Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

«Tinos Running Experience 2017» και «Pasta Party» δια χειρός... Αλέξανδρου Παπανδρέου

Ημιμαραθώνιος «υπερπαραγωγή» με τουλάχιστον 800 συμμετοχές από όλο τον κόσμο, οδοιπορικό στα πανέμορφα χωριά της Τήνου και νησιώτικες συνταγές «έκπληξη» σε ένα γνήσιο παραδοσιακό γλέντι - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Φύγαμε για Τήνο! Αυτό ήταν το σύνθημα για όλους. Σαλπάρουμε για ένα από τα ομορφότερα νησιά των Κυκλάδων, κάνοντας focus σε δύο μοναδικές εκδηλώσεις.  «Tinos Running Experience 2017» και «Pasta Party» με νησιώτικες συνταγές «έκπληξη» σε ένα γνήσιο παραδοσιακό γλέντι που μόνο οι Τήνιοι μπορούν να σου προσφέρουν.

Το Σάββατο 10 Ιουνίου 2017 στο νησί της Τήνου ένα μεγάλο εγχείρημα εστέφθη με επιτυχία. Ο Δήμαρχος Τήνου, Σίμος Ορφανός, η Αντιδήμαρχος Αναστασία Δεληγιάννη - Άσπρου και ο Πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού και Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου, Ανδρέας Τσιμέκης απέδειξαν πως είναι σε θέση να φέρουν εις πέρας μια σπουδαία διοργάνωση εν καιρώ κρίσης και να την αναδείξουν ως κορυφαίο γεγονός για ένα ελληνικό νησί.

Το  αθλητικό event που έγινε «θεσμός» πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά - οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 800(!) - μόνο που αυτή τη φορά ο πήχης ανέβηκε ακόμη πιο ψηλά.  Οι συντελεστές της διοργάνωσης, μαζί με τους εθελοντές και την τοπική κοινωνία, το Λιμενικό και την Αστυνομία συνέβαλαν στο μέγιστο στην άψογη αυτή φιέστα που στήθηκε στο πανέμορφο λιμάνι, με την «Παναγιά» να τους φωτίζει από ψηλά. Σκηνικό μαγευτικό...

Στους φετινούς αγώνες συμμετείχαν αθλητές από την Τήνο, από πολλά μέρη της Ελλάδας καθώς και του Εξωτερικού (Κύπριοι, Ιταλοί, Φιλιππινέζοι, Ολλανδοί, Άγγλοι, Βέλγοι, Γάλλοι, Γερμανοί).


Ο Πρόεδρος, Ανδρέας Τσιμέκης δίκαια βγήκε ο μεγάλος νικητής. Ακάματος, τσέκαρε μέχρι και το τελευταίο λεπτό όλες τις λεπτομέρειες για να μην πάει τίποτε στραβά. Όταν συνομιλείς μαζί του, αντιλαμβάνεσαι ότι όλα πηγάζουν από τη μεγάλη του αγάπη για τον τόπο. Φιλόξενος, εργατικός, τελειομανής, πάντα χαμογελαστός, χέρι χέρι με τους συνεργάτες του, δικαίως κρατά τα σκήπτρα του  «Tinos Running Experience 2017», που διοργάνωσε ο Εμποροεπαγγελματικός και Βιοτεχνικός Σύλλογος Τήνου σε συνεργασία με την εταιρεία «All About Running».

Ο Πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού και Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου, Ανδρέας Τσιμέκης

Συνοδοιπόρος του η δυναμική Αντιδήμαρχος Τήνου, Αναστασία Δεληγιάννη - Άσπρου, η οποία γνωρίζει άριστα το δρόμο προς την επιτυχία. Παρούσα σε όλες τις εκδηλώσεις στήριξε με αξιοπρέπεια, ουσιαστικά, όλες τις εκδηλώσεις. Η Αντιδήμαρχος αφού ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια, θέλησε να υπογραμμίσει ότι ο Δήμος Τήνου βρίσκεται πάντα κοντά σε τέτοιου είδους προσπάθειες που προάγουν τον αθλητισμό και την ευγενή άμιλλα.


Η Αντιδήμαρχος Τήνου, Αναστασία Δεληγιάννη - Άσπρου

«Νιώθουμε περήφανοι για όλα αυτά που ζήσαμε αυτές τις τρεις μέρες»δηλώνουν, συγκινημένοι. 

Στόχος του Συλλόγου; Η διοργάνωση να συνεχίσει να γίνεται κάθε χρόνο και να καθιερωθεί ως ένα ετήσιο αθλητικό γεγονός για το νησί, προσελκύοντας αθλητές από όλη την Ελλάδα και από το Εξωτερικό.

Παράλληλα, δίδεται και η ευκαιρία σε όσους συμμετέχουν, να γνωρίσουν τα πανέμορφα, γραφικά χωριά και τα αμέτρητα μουσεία,(Μουσείο Τσόκλη –  Σπίτι Μουσείο Γιαννούλη Χαλεπά – Αρχαιολογικό Μουσείο – Μουσείο Τήνιων Καλλιτεχνών – Μουσείο Μαρμαροτεχνίας) την Φύση και τις χρυσαφένιες παραλίες, τον Πολιτισμό και την Τέχνη της Τήνου.

Το νησί είναι μια μαγική «έκπληξη»!

Κάθε διαδρομή έχει κάτι που θα σε ταξιδέψει, μέχρι να φτάσεις στον προορισμό σου.  Ένας Περιστερώνας, ένας Μύλος, μια απέραντη πεδιάδα με λουλούδια, ένα μικρό ξωκλήσι... Ένας «παράδεισος» που δεν έγινε τυχαία στέκι διανοούμενων και καλλιτεχνών.

Τήνος είναι οι βόλτες στα δαιδαλώδη σοκάκια της Κώμης και στις σκιερές μεσαιωνικές στοές του Αρνάδου. Είναι η αύρα του μαρμαρόγλυπτου Πύργου, γενέτειρα των Χαλεπά, Λύτρα, Φιλιππότη. Το Κτικάδος που αγναντεύει στη θάλασσα, ο Τριπόταμος, το αρχαιότερο χωριό του νησιού, ο Βωλάξ, το εξωπραγματικό χωριό με τους αμέτρητους ογκόλιθους, η Αγάπη με τις παλιές καμάρες και το παραδοσιακό καφενεδάκι, ο Ταραμπάδος με τους ομορφότερους περιστερώνες, η Καρδιανή και τα Υστέρνια, μπαλκόνια του Αιγαίου, η πανέμορφη Κώμη, «καρδιά» της πράσινης Τήνου.


Ας τρέξουμε, λοιπόν...


Σάββατο, λίγα λεπτά μετά τις 5 το απόγευμα, πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί στη Χώρα της Τήνου. Ο Πρόεδρος συντονίζει, ο ήλιος καίει, όλα είναι στη θέση τους και οι αγώνες ξεκινούν!
 
Δείτε απόσπασμα από την έναρξη των Αγώνων



Η φαντασμαγορική έναρξη



«Kid Run» και «Fun Run» άνοιξαν την εκδήλωση των πέντε και δέκα χιλιομέτρων. Η συνέχεια ανήκε στο Σωματείο ΑμεΑ «Εχουμε Δικαίωμα» όπου έτρεξαν στην διαδρομή «Special Run», κερδίζοντας το χειροκρότημα όλων των θεατών.

«Kid Run» με πολλά χαμόγελα



Το Σωματείο ΑμεΑ «Εχουμε Δικαίωμα» που έτρεξε στην διαδρομή «Special Run», μαζί με τον πρόεδρο του Εμποροεπαγγελματικού και Βιοτεχνικού Συλλόγου ΤήνουΑνδρέα Τσιμέκη


Ακολούθησε η διαδρομή των 5 χιλιομέτρων που είχε σημείο εκκίνησης την εξέδρα με προορισμό το Βρέκαστρο (ελικοδρόμιο) και τερματισμός πάλι πίσω στην εξέδρα. Των 10 χιλιομέτρων είχε αφετηρία την εξέδρα και στη συνέχεια, Βρέκαστρο (ελικοδρόμιο) γυρισμός στην εξέδρα, μετά Κιόνια και τερματισμός στο σημείο έναρξης.


Ο ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου ξεκίνησε από το υπαίθριο θεατράκι του Βωλάξ και διέσχισε τα χωριά Σκαλάδο, Κρόκο, Κώμη, Κάτω Κλείσμα, Καρκάδο και Καλλονή και τερματισμό τη Χώρα της Τήνου.

Ανάμεσα στους δρομείς και ο διακεκριμένος σεφ, Αλέξανδρος Παπανδρέου, ο οποίος είναι γνωστός πλέον, λάτρης του running, καθώς συμμετέχει με πάθος σε πολλές σχετικές εκδηλώσεις. Παράδειγμα προς μίμηση για τα νέα παιδιά, έτρεξε, τερμάτισε και με υπερηφάνεια φόρεσε στο λαιμό του ένα μετάλλιο.

Ο διακεκριμένος Σεφ, Αλέξανδρος Παπανδρέου, γεμάτος ενέργεια, λίγο πριν ξεκινήσει ο αγώνας 



Οι αθλητές που πρώτευσαν στον ημιμαραθώνιο δέχθηκαν δώρα από το Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βωλάξ, τον Σύλλογο Φιλοπροόδων Φαλαταδιανών Τήνου, τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Κακιάς Σκάλας Φαλατάδου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλλονής – Καρκάδου.

Οι «εστεμμένοι» αθλητές στο πλευρό της Αντιδημάρχου, Αναστασίας Δεληγιάννη - Άσπρου


Οι αθλητές «φορτωμένοι» με πλούσια δώρα από τοπικούς συλλόγους


Το μετάλλιο των αγώνων είναι πιστό αντίγραφο του μεταλλίου από τα «Τήνια 1895». Το μετάλλιο απεικονίζει στην μπροστινή του όψη τον δρομέα – οπλίτη και στην πίσω όψη τον Ευαγγελισμό της Παναγίας. Σήμερα σώζονται μόνο δύο αυθεντικά μετάλλια.


Όλο το team του «
Tinos Running Experience» απαθανατίζεται στη λήξη

Η Αντιδήμαρχος Αναστασία Δεληγιάννη - Λάμπρου σε ένα κλικ με τον Αλέξανδρο Παπανδρέου

Ο Σεφ στο πλευρό των αθλητριών που βράβευσε



Μιλώντας στο  protothema.gr, 
ο Αλέξανδρος Παπανδρέου έδωσε το δικό του ραντεβού για το 2018!
 
«Αισθάνομαι πάρα πολύ όμορφα που συμμετείχα για πρώτη φορά στον Ημιμαραθώνιο Τήνου. Ηταν ένας αγώνας αρκετά απαιτητικός και δύσκολος, επειδή είχε άπνοια και ζέστη, αλλά ήταν όλα εδώ τόσο οικογενειακά, είχαν όλοι φροντίσει για τα πάντα και έτσι είχαμε έναν πολύ όμορφο αγώνα. Δίνουμε ραντεβού του χρόνου και ελπίζω να έχουμε κι άλλες συμμετοχές».  




Μετά την ολοκλήρωση των διαδρομών ακολούθησαν οι τιμητικές βραβεύσεις, δίνοντας το επόμενο ραντεβού στο «Tinos Running Experience 2018».

Τα βεγγαλικά που φώτισαν τον ουρανό της Τήνου κατά της λήξη της εκδήλωσης, εντυπωσίασαν τους παρευρισκομένους, «κλειδώνοντας» στα μάτια τους μια λάμψη ευεξίας και χαράς!  Ένα «μετάλλιο» για όλους...




Η φιέστα του «Pasta Party» με τις γαστριμαργικές απολαύσεις δια χειρός, Αλέξανδρου Παπανδρέου

«Pasta Party» = Δείπνο με Ζυμαρικά. Αλλά, τι ζυμαρικά... και από ποιον! Ναι, ο διάσημος και διακεκριμένος σεφ, Αλέξανδρος Παπανδρέου ήταν εκεί, στο χωριό Φαλατάδος, το βράδυ της παραμονής των αγώνων, ημέρα Παρασκευή, εκεί όπου διοργανώνεται κάθε χρόνο για τους αθλητές μια παραδοσιακή εκδήλωση, με πολλούς υδατάνθρακες για ενέργεια, πολύ χορό για το κέφι και πολλή αγάπη για να ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς ένα τριήμερο πάρτι.

Ο Σεφ επιμελήθηκε με κάθε λεπτομέρεια όλη την διοργάνωση. Αγαπά την Τήνο και ήταν εκεί, ψυχή τε και σώματι. Από το στήσιμο στα τραπέζια ώρες πριν, τα μοναδικά και ευρηματικά πιάτα του στην μοσχοβολιστή κουζίνα του, τις «αφιερωματικές» αριστουργηματικές σάλτσες του με παραδοσιακά προϊόντα του νησιού, μέχρι και την επαγγελματική φωτογράφιση που όχι μόνο δεν τον κούραζε, αλλά του «ξυπνούσε» νέα αδρεναλίνη για δημιουργία. Με το πιο γλυκό του χαμόγελο στα χείλη, έφαγε μαζί με τους κατοίκους, έβγαλε έναν συγκινητικό λόγο, ευχαριστώντας το νησί και όλους όσους τον «αγκάλιασαν», φωτογραφήθηκε με μικρούς και μεγάλους και υποσχέθηκε ότι θα βάλει τα δυνατά του στον αγώνα... για την «οικογένεια» της Τήνου που «μαζεύεται μπροστά από ένα τραπέζι και μοιράζεται φαγητό, αγάπη και ζεστασιά».

Παρούσα στην εκδήλωση και η διάσημη Σεφ, Διευθύντρια Σύνταξης του Περιοδικού «Olive», δημοσιογράφος γεύσης και «μαμά» του Sweetly.gr, Ιωάννα Σταμούλου.


Ο κύριος Παπανδρέου δημιούργησε τέσσερις καταπληκτικές σάλτσες για τα ζυμαρικά των αθλητών, βασιζόμενες σε παραδοσιακά προϊόντα και δίνοντας σε αυτές τοπωνύμια της περιοχής του Φαλατάδου, όπου πραγματοποιήθηκε και η εκδήλωση.


Ο ταλαντούχος και διάσημος σεφ χρησιμοποίησε για τις συνταγές του λουκάνικο και λούζα, παλαιωμένη γραβιέρα και κοπανιστή, αγκινάρες και λιαστές ντομάτες, κάπαρη και κρίταμο, ρίγανη και θυμάρι και τις ονόμασε «Κόκκινη σάλτσα Καλαθάς», «Κόκκινη σάλτσα Σκλερ», «Λευκή σάλτσα Πετριάδος» και «Κόκκινη σάλτσα Γρανιτένιοι Βράχοι», εμπνεόμενος από χωριά του νησιού.

Οι σάλτσες θα «μείνουν» στα εστιατόρια του νησιού «προίκα» τόσο για τον σεφ, όσο και για τον τόπο.

Λίγο πριν ξεκινήσει η γιορτή ο Αλέξανδρος Παπανδρέου ευχαριστεί και γνωρίζει στον κόσμο τις νέες δημιουργίες του που θα δοκιμάσουν τουλάχιστον 500 άτομα


Για πότε βρέθηκαν όλοι να χορεύουν σαν «οικογένεια», ανάμεσα από έναν πλάτανο και φως από την Πανσέληνο, δεν κατάλαβε κανείς...

Το πάρτι μόλις, είχε ξεκινήσει!!!


Το Pasta Party κάθε χρόνο γίνεται και σε ένα διαφορετικό χωριό της Τήνου. Το 2014 έγινε στο χωριό Στενή, το 2015 στο χωριό Αγάπη, το 2016 στο χωριό Κώμη και φέτος, το 2017 πραγματοποιήθηκε στο γραφικό χωριό Φαλατάδος.


Κάθε χρόνο, οι εκπολιτιστικοί σύλλογοι των χωριών με την πολύτιμη βοήθεια των κατοίκων και ιδιαίτερα των γυναικών μαγειρεύουν πάντα με τηνιακά προϊόντα παραδοσιακές συνταγές, προσαρμοσμένες στις ανάγκες των αθλητών, προσφέρουν άφθονο ντόπιο κρασί και ρακί και ζωντανή νησιώτικη μουσική, δίνοντας τη δυνατότητα στους αθλητές και στους συνοδούς τους να γνωρίσουν τα χωριά, τη γαστρονομία, το κέφι και τη φιλοξενία της Τήνου και των κατοίκων της.

Την επόμενη των αγώνων, ημέρα Κυριακή, για αθλητές και συνοδούς υπήρχε μία προαιρετική δράση: να περπατήσουν σε ένα από τα πολλά αναγνωρισμένα μονοπάτια του νησιού, γνωρίζοντας και απολαμβάνοντας τη φύση του μέσα από ένα άλλο είδος τουρισμού που αναπτύσσεται  στην Τήνο, τον περιπατητικό τουρισμό.

Το 5ο «Tinos Running Experience» θα πραγματοποιηθεί στις 9 Ιουνίου 2018. 


www.protothema.gr
Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας