Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021

Επιχορήγηση δράσεων Πνευματικού Κέντρου Πανόρμου “Γιαννούλης Χαλεπάς” του Δήμου Τήνου από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

 



Επιχορήγηση δράσεων Πνευματικού Κέντρου Πανόρμου “Γιαννούλης Χαλεπάς” του Δήμου Τήνου από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.


Το Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου “Γιαννούλης Χαλεπάς” του Δήμου Τήνου σας γνωστοποιεί ότι στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων – δράσεών του για το καλοκαίρι - φθινόπωρο 2021, υπέβαλε στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ) προτάσεις με σκοπό την χρηματοδότηση δράσεων του, που στόχο έχουν την ευρύτερη στήριξη της τοπικής κοινωνίας και τη διάσωση και προβολή της πολιτιστικής ταυτότητας του τόπου.

Οι προτάσεις που κατατέθηκαν από το ΥΠΠΟΑ είναι:

1. Ψηφιακός μετασχηματισμός “ Όταν το χθες συνάντα το σήμερα και η τεχνολογία βοηθάει το αύριο”

Η δράση αυτή περιλαμβάνει τη δημιουργία ιστοσελίδας και την ψηφιοποίηση γνωστών και άγνωστων έργων Τηνίων Καλλιτεχνών, ώστε να γίνουν προσβάσιμα στο ευρύ κοινό καθώς και στους ανθρώπους που δεν δύναται να μετακινηθούν. Τη δημιουργία ψηφιακού παιχνιδιού με στόχο την επαφή των παιδιών με την τέχνη και τη ζωή του σημαντικότερου νεοέλληνα γλύπτη Γιαννούλη Χαλεπά και την προβολή του Προπαρασκευαστικού και Επαγγελματικού Σχολείου Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου.

2. “Ισμαήλ project in-Situ” Εργαστήρια Εικαστικής Έκφρασης και Αυτογνωσίας

(ομάδες Art Therapy Ενηλίκων και Εφήβων)

Η άυλη πολιτιστική κληρονομιά και η σύνδεση αυτής με παραδοσιακές μας καλλιτεχνικές πρακτικές όπως η μαρμαροτεχνία, η παραδοσιακή τεχνική της ξερολιθιάς και η ιστορία των λατομείων, ενθαρρύνουν τον πειραματισμό και δίνουν νέες δημιουργικές διαστάσεις και δυνατότητες για παιδαγωγικούς σκοπούς. Η δράση αυτή έχει στόχο τη διάσωση, διάδοση, ανάδειξη και προστασία της ανεξερεύνητης πολιτιστικής κληρονομιάς, υλικής και άυλης. Οι διαφορετικές ειδικότητες της κεντρικής ομάδας εργασίας, συγγραφείς, ζωγράφοι γλύπτες, σκηνογράφοι , δημιουργούν το ιδανικό περιβάλλον για ένα ζωντανό πυρήνα που αλληλοεπιδρά και σχεδιάζει εκπαιδευτικές και ερευνητικές δράσεις.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι και οι δύο αυτές προτάσεις του Πνευματικού Κέντρου Πανόρμου “Γιαννούλης Χαλεπάς” του Δήμου Τήνου χρηματοδοτήθηκαν και θα υλοποιηθούν μέσα στο έτος 2021.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο, η πρόεδρος Νικολέτα Τριανταφύλλου.


Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας