Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Ημερίδα για την οικογένεια Καναγκίνη στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας Τήνου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
C:\Users\n415\Desktop\piop_logo_gr.png
Αθήνα, 12 Ιουλίου 2016

Ημερίδα για την οικογένεια Καναγκίνη
στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας Τήνου

«Η οικογένεια Καναγκίνη και η προσφορά της στην κοινωνία και στον πολιτισμό» είναι το θέμα ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, την Τετάρτη 13 Ιουλίου (ώρα 19:00). Η εκδήλωση οργανώνεται από το Μαριολοπούλειο-Καναγκίνειο Ίδρυμα Επιστημών Περιβάλλοντος, σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και με το Πνευματικό Εκπολιτιστικό Κέντρο Πανόρμου «Γιαννούλης Χαλεπάς» του Δήμου Τήνου.

Οι ομιλητές θα παρουσιάσουν πτυχές της μακράς και σημαντικής διαδρομής της οικογένειας Καναγκίνη, από τον Πύργο, δίνοντας έμφαση στο έργο του Πέτρου Γ. Καναγκίνη (1880-1947) και της κόρης του Αικατερίνης-Νίνας
Μαριολοπούλου-Καναγκίνη (1909-2002). Ο πρώτος, διακεκριμένος γεωπόνος, υπήρξε από τους πρωτοπόρους της αναμόρφωσης της ελληνικής γεωργίας και του περιβάλλοντος της ελληνικής υπαίθρου κατά το πρώτο μισό του 20ού αιώνα. Η δεύτερη, στήριξε ενεργά και αποτελεσματικά τις προσπάθειες διάσωσης και ανάδειξης της καλλιτεχνικής κληρονομιάς της Τήνου, με αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, την ίδρυση του Μουσείου Γιαννούλη Χαλεπά το 1971. Πατέρας και κόρη υπηρέτησαν το έντονο ενδιαφέρον τους για το νησί και από τη θέση του Πρόεδρου της Αδελφότητας των Τηνίων εν Αθήναις.

Στην ημερίδα συμμετέχουν: Αλέκος Ε. Φλωράκης (δρ εθνολόγος, λαογράφος), Κώστας Δανούσης (συγγραφέας, ερευνητής), Δημήτρης Παναγιωτόπουλος (δρ ιστορικός, συγγραφέας), Ανδρέας Καραμάνος (ομότιμος καθηγητής, πρώην πρύτανης Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών), Γεώργιος Στουρνάρας (ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών). Την κήρυξη των εργασιών θα κάνει ο καθηγητής κ. Χρήστος Ζερεφός, ακαδημαϊκός και Πρόεδρος του Μαριολοπούλειου-Καναγκίνειου Ιδρύματος Επιστημών Περιβάλλοντος.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Μουσείο Μαρμαροτεχνίας
Πύργος, Πάνορμος Τήνου 842 01
Πληροφορίες: 22830 31290 | piop@piraeusbank.gr | www.piop.gr
Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας