Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019

Πρόσκληση: Παρουσίαση πρακτικών 2ου Ιστορικού Συνεδρίου με θέμα "Όψεις της Τήνου των κλασικών χρόνων"



Ο Δήμος Τήνου την προσεχή Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019, και ώρα 19.00΄ θα παρουσιάσει στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού τον τόμο των Πρακτικών του 2ου Ιστορικού του Συνεδρίου με θέμα «Όψεις της Τήνου των κλασικών χρόνων», το οποίο πραγματοποιήθηκε το 2016 και εκδόθηκε φέτος με επιμέλεια του ξεχωριστού, λόγιου συμπολίτη μας, θεολόγου και ιστορικού, π. Μάρκου Φώσκολου.

Το 2ο Ιστορικό Συνέδριο οφειλόταν στην αγάπη του αείμνηστου Δημάρχου Τήνου, Σίμου Ορφανού, για την ιστορία του τόπου μας, της Τήνου. Ας θεωρηθεί αυτός ο τόμος, σαν ένα, ακόμη μνημόσυνο, στον άνθρωπο, που αγάπησε τόσο πολύ το νησί μας και τους συμπολίτες του.

Η περίοδος των κλασικών χρόνων υπήρξε εξόχως σημαντική και για το νησί μας. Το άστυ της τηνιακής ενδοχώρας, στις υπώρειες του βράχου του Κάστρου, έφτασε στο απόγειο της ανάπτυξής του, μικροί οικισμοί που υπήρχαν σε χαμηλότερο υψόμετρο συνενώθηκαν για να ιδρύσουν το νέο παρά τη θάλασσα άστυ, την Πόλη της Τήνου, ενώ στα τέλη της περιόδου θα θεμελιωθεί το Ιερό του Ποσειδώνα και της Αμφιτρίτης, το οποίο, σε στενή συσχέτιση με την παρακείμενη Δήλο,  θα αποκτήσει πανελλήνια φήμη τον επόμενο αιώνα και θα αποτελέσει πόλο έλξης για προσκυνητές, ακόμα και πέρα από τα όρια του Ελλαδικού χώρου, όπως η Κάτω Ιταλία, η Μικρά Ασία και η Αφρική.

Τον τόμο θα παρουσιάσουν η κ. Χρυσάνθη Σακελλάκου, αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, και ο π. Μάρκος Φώσκολος. Ο Δήμος Τήνου ευχαριστεί όλους τους συγγραφείς του επιμελημένου τόμου, που με την επιστημονική και τεκμηριωμένη αρθρογραφία τους, μας επιτρέπουν να χτίσουμε σε ασφαλή θεμέλια την αυτογνωσία μας.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα διατεθεί ο τόμος στο κοινό έναντι μικρού, συμβολικού τιμήματος και θα υπάρξει μικρό κέρασμα στον αίθριο χώρο του μεγάρου.

Η παρουσία σας θα αποτελέσει τιμή για τον Δήμο Τήνου.

Τήνος, 9 Δεκεμβρίου 2019,

Ο Δήμαρχος Τήνου, Γιάννης Σιώτος.


Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας