Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Ενημέρωση από το Δήμο Τήνου για τα Θέματα Παιδείας


ΔΗΜΟΣ THNΟΥ                                                                                Τήνος, 24/01/2019
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                   
Ταχ. Δνση: Ευαγγελιστρίας 72                                                 
ΤΗΛ:   2283360106                                                                     
ΦΑΞ:   2283360139
e-mail: dt@1516.syzefxis.gov.gr

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  ΓΙΑ  ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
         
Σχετικά με τις αναφορές για τη γενίκευση της δίχρονης προσχολικής αγωγής και τα προβλήματα από τη συστέγαση του τρίτου (Γ’) Δημοτικού Σχολείου Τήνου με το τρίτο (Γ’) Νηπιαγωγείο Τήνου,έχουμε να πούμε τα παρακάτω:

Δεν γνωρίζουμε πως, ενώ αρχικά υπήρξε το χρησιδάνειο μεταξύ του ΠΙΙΕΤ και του Δήμου Τήνου αναφορικά με το κτήριο του ΕΟΜΜΕΧ, για τη στέγαση του Τρίτου (Γ’) Δημοτικού Σχολείου Τήνου, τελικά συστεγάστηκε σε αυτό και το τρίτο (Γ’) Νηπιαγωγείο Τήνου. Αυτό ακριβώς αποτέλεσε και την απαρχή για τα προβλήματα που βιώνουμε σημερα. 

Με την παρούσα κατάσταση η πρόταση της  Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης,προκειμένου για τη γενίκευση της δίχρονης προσχολικής αγωγής στο  νησί μας, ήταν να συστεγαστούν αίθουσες Νηπιαγωγείου σε όλα τα  Δημοτικά Σχολεία της πόλης της Τήνου, πράγμα που εμείς, με τη σύμφωνη γνώμη των διευθυντών των  σχολείων της πόλης μας, αρνηθήκαμε.

Ο λόγος πασιφανής, δεν λύνουμε ένα πρόβλημα δημιουργώντας χίλια!!!!

Γιατί τα υπαρκτά προβλήματα της συστέγασης (λειτουργικά θέματα, μη κοινές ώρες προσέλευσης και αποχώρησης, στέρηση αναγκαίων αιθουσών από τα σχολεία υποδοχής κλπ) που υπάρχουν στο Τρίτο (Γ’) Δημοτικό Σχολείο θα γίνονταν "τσουνάμι" που θα επεκτεινόταν σε όλα τα σχολεία της πόλης μας.

Οι εκπαιδευτικοί του νησιού μας γνωρίζουν ή θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι  προτείναμε στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, να γίνει ανακατανομή των ορίων και ως εκ τούτου του αριθμού των μαθητών κάθε σχολείου, προκειμένου όλα τα σχολεία να εκμεταλλευτούν  αυτή τη δυνατότητα και να υπάρξει αποσυμφόρηση. 
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια σχετική πρωτοβουλία από την Πρωτοβάθμια Διεύθυνση.

Η γενίκευση της δίχρονης προσχολικής αγωγής στην Τήνο εξηγήσαμε ότι δεν μπορεί να γίνει λόγω απουςίας των απαραίτητων αιθουσών για στέγαση των νηπίων μας.

Από το 2014 πρώτο και κύριο μέλημά μας ήταν να αποκαταστήσουμε το πρόβλημα αυτό και για το λόγο αυτό:

Α) Κάναμε διακήρυξη για να βρούμε αίθουσα κατάλληλη για τη στέγαση του Γ’ ΝηπιαγωγείουΤήνου, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που απαιτεί το Υπουργείο Παιδείας (και ανεξάρτητα από το κόστος μιας και δεν ήταν αυτό το πρόβλημά μας) η οποία μέχρι τώρα έχει αποβεί άκαρπη.

Και για να μην νομίζει κάποιος, μιας και ακούστηκε σαν να είναι κάτι απλό που εμείς δεν το βρίσκουμε, για να υπάρξει η συγκατάθεση της αρμόδιας επιτροπής  για μίσθωση χώρου ως νηπιαγωγείο θα πρέπει να είναι χώρος νόμιμος ή νομιμοποιημένος άνω των 150 τετραγωνικών που να περιλαμβάνει δυο (2) διδακτικές αίθουσες, αίθουσα διημέρευσης, ανάπαυσης και μαγειρείου, τουαλέτες παιδικές και εκπαιδευτικών καθώς και γραφείο τους, όλα με θέρμανση και ικανός αύλειος χώρος χωρίς να είναι κοντά σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας.  

Β) Κάναμε συζητήσεις με φορείς για παράδειγμα το ΠΙΙΕΤ για την ύπαρξη χώρου που απέβησαν άκαρπες, μιας και παρά την καλή διάθεση δεν υπάρχει χώρος με τέτοιες προδιαγραφές.

Γ) Αναφορικά με τους χώρους κάτω από το κτήριο του Γυμνασίου πρώτα από όλα δεν ανήκουν στο δήμο και ρητά δεν έχουμε δυνατότητα αλλαγής των όρων του πρόσφατου και μετά από σειρά ετών επιδιωκόμενου χρησιδανείου και εκτός αυτού δεν πληρούν τις άνω προδιαγραφές.

Δ) Αναζητήσαμε εγγράφως τη δυνατότητά να μας παραχωρηθεί το κτήριο Χανού και δεν έχουμε λάβει ακόμα κάποια απάντηση από το Νοσηλευτικό ίδρυμα Ευαγγελισμός.

Ε) Ενδιαφερθήκαμε για τη λύση λυόμενου που όμως και αυτό δεν υπήρξε η δυνατότητα να υλοποιηθεί.

Στ) Απευθυνθήκαμε σε ιδιωτικό μελετητικό γραφείο προκειμένου να υπάρξει η λύση μιας άμεσης μελέτης για την αξιοποίηση αδόμητων οικοπέδων του Δήμου μας και αναφορικά με το θέμα αυτό θα πρέπει για την υλοποίηση της μελέτης να υπάρξει κάποια αντίστοιχη χρηματοδότηση μιας και ο Δήμος Τήνου, πλην της ένταξής του σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, δεν έχει τη δυνατότητα κάλυψης του κόστους κατασκευής του έργου.

Ζ) Σχετικά με τον αύλειο χώρο του Τρίτου (Γ’) Δημοτικού είμαστε σε συνεχή επαφή με το ΠΙΙΕΤ και την τεχνική μας υπηρεσία για την επίλυση και αυτού του θέματος.

Από όλα τα παραπάνω προκύπτει ότι κάθε άλλο παρά ολιγωρία και αναλγησία έχουμε επιδείξει στο πρόβλημα, άλλωστε τα θέματα παιδείας και τα παιδιά και η νεολαία του νησιού μας είναι το πρώτο και κύριο μέλημά μας, για αυτό άλλωστε και η επίτευξη του χρησιδανείου αναφορικά με το Γυμνάσιο της Τήνου, οι επισκευές των σχολείων μας με τα προγράμματα Φιλόδημος, η επισκευή του Παιδικού Σταθμού του Δήμου μας και στη συνέχεια η προγραμματική με το αρμόδιο Τμήμα του Μετσοβείου Πολυτεχνείου για τη στατικότητα του  Α’ Δημοτικού Σχολείου, το Β’ Δημοτικού Σχολείου, του Σχολείου  του Πύργου, του Νηπιαγωγείου του Πύργου και για το Συγκρότημα του Λυκείου με τα γνωστά προβλήματα που θέλουμε να τα επιλύσουμε και όχι να τα βάλουμε «κάτω από το  χαλί».  

Λύσεις θα υπάρξουν αλλά αυτές δεν θα είναι ούτε μαγικές, ούτε από τη μια στιγμή στην άλλη, με δεδομένη και τη γραφειοκρατία που υπαρχει σε όλες αυτές τις διαδικασίες.

Σε κάθε περιπτωση αυτό που εχει σημασία είναι ενωμένοι και με πνεύμα συνεργασίας με ολους τους αρμόδιους φορείς να βρούμε τη καλύτερη δυνατή λύση
Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας