Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΝΙΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΠΥΡΓΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΟΥ.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΝΟΡΜΟΥ
ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΧΑΛΕΠΑΣ
ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ                                   
                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                                                                                 
Την Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017 εγκαινιάστηκε ο αναπλασμένος προαύλιος χώρος του Μουσείου Τηνίων Καλλιτεχνών Πανόρμου, με τη συμμετοχή της δημοφιλούς και αγαπημένης ερμηνεύτριας Ελένης Δήμου η οποία ενθουσίασε το κοινό με τη βελούδινη φωνή και την έξοχη ερμηνεία των τραγουδιών της.
Ο χώρος αναπλάστηκε για να μετατραπεί σε πολυχώρο Πολιτισμού, ώστε να φιλοξενούνται  υπαίθριες εκθέσεις, να γίνονται εκδηλώσεις που προάγουν την πολιτιστική κληρονομιά της Έξω Μεριάς, επιστημονικές συναντήσεις, συνέδρια, ημερίδες, ποιητικές και λογοτεχνικές βραδιές. Φιλοδοξούμε ο χώρος να αποκτήσει εκπαιδευτικό χαρακτήρα και η μαθητιώσα νεολαία της Τήνου, να μετέχει σε εκπαιδευτικά προγράμματα, να διδάσκεται την ιστορία του νησιού μας, την τέχνη του μαρμάρου και των άλλων τεχνών, με τη λειτουργία εργαστηρίων ζωγραφικής, σχεδίου, πηλού και μαρμάρου.
Η Ελένη Δήμου κυριάρχησε στο ελαφρολαϊκό τραγούδι την δεκαετία του 1980, κατέκτησε τα υψηλά σκαλιά της ελληνικής μουσικής σκηνής, με τους χρυσούς και πλατινένιους δίσκους της και δημιούργησε το μνημειακό έργο , η « Ήπειρος της Πεντατονίας », που αντιπροσωπεύει την ιστορία της Ηπείρου 6.000 ετών και έχει γραφεί σε βιβλίο 640 σελίδων. Την Ελένη Δήμου τίμησε το Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου, με μαρμάρινο υπέρθυρο , δείγμα του λαϊκού πολιτισμού της Τήνου, που προσέφερε ο ντόπιος καλλιτέχνης Πέτρος Μαρμαρινός και με βιβλία που περιέχουν την ιστορία και την παράδοση της Έξω Μεριάς Τήνου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου, Γιάννης Σιώτος, η Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Ευγενία Αλοιμόνου, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πανόρμου Σωτήρης Πρίντεζης,  μέλη του Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου Πανόρμου και πλήθος κόσμου, το οποίο εξέφρασε την ευαρέσκεια και ενθουσιασμό του, τόσο για την ανάπλαση και λειτουργικότητα του χώρου, όσο και για την πρόσκληση της Ελένης Δήμου για την γιορτινή αυτή ημέρα του Πύργου και του Πνευματικού Κέντρου.
Πύργος Τήνου, 11 Αυγούστου 2017
Εμμανουήλ Σώχος, Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Πανόρμου.










Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας