Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων Πνευματικού Κέντρου Πανόρμου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΤΗΝΟΥ                                                      
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΝΟΡΜΟΥ  
ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΧΑΛΕΠΑΣ                  
                          
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αγαπητοί συμπατριώτες, φιλόκαλο κοινό της Τήνου.
     Το Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΧΑΛΕΠΑΣ του Δήμου Τήνου με ικανοποίηση παρουσιάζει το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2017, που με όραμα, κέφι, ιδέες και ενθουσιασμό ετοίμασαν οι ομάδες εργασίας, δουλεύοντας όλο το χειμώνα με αυταπάρνηση και απαράμιλλη σιγουριά, στο σχεδιασμό και προγραμματισμό τους.

     Το φετινό ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2017 περιλαμβάνει μεγάλο εύρος εκδηλώσεων, ανταποκρινόμενο στις επιταγές των σκοπών του Πνευματικού μας Κέντρου και στις πολιτιστικές ανάγκες της Έξω Μεριάς Τήνου. Η εγγραφή της ΤΗΝΙΑΚΗΣ ΜΑΡΜΑΡΟΤΕΧΝΙΑΣ στους καταλόγους της άϋλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco επιτάσσει σειρά εκδηλώσεων που προβάλλουν την  τέχνη του μαρμάρου, στην Τήνο και εκτός αυτής, ώστε, συνεχώς και αδιαλείπτως να επικαιροποιείται και γνωστοποιείται η εγγραφή.

      Στις πολιτιστικές μας εκδηλώσεις περιλαμβάνονται εκθέσεις μαρμαρογλυπτικής, εκμαγείων λαϊκής τέχνης, ζωγραφικής, αγιογραφίας, φωτογραφίας, ψηφιδωτών, έργων των μαθητών της Σχολής Καλών Τεχνών Πανόρμου, γιορτή των μαθητών του μουσικού μας εργαστηρίου. Όλες οι δράσεις αυτές παρουσιάζονται στις αίθουσες του Πνευματικού Κέντρου Πανόρμου και Νικ. Γαϊτη στον Πύργο. Εκδηλώσεις τιμής, υπέρ των άξιων τέκνων της Έξω Μεριάς Τήνου γίνονται σε όλη την περιοχή και έχουν μετακληθεί για την ανάδειξη του έργου τους, στην παράδοση, τα γράμματα και τις τέχνες, κορυφαίοι και εξειδικευμένοι επιστήμονες. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται επιστημονικές ομιλίες, ημερίδες, παραδοσιακές γιορτές, μουσικές εκδηλώσεις και προβολές βίντεο.

Στις 10 Αυγούστου 2017, στις 20.00, θα γίνουν τα εγκαίνια του αναπλασθέντος εξωτερικού  χώρου του Μουσείου Τηνίων Καλλιτεχνών, ο οποίος προσλαμβάνει χαρακτήρα παιδευτικό και χώρου εκδηλώσεων. Η εκδήλωση θα κλείσει με συναυλία της έξοχης αοιδού Ελένης Δήμου.

     Η διοίκηση του Πνευματικού μας Κέντρου σας καλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας τις προσπάθειές μας, που σκοπό έχουν τη διάσωση, διατήρηση και προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Ευχαριστούμε θερμά την επιστημονική κοινότητα του νησιού μας, που εκθύμως στηρίζει το πολιτιστικό μας οδοιπορικό ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2017, το Δήμο Τήνου, το Φεστιβάλ Δήμου Τήνου, τις Τοπικές Κοινότητες της Έξω Μεριάς Τήνου, το Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου, το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, το Σχολείο Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου, το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, την Αδελφότητα των εν Αθήναις Τηνίων, όλους τους Συλλογικούς φορείς της περιοχής, τους χορηγούς μας και το εργαζόμενο προσωπικό για την ευδόκιμη και εποικοδομητική συνεργασία.





Ιούνιος 2017, για το Διοικητικό Συμβούλιο του Πνευματικού Κέντρου Πανόρμου Γιαννούλης  Χαλεπάς του Δήμου Τήνου, ο Πρόεδρος, Μανώλης Σώχος.


Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας