Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Τετάρτη 13 Απριλίου 2022

Η κόκκινη κλωστή της Βάγιας- Κουκουβάγιας ξετυλίγεται …. στο Υφαντήριο.

 


Η Δανειστική Βιβλιοθήκη «Βάγια Κουκουβάγια» του Παιδικού Σταθμού  Δήμου Τήνου  «γιορτάζει»  13  χρόνια δράσης!                                                                                         Η βιβλιόφιλη ηρωίδα μας Βάγια –Κουκουβάγια  «ξεπορτίζει» και δίνει «βήμα»  στο πιο μακροχρόνιο «πρότζεκτ» του σχολείου μας!                                            

Ευχαριστεί όλα τα παιδιά που πέρασαν από τον παιδικό σταθμό αυτά τα 13 χρόνια. Με την συνδρομή τους εμπλούτισαν τα ράφια της και με την υπευθυνότητά τους σεβάστηκαν κι συνέχισαν την βιβλιόφιλη αποστολή της! Φέτος οι δασκάλες μας  Σοφία και Άννα  «δίνουν κλώτσο» ξετυλίγουν το κόκκινο κουβάρι τους  και οργανώνουν  εσω- εξωσχολικές στιγμές  φιλαναγνωσίας για τα παιδάκια του παιδικού μας σταθμού.  

«Μικροί βιβλιοφάγοι» καλή όρεξη στις αναγνώσεις και στις αφηγήσεις μας !

Δώσε κλώτσο να γυρίσει στο  2ο Ραντεβού Φιλαναγνωσίας

την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Η κόκκινη κλωστή της Βάγιας- Κουκουβάγιας   ξετυλίγεται και αυτή τη φορά μας υποδέχεται στο σπίτι της , σε ένα κτήριο που μυρίζει τέχνη και ιστορία …. στο Υφαντήριο.

Σήμερα οι αργαλειοί υφαίνουν παραμύθια .Μαλλιά κουβάρια μπλέκονται , μπερδεύονται και αγκαλιάζουν παιδιά  αργαλειούς υφαντά και παραμύθια …  «Κόκκινη  κλωστή δεμένη στην ανέμη τυλιγμένη  δώς της  κλώτσο να γυρίσει παραμύθι να αρχινίσει» …και το παραμύθι μας για σήμερα είναι Τα Ελληνάκια της Ευγενίας Φακίνου                                                                                                     Μια ανάγνωση υπό τον ήχο των αργαλειών που ξεσηκώνει τις ψυχές  μας                           και υψώνει τα ελληνικά σημαιάκια μας, μια ανάγνωση που υφαίνει ελληνικές παραδοσιακές στολές   «γ»ραμμένες εις πανίον  και μας ταξιδεύει στην ελληνική ιστορία και στην λαϊκή μας παράδοση .                                                                      Τα μπαούλα του λαϊκού πολιτισμού άνοιξαν , οι μικρές υφάντρες  και οι μικροί υφαντουργοί ξετύλιξαν την  τέχνη και το μεράκι τους …Τα μικρά ελληνάκια του Παιδικού Σταθμού



























Δήμου Τήνου  έντυσαν στο μουσειακό χώρο του υφαντήριου  μια έκθεση με παραδοσιακές στολές κομμένες και ραμμένες στα μέτρα τους και με τους αργαλειούς  τους ύφαναν με περηφάνια   την ιστορία μας ,μια φορά και ένα καιρό!

Η έκθεση «υφαίνειν με κόκκινη κλωστή δεμένη….» από τους μικρούς υφαντουργούς  και υφάντρες του Παιδικού Σταθμού Δ. Τήνου  θα παραμείνει ανοιχτή για επίσκεψη από  M. Δευτέρα 18 Απριλίου 2022 έως και Παρασκευή του Πάσχα 29 Απριλίου 2022  & ώρα 11.00π.μ – 2.00μ.μ  (εκτός Σάββατο και Κυριακή)   και σας περιμένει να σας ξεναγήσει στις σελίδες της Ευγενίας Φακίνου  μέσα από  ευφάνταστη δημιουργική και  καλλιτεχνική διαδρομή!

 

Ευχαριστούμε το Σύλλογο Κυριών «Ο Ευαγγελισμός»  καθώς και την υπάλληλο του υφαντήριου για την φιλοξενία και την συνεργασία τους καθ’ όλη την διάρκεια της  εκδήλωσής μας και όλους τους φίλους του Παιδικού Σταθμού για την συνδρομή τους.



Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας