επιτρέψει την κάλυψη των συνεχώς αυξημένων αναγκών υδροδότησης του νησιού.
Η σύμβαση υπογράφηκε κατόπιν διεθνούς, δημόσιου ηλεκτρονικού διαγωνισμού στον οποίο η Watera Hellas αναδείχθηκε ανάδοχος ενώ η χρηματοδότηση της προμήθειας θα γίνει από πόρους του προγράμματος «Φιλόδημος» την οποία εξασφάλισε ο Δήμος Τήνου.
“Βασική και  αδιαπραγμάτευτη επιλογή μας είναι η αναβάθμιση των βασικών υποδομών που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού μας. Η υπογραφή της σύμβασης για την προμήθεια και εγκατάσταση νέας μονάδας αφαλάτωσης αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Εκ μέρους της Δημοτικής αρχής, ευχόμαστε την ταχύτερη δυνατή αποπεράτωση του έργου και δεσμευόμαστε ότι θα εργαστούμε με συστηματικότητα και συνέπεια  για την καλύτερη λειτουργία των μονάδων αφαλάτωσης και τη διασφάλιση της ποιότητας και της επάρκειας του νερού.” δήλωσε ο Δήμαρχος Τήνου.
 Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Watera Hellas σημείωσε ότι:“Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για εμάς που για μία ακόμα φορά μας δίδεται η ευκαιρία να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση του προβλήματος έλλειψης ποιοτικού πόσιμου νερού στα νησιά μας κάτι που αποτελεί βασική προϋπόθεση για την περεταίρω ανάπτυξή τους.  Επίσης,έχει μεγάλη σημασία το γεγονός,ότι όλα τα συστήματα που διαθέτουμε τόσο στην χώρα μας όσο και στο εξωτερικό, σχεδιάζονται από τους μηχανικούς μας και κατασκευάζονται στα εργοστάσιά μας εδώ στη Ελλάδα.”
Η Τήνος απέκτησε την πρώτη μονάδα αφαλάτωσης το 2001.  Η μονάδα αυτή ήταν δυναμικότητας 500 κυβικών μέτρων (m3), ημερησίωςκαι βρίσκεται στην περιοχή Αμμουδαριά. Η μονάδα αυτή εκσυγχρονίστηκε και  αναβαθμίστηκε το 2013, φτάνοντας σε  δυναμικότητα τα 750 κυβικά μέτρα (m3), ημερησίως. Επίσης, σταδιακά η Τήνος έχει εγκαταστήσει στην περιοχή Αγ.Φωκάς κατά τα έτη 2004, 2009 και 2014 τρεις ακόμα μονάδες με ημερήσια δυναμικότητα 500, 1.000 και 600 κυβικά μέτρα (m3), ημερησίως αντίστοιχα. Επίσης, το 2012, ο Δήμος Τήνου εγκατέστησε σύστημα ταχείας διύλισης για την φίλτρανση του νερού από το φράγμα στη θέση Βακέτα με δυναμικότητα 700κυβικά μέτρα (m3), την ημέρα.

10 Οκτωβρίου, 2019Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας