Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Η Λεόντειος Σχολή στην Τήνο.




            Πραγματοποιήθηκε για 25η συνεχή χρονιά η επίσκεψη της Λεοντείου Σχολής στο νησί μας. Συγκεκριμένα το 2ημερο 23 & 24 Απριλίου 150 παιδιά και καθηγητές του Γυμνασίου Πατησίων  επισκέφτηκαν την Τήνο και είδαν από κοντά τις ομορφιές του νησιού μας.
            Την Πέμπτη 24 Απριλίου, ο  Δήμος Τήνου θέλοντας να τιμήσει την 25ετή παρουσία της Λεοντείου Σχολής στην Τήνο οργάνωσε μια σεμνή τελετή, όπου  εκπρόσωποι του Δήμου και της Λεοντείου, αντάλλαξαν δώρα και ευχές, τονίζοντας του ισχυρούς δεσμούς που συνδέουν τις δύο πλευρές.
            Από πλευράς του Δήμου τους μαθητές και καθηγητές  του Γυμνασίου προσφώνησε η Αντιδήμαρχος Τήνου κα Αναστασία Δεληγιάννη – Άσπρου η οποία ανέφερε τα εξής:

            "Εκ μέρους του Δήμου Τήνου θα ήθελα να  σας καλωσορίσω στην Τήνο και να σας ευχηθώ να περάσετε καλά, να χαρείτε τις ομορφιές του νησιού  και να  γίνετε πρεσβευτές του νησιού μας και  να μας ξανάρθετε με φίλους ή με τις οικογένειές σας.
            Ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Διοίκηση του Σχολείου σας και τον Φρέρ Ματθαίο γιατί  έχουν βάλει το νησί μας σαν ταξιδιωτικό προορισμό και συμβάλλουν έτσι στην επισκεψιμότητα και στην οικονομία του νησιού και στην προσπάθειά μας να αναδείξουμε το νησί μας και σαν προορισμό για μαθητικές εκδρομές.
            Πρέπει να σας πω ότι η Τήνος έχει αναδειχθεί ως ένα από τα πέντε νησιά με την καλύτερη ενδοχώρα. Σας προτρέπω λοιπόν να παρατηρήσετε την θαυμάσια και μοναδική αρχιτεκτονική των χωριών, τους σμιλεμένους βράχους στο Βωλάξ, τις όμορφες παραλίες, τους  περίτεχνους περιστεριώνες και τους μύλους, τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους και σας εύχομαι να έχετε την ευλογία της Παναγίας στην οποία εκμυστηρευτείτε τα όνειρα και τις προσδοκίες σας και είμαι σίγουρη ότι θα σταθεί δίπλα σας αρωγός και συμπαραστάτης.
            Θα πρέπει να ξέρετε, καλύτερα από μένα ότι φοιτάτε σε ένα από τα καλύτερα σχολεία στην Ελλάδα, με τους καλύτερους δασκάλους και έχετε όλα τα εχέγγυα για να πετύχετε τους στόχους σας. Αξιοποιήστε λοιπόν τις δυνατότητες που σας παρέχονται και λάβετε υπ’ όψη σας ότι σε τέτοιες εποχές οικονομικής κρίσης  το καλύτερο εφόδιο που μπορείτε να δώσετε στον εαυτό σας είναι η μάθηση.
            Σας εύχομαι  να έχετε καλή υγεία και μια ευχάριστη διαμονή στο νησί μας".        
 

            Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Σφαγείου – Ελαιοτριβείου κ. Παντελεήμων Αρμάος ο οποίος ανέφερε τα εξής:
            Σεβαστέ αδελφέ Ματθαίε
            Σεβαστοί καθηγητές και καθηγήτριες
            Αγαπητά παιδιά

            "Τύχη αγαθή μου επιφύλαξε να είμαι και εγώ στην εκπροσώπηση που σας υποδέχεται στο Δήμο της Τήνου.
            Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής και πολύ συγκινημένος, ως ένας παλιός Λεοντιδεύς, απόφοιτος του Λεοντείου Πατησίων αλλά και γονιός δύο παιδιών Λεοντιδέων επίσης αποφοίτων του Λεοντείου Νέας Σμύρνης. Έχουμε γαλουχηθεί στη Χριστιανική Παιδεία των Μαριανών Σχολείων  και στο χαρακτήρα που αυτά τα σχολεία της Λεοντείου σφυρηλατούν.
            Σας υποδεχόμαστε στην Τήνο, όπου οι Μαριανοί αδελφοί έχουν το καλοκαιρινό ησυχαστήριό τους στην Κολυμπήθρα, αλλά και από την οποία Τήνο μια πλειάδα Τηνιακών frères διαχρονικά έχουν στελεχώσει τη μοναχική τους κοινότητα με μεγάλη προσφορά στα σχολεία αυτά και στο έργο που επιτελούν στην Ελληνική Κοινωνία.
            Στην Τήνο την οποία τα δύο σχολεία των Πατησίων και της Νέας Σμύρνης επισκέπτονται ανελλιπώς τα τελευταία 25 χρόνια.
            Τους frères Maristes τους ευχαριστούμε βαθιά, όπως και το εκπαιδευτικό προσωπικό για τη πολυσχιδή προσφορά τους.
            Σε εσάς αγαπητά παιδιά ευχόμαστε καλή δύναμη, απόδοση και επιτυχία στο σχολείο και στη ζωή σας.     

            Στην τελετή μίλησαν επίσης οι:  αδελφός Ματθαίος, Ψάλτης Γιάννης και ο Γυμνασιάρχης της Σχολής, οι οποίοι τόνισαν κι αυτοί με τη σειρά τους,  τους διαχρονικά ισχυρούς  δεσμούς που έχει το νησί μας με τη Λεόντειο Σχολή.      








Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας