Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

ΜΑΡΙΟΛΟΠΟΥΛΕΙΟ-ΚΑΝΑΓΚΙΝΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.

ΜΑΡΙΟΛΟΠΟΥΛΕΙΟ-ΚΑΝΑΓΚΙΝΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.
Το Μαριολοπούλειο-Καναγκίνειο Ίδρυμα Επιστημών και Περιβάλλοντος είναι ίδρυμα κοινωφελές, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και τελεί, υπό την εποπτεία του Υπ. Οικονομικών και των συναρμόδιων Υπουργείων, Πολιτισμού, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων. Έδρα του είναι η Αθήνα και ιδρύθηκε με το Π.Δ.1, ΦΕΚ 283/Β/26/4/1993.
Σκοπός του Ιδρύματος είναι η καλλιέργεια και προαγωγή των Επιστημών, που αφορούν στη Μετεωρολογία, τη Γεωπονία και γενικότερα το περιβάλλον, καθώς, επίσης η μελέτη των αλληλεπιδράσεων μεταξύ του ανθρώπου, του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής ανάπτυξης και κληρονομιάς του τόπου μας.
Η επίσημη έναρξη των εργασιών του, έγινε στον Αστέρα της Βουλιαγμένης στις 25/9/1993. Την ιδέα της δημιουργίας του Ιδρύματος είχε ο Ακαδημαϊκός Ηλίας Γ. Μαριολόπουλος, με σκοπό την προαγωγή και ανάπτυξη των Επιστημών της ατμόσφαιρας, δηλ., της Μετεωρολογίας, της Κλιματολογίας και της Φυσικής της ατμόσφαιρας, ως και την βράβευση και υποτροφία νέων, που ασχολούνται με τις επιστήμες αυτές.
Η σύζυγός του, Αικατερίνη-Νίνα Ηλία Μαριολοπούλου τιμώντας τη μνήμη των γονέων της, Πέτρου και Ευγενίας Καναγκίνη πρόσθεσε στους σκοπούς, τη Γεωπονία και το Περιβάλλον, καθώς, ο Ακαδημαϊκός Πέτρος Καναγκίνης, από τον Πύργο της Τήνου καταγόμενος, είχε ασχοληθεί επιμελώς, με τις δύο αυτές επιστήμες. Το ίδρυμα συστάθηκε και λειτουργεί με χορηγία της Αικατερίνης-Νίνας Μαριολοπούλου.
Το Ίδρυμα έχει οργανώσει η συνδιοργανώσει περίπου 30 Συνέδρια-Ομιλίες στην Αθήνα, Θεσ/κη, Ρώμη, Παρίσι, Πόρτο Χέλι, Καμένα Βούρλα, Καλάβρυτα, Ναύπακτο, Κω. Έχει χρηματοδοτήσει 20 Ερευνητικά Προγράμματα και Μελέτες και ο Πρόεδρός του, κ. Χρήστος Ζερεφός, που είναι και Πρόεδρος της διεθνούς επιτροπής Όζοντος και του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, έχει μετάσχει σε 60 επιστημονικά συνέδρια, που αφορούν τη Μετεωρολογία, τη Γεωπονία και γενικά το Περιβάλλον.
Το παρόν σημείωμα συντάχθηκε επιγραμματικά, ώστε  το φιλόκαλο κοινό της Τήνου, να γνωρίζει μερικώς, για το  Ίδρυμα και τη δράση του. Και τούτο με αφορμή την ημερίδα για την οικογένεια Καναγκίνη, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016, στις 19.00, στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, με συνδιοργανωτές, το Μαριολοπούλειο-Καναγκίνειο Ίδρυμα, το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας και το Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου Δήμου Τήνου.

Ομιλητές είναι οι Χρήστος Ζερεφός, Πρόεδρος του Ιδρύματος, που θα προλογίσει και την ημερίδα, ο Αλέκος Φλωράκης, ο Κώστας Δανούσης, ο Δημήτρης Παναγιωτόπουλος, ο Ανδρέας Καραμάνος και ο Γεώργιος Στουρνάρας. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δήμαρχος Τήνου και Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Πανόρμου, Σίμος Ορφανός.
Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας