Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΕΦΕΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων, κατόπιν επαναλαμβανόμενων καταγγελιών, συστήνει στους επιχειρηματίες-μέλη του να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε σχέση με την επιλογή του εκπαιδευτικού φορέα για θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων, καθώς έχουν διαπιστωθεί κρούσματα εταιρειών που διοργανώνουν παρόμοια σεμινάρια χωρίς τη σχετική έγκριση από τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), και συνεπώς χωρίς τη δυνατότητα παροχής επίσημου και έγκυρου πιστοποιητικού εκπαίδευσης.

Πιο συγκεκριμένα, η νέα εγκύκλιος για τη διαδικασία, τους όρους και τις προϋποθέσεις υλοποίησης υποχρεωτικής εκπαίδευσης και κατάρτισης προσωπικού σε θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων που θέτει ο ΕΦΕΤ δημοσιεύθηκε στις 12 Απριλίου 2017 (4879/12.04.2017) και παρέχει διευκρινίσεις σχετικά με την απόκτηση βεβαίωσης εκπαίδευσης του προσωπικού που χειρίζεται τρόφιμα βάσει της ΥΑ 14708/17-08-2007. Συγκεκριμένα, στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι «Κάθε επεξήγηση – απάντηση σε ερώτημα ή ενημέρωση με περιεχόμενο που έρχεται σε αντίθεση με την παρούσα διευκρινιστική εγκύκλιο, ανακαλείται και παύει να ισχύει από τη δημοσίευση της παρούσας.»

Σε αυτό το πλαίσιο, ενημερώνουμε ότι ΔΕΝ προβλέπεται η εξ’ αποστάσεως παρακολούθηση του εκπαιδευτικού προγράμματος σε θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων.

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων υποβάλλει και διοργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα στα νησιά των Κυκλάδων σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διατάξεις και εγκεκριμένους εισηγητές από το μητρώο του ΕΦΕΤ. Στη συνέχεια η διαδικασία ολοκληρώνεται, όπως ορίζει ο ΕΦΕΤ, με την γραπτή αξιολόγηση και την έκδοση του τελικού πιστοποιητικού. Επιλέγοντας έμπειρους εισηγητές, διασφαλίζουμε την υποχρέωση ενώ ταυτόχρονα παρέχουμε έγκυρη και ολοκληρωμένη γνώση με σκοπό την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στους επισκέπτες των νησιών μας μέσω της τη συνεχούς βελτίωσης και της προστασίας της δημόσιας υγείας.

Η πάγια θέση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων για ισότιμη και ισάξια αντιμετώπιση όλων των νησιωτών είναι δεδομένη, αφού προσφέρουμε την εν λόγω εκπαίδευση από το 2004, με ενιαία τιμολογιακή πολιτική στα 24 νησιά μας, συμβάλλοντας δραστικά στη συνολική μείωση του κόστους συνολικά που αρχικά ήταν έως και 4 φορές υψηλότερο.

Περισσότερες Πληροφορίες http://www.e-kyklades.gr/articles/asfaleia_trofimon

Στα κεντρικά γραφεία του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στη Σύρο 22810 82346 καθώς και στα γραφεία σε:
Άνδρο 22820 51490 │ Μήλο 22870 23970 │ Μύκονο 22890 23937  │ Νάξο 22850 22767 │
Πάρο 22840 23031 │ Σαντορίνη 22860 25788 │Τήνο 22830 22404

Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας