Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

Σε λειτουργία η πρώτη μονάδα αφαλάτωσης θαλασσίου ύδατος με αντίστροφη όσμωση δυναμικότητας 1.000κμ την ημέρα
Ο Δήμος Τήνου για να ανταποκριθεί στις νέες ανάγκες που προκύπτουν από την συνεχή και αυξανόμενη  τουριστική και οικιστική ανάπτυξη του νησιού και να αναβαθμίσει τις υπάρχουσες υποδομές, εξασφάλισε πλήρη χρηματοδότηση για την προμήθεια δύο νέων μονάδων αφαλάτωσης.      

Στο πλαίσιο αυτό ξεκίνησε η εγκατάσταση της πρώτης μονάδας αφαλάτωσης θαλασσίου ύδατος, με ελάχιστη δυναμικότητα παραγωγής πόσιμου νερού 1000 m/ημέρα, στον αδειοδοτημένο χώρο για την λειτουργία των μονάδων αφαλάτωσης τύπου αντίστροφης ώσμωσης (R.O.), που βρίσκεται στην περιοχή Αμμουδαριά – Αγίου Φωκά του Δήμου Τήνου. Η ολοκλήρωση του έργου και η παράδοση της εν λόγω μονάδας σε πλήρη και κανονική λειτουργία, αναμένεται εντός των προσεχών ημερών.
Η μονάδα είναι τοποθετημένη σε δύο containers, με κατάλληλη εργονομική διάταξη του συνόλου του εξοπλισμού ώστε να είναι δυνατή η ευχερής λειτουργία και συντήρησή του και περιλαμβάνει τα κύρια στάδια επεξεργασίας θαλασσινού νερού με αντίστροφη ώσμωση, δηλαδή προκατεργασία, κύρια επεξεργασία και μετακατεργασία. 

Με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός ο Δήμαρχος Τήνου κ. Γιάννης Σιώτος τόνισε: «Το συγκεκριμένο έργο θα επιλύσει οριστικά το πρόβλημα υδροδότησης της Χώρας της Τήνου, που υπήρχε τα τελευταία χρόνια και θα διασφαλίσει τη συνεχή και αδιάλειπτη παροχή πόσιμου ύδατος στους συμπολίτες μας.Επιπλέον προστατεύεται ο υδροφόρος ορίζοντας από την υπεράντληση και διασφαλίζεται η ορθολογικότερη χρήση των γεωτρήσεων. Με σοβαρότητα και σταθερά βήματα προχωρούμε στην υλοποίηση του προγραμματισμού μας με απώτερο στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στο νησί μας. Θα συνεχίσουμε με την ίδια επιμονή και συστηματικότητα να εργαζόμαστε ώστε να πραγματοποιήσουμε το σύνολο αυτών που έχει πραγματικά ανάγκη ο τόπος μας».

Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας