Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Λήψη απόφασης για την έκδοση ψηφίσματος από το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά το άγγελμα της κοίμησης του Μακαριστού πρώην Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Αγαθόνικου.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
   ΔΗΜΟΣ ΤΗΝΟΥ

Ψ   Η   Φ   Ι   Σ   Μ   Α
  
   Στην Τήνο και στο Δημαρχιακό Κατάστημα σήμερα 2-9-2015 ημέρα Τετάρτη και ώρα 11.00 π.μ. και μόλις αναγγέλθηκε ο θάνατος του εκ Τήνου καταγόμενου  πρώην Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Αγαθόνικου συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο για να λάβει απόφαση επί του παρακάτω μοναδικού θέματος :

ΘEMA ΜΟΝΟ: Λήψη απόφασης για την έκδοση ψηφίσματος από το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά το άγγελμα της κοίμησης  του Μακαριστού πρώην Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Αγαθόνικου.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εισηγούμενος το ανωτέρω θέμα της ημερησίας διάταξης είπε τα εξής : «Κύριε Δήμαρχε, κύριοι Σύμβουλοι σας κάλεσα σήμερα σε έκτακτη συνεδρίαση, ύστερα από  τη θλιβερή είδηση της κοίμησης  του πρώην Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Αγαθόνικου. O μακαριστός Μητροπολίτης πρώην Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κυρός Αγαθόνικος (κατά κόσμο Αριστοτέλης Φιλιππότης) γεννήθηκε στον Πύργο  της Τήνου το 1918 και σπούδασε στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστήμιου Αθηνών, αποφοιτώντας το 1949. Χειροτονήθηκε Διάκονος το 1942 και Πρεσβύτερος το 1949 ενώ το 1974 εξελέγη πρώτος Μητροπολίτης της νεοσυσταθείσης τότε Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής συνδέοντας την παρουσία του στην Ιερά Μητρόπολη με πλούσια εκκλησιαστική, πνευματική, κοινωνική – φιλανθρωπική και πολιτιστική προσφορά.
Την φιλανθρωπική του προσφορά επέκτεινε και στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τον Πύργο,  ιδρύοντας και προεδρεύοντος του Ιδρύματος Αγίας Θέκλας Κοινότητας Πανόρμου, στον ομώνυμο Ναό   τον οποίο αναμόρφωσε, καλλώπισε και διακονούσε.
Ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, θεωρώ υποχρέωσή μου, σαν  ελάχιστη έκφραση αναγνώρισης του έργου του, να σας ζητήσω να τον τιμήσουμε όπως του αξίζει.  Προτείνω λοιπόν κ. Σύμβουλοι:
 
1.- Να εκφραστούν τα θερμά συλλυπητήρια, του Δημάρχου, των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και των Τοπικών Συμβουλίων, στον διάδοχό του Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαον και στους συγγενείς του.
2.- Να αναρτηθεί μεσίστια η σημαία του Δήμου κατά την ημέρα της εξοδίου ακολουθίας.
3.- Να ονομασθεί μια οδός του οικισμού Πύργου σε οδό «Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Αγαθόνικου» μετά από πρόταση του Τοπικού Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Πανόρμου.
4.- Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο να παρευρεθεί στην επιμνημόσυνο δέηση, που θα τελεστεί την Πέμπτη 3-9-2015 στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας Τήνου.
5.- Να δημοσιευθεί το παρόν στο τύπο και να ανακοινωθεί από τα τοπικά Μ.Μ.Ε.

Ο παραστάς Δήμαρχος           Ο Πρόεδρος  του Δ.Σ.            Τα Μέλη του Δ. Σ.
                                                                                               
Σίμος  Ορφανός                                 Ιωάννης Σιώτος  


Ο Πρόεδρος και τα Μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Τήνου



Οι Πρόεδροι και τα μέλη των Τοπικών Κοινοτήτων Δήμου Τήνου
Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας