Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Τήνος: Διπλάσιες αφίξεις τον Ιούλιο, ρεκόρ το Σεπτέμβριο

Τήνος: Διπλάσιες αφίξεις τον Ιούλιο, ρεκόρ το Σεπτέμβριο
http://www.tornosnews.gr/
Επενδύαμε στο brand Τήνος και η εξέλιξη των αφίξεων μας δικαίωσε. Με τα λόγια αυτά η κ. Νατάσα Δεληγιάννη, αντιδήμαρχος Τήνου για θέματα Τουρισμού, δίνει το στίγμα της φετινής σεζόν, που συνεχίζεται ακόμα για το νησί.
Όπως λέει, «η Τήνος εμφάνισε μία δυναμική από το Πάσχα και μετά, με τον Ιούνιο να έχει θετικό πρόσημο με 10.000 περισσότερους επισκέπτες σε σχέση με πέρυσι, ο Ιούλιος εμφάνισε διπλάσιες σχεδόν αφίξεις σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2015 με 86.000 άτομα να αποβιβάζονται στο νησί. Ο Αύγουστος κινήθηκε υψηλά και ο Σεπτέμβριος, ήταν ο καλύτερος των τελευταίων ετών, ενώ κρατήσεις υπάρχουν και για τον Οκτώβριο». Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια, οι τιμές είναι ιδιαίτερα ελκυστικές -σε καταλύματα και εστίαση- και οι προσφερόμενες υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.
Η Τήνος
θα μπορούσε λοιπόν να χαρακτηριστεί η θετική έκπληξη, σε ότι αφορά τις Κυκλάδες και γενικότερα τους νησιωτικούς προορισμούς, με δεδομένο ότι η πρόσβαση είναι μόνο ακτοπλοϊκώς, καθώς νησί δεν διαθέτει αεροδρόμιο.
Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία από το Λιμεναρχείο Τήνου το τρίμηνο Ιούνιος-Αύγουστος στο νησί αποβιβάστηκαν περί τις 225.000 άτομα. Και σύμφωνα με στοιχεία από τα καταλύματα η σεζόν έκλεισε με το νησί να καταγράφει αύξηση στις διανυκτερεύσεις πάνω από 40%.
Στην ερώτηση μέσα από ποιες κινήσεις η Τήνος φέτος πλασαρίστηκε ψηλά στις προτιμήσεις των επισκεπτών η κα Δεληγιάννη απαντά χαρακτηριστικά ότι «ξεκινήσαμε να μετέχουμε σε εκθέσεις στο εξωτερικό, φτάσαμε μέχρι την Κίνα, πήγαμε Ιταλία, Γερμανία, έχουμε προωθητικές ενέργειες σε Αγγλία, Γαλλία».
Μόλις πρόσφατα έγινε παρουσίαση της Τήνου στο Παρίσι. Γάλλοι δημοσιογράφοι και tour operator παραβρέθηκαν σε εκδήλωση που έγινε στο εστιατόριο Evi Evane της διάσημης Ελληνίδας σεφ, Ντίνας Νικολάου, και γεύτηκαν τηνιακές συνταγές. Να σημειωθεί ότι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον ΕΟΤ.
Όπως λέει η κ. Δεληγιάννη, η Τήνος είναι ένας κρυμμένος θησαυρός που γοητεύει τον επισκέπτη της σε όλα τα επίπεδα. Δεν είναι μόνο ήλιος και θάλασσα, αλλά έχει ένα μοναδικό τοπίο, περισσότερα από 60 χωριά «κομψοτεχνήματα» της κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής, πλούσια πολιτιστική παράδοση και υψηλής ποιότητας γαστρονομία.
Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας