Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Ο Δήμαρχος Τήνου για τα νέα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                     Τήνος  03 Νοεμβρίου 2016
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                                 Αρ. Πρωτ: 12081
ΔΗΜΟΣ ΤΗΝΟΥ                                                      
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Ταχ. Δ/νση: Ευαγγελιστρίας 72,                              ΠΡΟΣ

Τήνος, 84200                                                           Πίνακα Αποδεκτών

Τηλέφωνο: 2283360106

Fax: 2283360139

Ηλ. ταχ: dt@1516.syzefxis.gov.gr

                                                                                               

ΘΕΜΑ: Κάλυψη αναγκών Τήνου από τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια.


Αξιότιμε κύριε Υπουργέ.

Οι λέξεις είναι δύσκολο να περιγράψουν τη δυσαρέσκεια που μας προκάλεσε το πρόγραμμα των νέων ενδοκυκλαδικών δρομολογίων του F/B Aqua Spirit, το οποίο επιβεβαιώνει για ακόμα μια φορά τους φόβους μας, για τον τρόπο που αντιμετωπίζεται η Τήνος τα τελευταία χρόνια, τόσο από το αρμόδιο Υπουργείο όσο και από τις ναυτιλιακές εταιρείες όσον αφορά την εξυπηρέτηση του νησιού μας από τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια.

            Ας μας επιτραπεί μια αναδρομή σε όσα έγιναν το 2016.
            Θα έχετε φυσικά υπόψη σας την υπ’ αριθ. 2252.13.3.61/24882/22-3-2016 Σύμβαση (ΑΔΑ: ΩΚΩΗ4653ΠΩ-Ω9Τ) που υπογράψατε με την εταιρεία ΧΕΛΕΝΙΚ ΣΗΓΟΥΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ,  στο εδάφιο (δ) της οποίας ρητά αναφέρεται: ΣΥΡΟΣ-ΤΗΝΟΣ-ΑΝΔΡΟΣ και επιστροφή, με την εκτέλεση ενός (1) δρομολογίου την εβδομάδα, με αναχώρηση από Σύρο την Τετάρτη το απόγευμα και από Άνδρο την Πέμπτη το πρωί.
           
Αναρωτιόμαστε λοιπόν Κύριε Υπουργέ.
Γνωρίζετε
άραγε ότι αυτό το δρομολόγιο δεν έχει εκτελεστεί ποτέ σύμφωνα με τα αναφερόμενα στη σχετική σύμβαση; Ή μήπως υπάρχει κάποια τροποποίηση αυτής για την οποία κρίνατε ότι εμείς δεν χρειάζεται να λάβουμε γνώση;
Έχετε κατανοήσει άραγε τις ανάγκες του νησιού μας τις οποίες κατά καιρούς σας παραθέτουμε; Καθώς και πλήθος άλλων δίκαιων ερωτημάτων που απορρέουν από τη δυσαρέσκεια που αισθάνονται οι Τήνιοι, οι οποίοι βρίσκονται για ακόμα μια φορά αποκομμένοι από την πρωτεύουσα του Νομού.
Φτάνουμε λοιπόν στον Οκτώβριο 2016 και στο Μειοδοτικό Διαγωνισμό στον οποίο η Τήνος περιλαμβάνεται στις παρακάτω γραμμές :
            1η: Ε/Γ-Ο/Γ-ΔΡ-ΚΛ «ΑΚΟΥΑ ΣΠΙΡΙΤ», Ν.Π. 12055 της εταιρείας ΤΖΑΜΠΟ ΤΖΕΤ/ ΣΥΡΟΣ-ΑΝΔΡΟΣ-ΤΗΝΟΣ-ΠΑΡΟΣ , δύο δρομολόγια εβδομαδιαίως μετ’ επιστροφής και
            2η: Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΡΤΕΜΙΣ», Ν.Π.10317 της εταιρείας ΧΕΛΛΕΝΙΚ ΣΗΓΟΥΕΙΣ / ΣΥΡΟΣ-ΑΝΔΡΟΣ-ΤΗΝΟΣ-ΠΑΡΟΣ , ένα (1) δρομολόγιο μετ’ επιστροφής.
 Μέχρι εδώ μας βρίσκετε απολύτως σύμφωνους με τη σύνδεση της Τήνου με την Πάρο αλλά ο προγραμματισμός των δρομολογίων δεν εξυπηρετεί σε καμία περίπτωση τις ανάγκες της Τήνου, ιδιαίτερα όσον αφορά τη σύνδεση με τη Σύρο γι’ αυτό θα αναφερθώ και πάλι στο μέγεθος των δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε.  
Η Σύρος συγκεντρώνει πλήθος υπηρεσιών (συμπεριλαμβανομένης και της καταργηθείσας Δ.Ο.Υ. καθώς και πολλές άλλες), ας ληφθεί σοβαρά υπόψη σας η μη δυνατότητα διανυκτέρευσης στην Σύρο (επιπλέον οικονομική επιβάρυνση), ο νευραλγικός και ευαίσθητος τομέας της υγείας (μεγάλος αριθμός νεφροπαθών που χρήζει συχνής μετάβασης στη Σύρο) και επιτέλους ας αναγνωριστεί και για το νησί της Τήνου η Συνταγματική ρύθμιση περί  νησιωτικότητας. Ας δοθεί από κάποιον αρμόδιο η απαραίτητη προσοχή στα όσα ανά διαστήματα σας καταθέτουμε και ας πάψουμε να αντιμετωπιζόμαστε σαν νησί και κατ’ επέκταση ως  άνθρωποι κατώτερης κατηγορίας.
Λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη σας το σύνολο των ανωτέρω αναφερόμενων, καθώς και το γεγονός  ότι ένα ταξίδι μισής ώρας με το σημερινό πρόγραμμα μετατράπηκε σε ταξίδι τεσσάρων (!!!!) ωρών, αναμένουμε άμεση ανταπόκριση τόσο από μέρους σας όσο και από τις ανάδοχες  ναυτιλιακές  εταιρείες.
Τα τρία εβδομαδιαία δρομολόγια σύνδεσης της Τήνου με τη Σύρο θα πρέπει να εξυπηρετούν τις ανάγκες των Τηνίων ούτως ώστε η Κρατική Επιδότηση γι’ αυτά να καλύπτει το εύρος του κοινωνικού της χαρακτήρα.
Συνεπώς κρίνεται απαραίτητη η πρωινή αναχώρηση του πλοίου από Τήνο για Σύρο με αντίστροφη αναχώρηση τις απογευματινές – βραδινές ώρες (Σύρος – Τήνος).


Με ιδιαίτερη τιμή,
Ο Δήμαρχος Τήνου

Σίμος Ορφανός

Πίνακας Αποδεκτών

Για Ενέργεια
1. Υπουργό Ναυτιλίας & Αιγαίου,
     κ. Δρίτσα Θοδωρή
     Ακτή Βασιλειάδη, Τ.Κ. 185 10 Πειραιάς
2. Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
     Γραφείο Περιφερειάρχη, κ. Γιώργου Χατζημάρκου
3. Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
    Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη, κ. Λεονταρίτη Γεώργιο

Για Κοινοποίηση  
1. Βουλευτή Κυκλάδων, κ. Συρμαλένιο Νικόλαο
              2. Βουλευτή Κυκλάδων, κ. Συρίγο Αντώνιο
3. Βουλευτή Κυκλάδων, κ. Μανιό Νικόλαο
4. Βουλευτή Κυκλάδων, κ. Βρούτση Ιωάννη
5. Ναυτική Εταιρεία Seajets / ΤΖΑΜΠΟ ΤΖΕΤ
6. Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Hellenic Seaways


Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας