Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

Πρόσκληση συμμετοχής στη διαβούλευση του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) Δήμου Τήνου

 




ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ (Σ.Φ.Η.Ο.) ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

 

Ο Δήμος Τήνου εκπονεί Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.), καθώς συμπεριλαμβάνεται στους Δήμους της χώρας που λαμβάνουν σχετική χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο. Σκοπός του σχεδίου είναι η δημιουργία ενός δικτύου φορτιστών ικανού να εξυπηρετήσει τις ανάγκες τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών της περιοχής.

Οι οδηγίες εκπόνησης των Σχεδίων Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων στους Δήμους, προβλέπουν ένα (1) σταθμό φόρτισης ανά χιλίους (1000) κατοίκους, άρα κατ’ ελάχιστον προβλέπεται η χωροθέτηση εννέα (9) σταθμών φόρτισης για τον Δήμο Τήνου.

Με το «Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων του Δήμου Τήνου» συντάσσεται πρόταση για χωροθέτηση φορτιστών σε ανοικτούς δημοτικούς χώρους στάθμευσης και σε λοιπά σημεία ενδιαφέροντος του Δήμου, με στόχο την προώθηση της ηλεκτροκίνησης εντός των ορίων του Δήμου και την κάλυψη των αναγκών για επαναφόρτιση ηλεκτροκίνητων οχημάτων με αρχικό ορίζοντα πενταετίας (5ετίας) όταν και προβλέπεται η κατ’ ελάχιστον αναθεώρηση.

Στα πλαίσια της υλοποίησης του Σ.Φ.Η.Ο., πραγματοποιείται ανοιχτή ηλεκτρονική διαβούλευση με στόχο την καταγραφή των απόψεων τοπικών φορέων και πολιτών σχετικά με τη χωροθέτηση των σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων εντός των ορίων του δήμου. Κατά αυτόν τον τρόπο, οι πολίτες θα έχουν ενεργή συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων, ως συνέχεια της πρώτης διαβούλευσης που είχε πραγματοποιηθεί για την καταγραφή των απόψεων τον πολιτών σχετικά με την ηλεκτροκίνηση. Τα αποτελέσματα της διαβούλευσης θα ληφθούν υπ' όψη για τον τελικό σχεδιασμό της χωροθέτησης των φορτιστών και την ολοκλήρωση της μελέτης.

Μπορείτε να υποβάλετε τις απόψεις σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση dtprogram@1516.syzefxis.gov.gr. Παρακαλείσθε για την ανταπόκριση και συμμετοχή σας στη διαδικασία της Δημόσιας Διαβούλευσης.

Η διαβούλευση θα είναι διαθέσιμη μέχρι και τη Δευτέρα 28-02-2022.

Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας