Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

«Έγκριση κατακύρωσης τριών σημαντικών έργων υποδομών, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 1,8 εκατ. ευρώ»

Ο Δήμος Τήνου ανακοινώνει την κατακύρωση τριών σημαντικών έργων υποδομών, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 1,8 εκατ. ευρώ. Οι εγκρίσεις αφορούν σε μια σειρά από δράσεις που σχετίζονται με αναβάθμιση σχολικών εγκαταστάσεων, με τη βελτίωση του δικτύου ύδρευσης της πόλεως καθώς και τον σχεδιασμό για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Ειδικότερα, πρόκειται για τα εξής 3 έργα:

 

Α) ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

Το έργο συνολικού ύψους 250.000 ευρώ, που θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια σε εφαρμογή σχετικής Προγραμματικής συμφωνίας με τον Δήμο μας περιλαμβάνει τα:

Νηπιαγωγεία Τήνου: Αποξήλωση και την αντικατάσταση κιγκλιδωμάτων στην περίφραξη, σύμφωνα με το επισυναπτόμενο σχέδιο της μελέτης.

1ο Δημοτικό Σχολείο Τήνου (νότιο νεοκλασικό κτίριο): Αντικατάσταση εξωτερικών κουφωμάτων με νέα, ξύλινα, όμοιου σχεδιασμού και απόχρωσης, με διπλούς θερμομονωτικούς υαλοπίνακες για την βελτίωση της συνολικής ενεργειακής συμπεριφοράς του κτιρίου.

2ο Δημοτικό Σχολείο Τήνου: Αντικατάσταση εξωτερικών κουφωμάτων στο ισόγειο κτίριο, με νέα, ξύλινα κουφώματα, όμοιου σχεδιασμού και απόχρωσης, με διπλούς θερμομονωτικούς υαλοπίνακες για την βελτίωση της συνολικής ενεργειακής συμπεριφοράς του κτιρίου. Επισκευή κιγκλιδωμάτων εντός του προαυλίου χώρου του σχολείου. Αποξήλωση και αντικατάσταση κιγκλιδωμάτων στην περίφραξη. Εργασίες μόνωσης δώματος στο διώροφο κτίριο, με τις κατάλληλες επιστρώσεις και επαλείψεις.

 

Β)«ΕΡΓΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΤΗΝΟΥ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΣΩΛΗΝΩΣΕΩΝ»

Το έργο προϋπολογισμoύ 423.387,10 Ευρώ (χωρίς Φ.Π.Α. 24%) χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εσωτερικών. Η αντικατάσταση θεωρείται απαραίτητη καθώς το υφιστάμενο δίκτυο είναι κατασκευασμένο από αμιαντοσωλήνες, ενώ λόγω παλαιότητας υπάρχουν πολλές βλάβες με αποτέλεσμα να χάνονται από κρυφές διαρροές μεγάλες ποσότητες νερού ημερησίως.

 

Γ) ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΝΕΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΜΕΙΚΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ - ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ»

Η διάρκεια της σύμβασης θα είναι 2 έτη, με δικαίωμα προαίρεσης άλλο ένα και έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση ύψους 1.125.000,00 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. 

Ειδικότερα, προβλέπεται ότι με τον ορισμό αναδόχου θα είναι δυνατή η επεξεργασία 5.500 τόνων απορριμμάτων ανά έτος, με σκοπό την ανάκτηση ανακυκλώσιμων υλικών και την παραγωγή κομπόστ τύπου Α.   Η επεξεργασία θα πραγματοποιηθεί  από μία μονάδα με μηχανική διαλογή, βιολογική επεξεργασία, μηχανική ραφιναρία, διαχείριση στραγγισμάτων κλπ, με πλήρη περιβαλλοντική παρακολούθηση και έλεγχο για την προστασία της δημόσιας υγείας, την αποτροπή της ρύπανσης και τη μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα.

Σε σχετική του δήλωση ο Δήμαρχος Τήνου κ. Γ. Σιώτος τόνισε: «Προχωρούμε με σταθερά και ουσιαστικά βήματα την υλοποίηση έργων στο νησί μας με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων της Τήνου. Σήμερα ανακοινώνουμε την έγκριση 3 έργων από τα αρμόδια όργανα του Δήμου μας.

Το πρώτο αφορά στην αναβάθμιση σχολικών μονάδων. Η επένδυση στην Παιδεία αποτελεί επένδυση στο μέλλον του τόπου μας, αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα της Δημοτικής μας Αρχής.

Τα άλλα δύο έργα αναβαθμίζουν τις υποδομές και το περιβάλλον μας, προασπίζοντας ταυτόχρονα τη δημόσια υγεία. Αντικαθιστούμε τους απαρχαιωμένους σωλήνες ύδρευσης. Αλλά και προωθούμε τον σχεδιασμό μας για ένα σύγχρονο και ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης στερεών αποβλήτων. Μετά την επίσπευση των διαδικασιών για τη δημιουργία Χώρου Υγειονομικής Ταφής των Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) και  Μονάδας Κομποστοποίησης του Δήμου Τήνου, σήμερα μπαίνει στη τελική ευθεία και η λειτουργία της απαραίτητης μονάδας που θα επιτρέψει την επεξεργασία 5.500 τόνων απορριμμάτων το χρόνο (Μεταβατική Περιόδος).

Μένουμε σταθεροί στις δεσμεύσεις μας για ένα καλύτερο αύριο. στοχεύοντας σε μια πιο φιλική προς το περιβάλλον διαχείριση».

Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας