Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ






Ο Δήμος Τήνου, η ΚΟΙΝΣΕΠ Καλλονή- Κελιά και η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, στην προσπάθειά τους για ένα καλύτερο περιβάλλον αλλά και για την αναβάθμισης των υπηρεσιών προς τους πολίτες έχουν ξεκινήσει το πρόγραμμα ανακύκλωσης στην Τήνο  σε τέσσερα ρεύματα : χαρτί, πλαστικό, μέταλλο και γυαλί.

Επίσης στο Δήμο υπάρχει συνεργασία  με το αδειοδοτημένο από το ΥΠΕΚΑ Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού, για απόβλητα όπως  μεγάλες και μικρές οικιακές ηλεκτρικές συσκευές, ο εξοπλισμός πληροφορικής & τηλεπικοινωνιών, συσκευές κλιματισμού, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά εργαλεία, φωτιστικά είδη και λαμπτήρες αερίου, τηλεοράσεις και ηχοσυστήματα κλπ.

Στο πλαίσιο υλοποίησης αυτού του τόσο σημαντικού προγράμματος, ο Δήμος καλεί σε συνεργασία όλους τους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και τις επιχειρήσεις της περιοχής του. Είμαστε βέβαιοι ότι κατανοείτε πλήρως τη σπουδαιότητα της Ανακύκλωσης,  γιατί περιορίζουμε κατά πολύ τα απορρίμματα τα οποία μένουν στην Τήνο  και επιβαρύνουν αισθητικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά το νησί μας.

Σας ζητούμε  λοιπόν την ενεργό συμμετοχή σας στο πρόγραμμα τηρώντας τα κάτωθι :


1. Διαχωρισμός και καθαρισμός συσκευασιών από τα υπόλοιπα απορρίμματα στην επίχριση μας.
2.1. Τα χαρτοκιβώτια, παρεμφερή χάρτινα υλικά συσκευασίας εμπορευμάτων και προϊόντα χαρτιού θα πρέπει να απαλλάσσονται από ξένες προσμίξεις, να συσκευάζονται σε δέσμη συμπιεσμένων πακέτων και να τοποθετούνται εντός των κίτρινων κάδων η να πηγαίνουν στην έδρα της κοιν.σ.επ. .
2.2 Οι συσκευασίες πλαστικών, μετάλλων και γυαλιού τοποθετούνται  στους κόκκινους μπλε κάδους και κώδωνες γυαλιού αντίστοιχα διαχωρισμένα και καθαρά .
3. Όλα τα παραπάνω τοποθετούνται χύμα εντός των κάδων και όχι σε δεμένες σακούλες ή στο πλάι τους.
4. Δε ρίχνουμε ποτέ σκουπίδια στους κάδους και κώδωνες ανακύκλωσης

Οι παραπάνω οδηγίες είναι υποχρεωτικές και σε συμφωνία με τον  τροποποιημένο από το 2016 Δημοτικό Κανονισμό καθαριότητας και τον πρόσφατο ν.  4496/2017  για την τήρηση τους από τις επιχειρήσεις.

Με την  εξέλιξη και εξάπλωση της ανακύκλωσης  φιλοδοξούμε στη  μείωση του όγκου των απορριμμάτων που πηγαίνουν στο χώρο αποθήκευσης, την προστασία του περιβάλλοντος από επικίνδυνες ουσίες που περιέχονται σε αυτές τις συσκευές όπως μόλυβδος, φρέον κλπ, αλλά και η ανάκτηση πολύτιμων υλικών και πρώτων υλών για τη βιομηχανία, όπως σίδηρος, αλουμίνιο, πλαστικό, χαρτί κλπ.

Σας ζητάμε η ανταπόκρισή σας να είναι ουσιαστική αναβαθμίζοντας έτσι την κοινωνική εταιρική ευθύνη του οργανισμού σας και την ποιότητα της ζωής στο νησί μας.

Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας