Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία στην 37ηαιμοδοσία

ΔΗΜΟΣ THNΟΥ                                                                                                 Τήνος, 15/1/2018
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                   
Ταχ. Δνση: Ευαγγελιστρίας 72                                                 
ΤΗΛ:   2283360106                                                                     
ΦΑΞ:   2283360139
e-mail: dt@1516.syzefxis.gov.gr

Μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία στην 37ηαιμοδοσία
            Με απρόσμενα μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία, ολοκληρώθηκε το προηγούμενο τριήμερο 12, 13 και 14 Ιανουαρίου η 37η  Αιμοδοσία εις μνήμη Νικολάου Κορνάρου τ. Δημάρχου Τήνου, την οποία διοργάνωσε ο  Δήμος Τήνου σε συνεργασία με το κλιμάκιο Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Παίδων «ΑΓΙΑ  ΣΟΦΙΑ» την Τήνου.
            Η αιμοδοσία διεξήχθη στο Περιφερειακό Ιατρείο Τοπικής Κοινότητας Πανόρμου, στην Ενοριακή Αίθουσα του Αγίου Νικολάου της Τοπικής Κοινότητας Στενής, στην Ενοριακή Αίθουσα του Αγίου Ιωάννου της Τοπικής Κοινότητας Κώμης και στο Κέντρο Υγείας Τήνου.

            Η συμμετοχή του Τηνιακού λαού ήταν συγκινητική, έτσι αργά το μεσημέρι της Κυριακής διαπιστώθηκε από το κλιμάκιο της αιμοδοσίας ότι είχαν συμπληρωθεί όλοι οι διαθέσιμοι ασκοί αίματος και περίπου 20 με 25 συμπολίτες μας αν και είχαν την πρόθεση δεν μπόρεσαν να δώσουν αίμα.
Συνολικά συγκεντρώθηκαν 347 φιάλες, αριθμός μεγαλύτερος των προηγούμενων αιμοληψιών. Ωστόσο, αν λάβουμε υπόψη μας και τα άτομα που δεν μπόρεσαν να δώσουν αίμα ο αριθμός των ενεργών αιμοδοτών μας θα έσπαγε κάθε προηγούμενο ρεκόρ. 
Σημαντική υπήρξε η συμβολή της Διοικούσας Επιτροπής, της Προέδρου αλλά και όλου του προσωπικού του Κέντρου Υγείας Τήνου.
Επίσης, ο Σύλλογος Φίλων Στήριξης Κέντρου Υγείας Τήνου "Νικόλαος Κόγκος" στάθηκε και αυτός πολύτιμος βοηθός και ακούραστος συνεργάτης στην διεξαγωγή της όλης διαδικασίας.
Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε φέτος οι οποίοι με την προτροπή του καθηγητή τους κ. Παναγιώτη Μπουζαλάκου και στα πλαίσια μιας εκπαιδευτικής δραστηριότητας προώθησαν την αιμοδοσία του Δήμου. 
Δημιούργησαν δύο ενημερωτικά βίντεο και τα προώθησαν μέσω των μέσω κοινωνικής δικτύωσης και καθ όλη τη διάρκεια της αιμοδοσίας πρόσφεραν στους αιμοδότες αναμνηστικά μπλοκάκια. 
Ο Δήμος Τήνου αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει τις θερμές και ειλικρινείς ευχαριστίες του προς όλους τους αιμοδότες συμπολίτες μας, που με τη συμμετοχή τους στη διαδικασία της αιμοδοσίας έδειξαν εμπράκτως την αλληλεγγύη τους για τον συνάνθρωπό τους, μιας και η εθελοντική αιμοδοσία είναι η μεγαλύτερη ένδειξη φιλαλληλίας και αλτρουισμού.
Η Αιμοδοσία είναι υπόθεση όλων μας και οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε όλοι τη σημασία αυτής της ανιδιοτελούς προσφοράς. Το να δίνει κανείς δέκα λεπτά από το χρόνο του για να σώσει τη ζωή ενός συνανθρώπου του είναι το μεγαλύτερο δώρο ζωής.
Πρέπει να γίνει συνείδηση όλων μας ότι οι καθημερινές ανάγκες των συμπολιτών μας για αίμα είναι μεγάλες και υπερβαίνουν την μέχρι τώρα προσφορά. Και κυρίως ότι δεν θα πρέπει να φτάσει το κακό στην πόρτα μας για να ευαισθητοποιηθούμε.
Ευχαριστούμε θερμά τις ενορίες Αγίου Νικολάου Στενής και Αγίου Ιωάννου Κώμης για την παραχώρηση των ενοριακών Αιθουσών. Επίσης, θερμές ευχαριστίες στις επιχειρήσεις του νησιού «ΑΡΤΙΟΝ»,  «ΧΑΛΑΡΗΣ» «ΑΡΟΔΟ» και «ΠΙΚ-ΝΙΚ» για τις προσφορές τους. Επίσης θερμές ευχαριστίες στην κ. Ευανθία Βασιλάκη  για την προσφορά εδεσμάτων και γλυκών.
Για μια ακόμη φορά ευχαριστούμε θερμά όλους τους εθελοντές αιμοδότες του Δήμου Τήνου για το δώρο ζωής που προσφέρουν ανιδιοτελώς στους συνανθρώπους τους.
Το επόμενο ραντεβού τον ΙΟΥΝΙΟ του 2018 και στόχος μας ΚΑΙ ΑΥΤΉ ΤΗ ΦΟΡΆ ΝΑ ΕΞΑΝΤΛΉΣΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΠΛΉΞΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ !!!!!!!
ΓΙΝΕ  ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ – ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ   
   
Ο Δήμαρχος Τήνου
Ιωάννης Σιώτος 














Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας