Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Ανακοίνωση από τον Τομέα Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Τήνου




Δήμος Τήνου
Τομέας Κοινωνικής Μέριμνας
Ανακοίνωση

Ακολουθούν ορισμένες σημαντικές διευκρινίσεις και οδηγίες προς αποφυγή άσκοπης ταλαιπωρίας και προς ενημέρωση των ενδιαφερόμενων συμπολιτών μας.

Α. ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
Επίδομα Στέγασης και Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) έχουν πάρει αναβολή ενός μήνα και έως ότου ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Αναστέλλονται οι προθεσμίες διαδικασίας χορήγησης του επιδόματος γέννησης και ίσως η αίτηση δύναται να γίνει μέσω taxis. Τα ΚΕΠΑ έχουν αναστολή λειτουργίας μέχρι νεωτέρας και άρα δε γίνονται δεκτές νέες αιτήσεις αναπήρων. Γενικότερα για όσο διάστημα είναι σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα δεν είναι δυνατή η πρόσβαση στο Ενιαίο Πληροφοριακό Σύστημα του Υπουργείου Εργασία Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. 

Β. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
Ομοίως για το ίδιο διάστημα και μέχρι την ομαλοποίηση της κατάστασης θα εκδίδονται Πιστοποιητικά Οικονομικής Αδυναμίας μόνο εφόσον αυτά αφορούν έκτακτα και σοβαρά θέματα υγείας και θα εκτελούνται οι κοινωνικές έρευνες κατόπιν εισαγγελικής εντολής. 

Γ. ΔΟΜΕΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
Όσον αφορά τη λειτουργία του προγράμματος “Βοήθεια στο σπίτι” Δήμου Τήνου και γενικότερα τις δομές παροχών κατ' οίκον, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και σε άμεση συνεργασία με τον κρατικό φορέα υγείας του νησιού μας (Κέντρο Υγείας) διευκρινίζεται ότι για την προστασία των ηλικιωμένων και των ΑΜΕΑ που εξυπηρετούν αλλά και των εργαζομένων δεν θα πραγματοποιούνται προληπτικές μετρήσεις κανενός είδους (μέτρηση πίεσης, σακχάρου, κλπ) εφόσον δεν είναι επιτακτική ανάγκη. Οι αλλαγές κατακλίσεων και τραυμάτων θα περιοριστούν στο ελάχιστο δυνατό και αιμοληψίες θα γίνονται μονάχα σε επείγουσες καταστάσεις με εντολή του θεράποντος ιατρού. Ομοίως, όπως ήδη συμβαίνει, οι μετρήσεις προσδιορισμού INR (πήξη αίματος) θα εκτελούνται κατόπιν συνεννόησης με τον γιατρό. Οι παροχές συμβουλευτικής και οι επισκέψεις συμπαράστασης θα ελαττωθούν στον απολύτως αναγκαίο αριθμό όπως επίσης και η φροντίδα φαρμακευτικής αγωγής θα γίνεται σε περιορισμένο βαθμό και σε συνεννόηση με τα φαρμακεία.


Για τη προστασία των ευπαθών συμπολιτών μας τονίζεται οτι η παραμονή στο σπίτι χωρίς κοινωνικές επαφές μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια για τη ίδια τη ζωή. Συστήνεται στα άτομα εκείνα που ευκολότερα ή συχνότερα καταλαμβάνονται από έντονο άγχος να περιορίσουν κατά τη περίοδο αυτή την αδιάκοπη παρακολούθηση των γεγονότων αν αυτά τους προκαλούν υπερβολική ανησυχία. Η τηλεφωνική επικοινωνία με τους ηλικιωμένους μας, τα μοναχικά ή ασθενή άτομα είναι ότι καλύτερο μπορούμε να τους προσφέρουμε και απόδειξη του ενδιαφέροντός μας γι' αυτά. Στο μέτρο του δυνατού επιπλέον της ανάγνωσης βιβλίων ή της ακρόασης μουσικής αν υπάρχει δυνατότητα -ατομικής- επαφής με τη φύση έχει αποδειχθεί ότι συχνά βοηθά στην βελτίωση της διάθεσής μας.


Η αρμόδια Αντιδήμαρχος

Αλοιμόνου Ευγενία
Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας