Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου στην υπηρεσία των Δημοτών μας.

ΔΗΜΟΣ  ΤΗΝΟΥ                                                      Τήνος, 08/06/2018

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ    

Ταχ. Δνση: Ευαγγελιστρίας 72                                                 

ΤΗΛ:   2283360106                                                                     
ΦΑΞ:   2283360139

Το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου στην υπηρεσία των Δημοτών μας.

Υπενθυμίζεται στους δημότες και μόνιμους κατοίκους της Τήνου ότι υπό το συντονισμό των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου μας, την υποστήριξη των φαρμακοποιών του νησιού και την εθελοντική συνεισφορά τριών εθελοντών, συνεχίζεται η λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου Δήμου Τήνου.
            Στη παρούσα περίοδο 30 άτομα/οικογένειες είναι καταγεγραμμένες ως δικαιούχοι του Κοινωνικού Φαρμακείου οι οποίες ανά δίμηνο περίπου ωφελούνται,  εφόσον βέβαια υπάρχουν διαθέσιμα τα ζητούμενα σκευάσματα. Ειδικότερα στις 6 Νοεμβρίου 2017 δόθηκαν φάρμακα σε 12 περιπτώσεις, στις 25 Ιανουαρίου 2018 σε 22 περιπτώσεις και στις  27 Απριλίου σε 18 περιπτώσεις. Παράλληλα στις ίδιες ημερομηνίες συσκευάστηκαν και απεστάλησαν στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (Αθήνα) τέσσερις, τρις και μια αντίστοιχα μεγάλες κούτες με φαρμακευτικό υλικό και αναλώσιμα τα οποία δεν ήταν αναγκαία για τις τοπικές ανάγκες αλλά ανακούφισαν μεγάλο αριθμό ωφελουμένων αυτής της δομής. Στο Κέντρο Υγείας Τήνου επίσης παραδίδονται  χρήσιμα είδη κατόπιν συνεννόησης με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.  
            Ασθενείς που βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση και αποδεδειγμένα, με συνταγή γιατρού, λαμβάνουν συγκεκριμένα (και ίσως ακριβά) φάρμακα μπορούν να απευθύνονται στη Κοινωνική Υπηρεσία ή στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Τήνου προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα να ωφεληθούν από το κοινωνικό φαρμακείο.
            Από την άλλη, οι συμπολίτες μας που έχουν ιατρικά αναλώσιμα, υγειονομικό υλικό και φάρμακα, που δεν χρειάζονται πλέον (και δεν είναι ληγμένα) μπορούν να τα δίνουν στους εργαζόμενους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» ή να τα πηγαίνουν οι ίδιοι στο χώρο του ΚΑΠΗ του Δήμου Τήνου. Σημειώνεται επιπρόσθετα ότι δεν επιτρέπεται η απόρριψη ληγμένων φαρμάκων στους κοινούς κάδους σκουπιδιών αλλά οφείλουμε όλοι να τα παραδίδουμε στα φαρμακεία του νησιού τα οποία μεριμνούν για  την αποστολή και καταστροφή τους σε ειδικά αποτεφρωτήρια, διαδικασία επιβεβλημένη και φιλική προς το περιβάλλον.
            Η συνέχιση της λειτουργίας του κοινωνικού φαρμακείου έγκειται στη συνεισφορά όλων μας. Η δράση αυτή αναμφίβολα ανακουφίζει συνανθρώπους μας στην Τήνο αλλά και στην Αττική που αντιμετωπίζουν ταυτόχρονα προβλήματα υγείας και οικονομικές δυσκολίες ενώ σε μακροεπίπεδο, η λειτουργία των κοινωνικών φαρμακείων γενικά, βοηθά στη μείωση της οικονομικής επιβάρυνσης των ασφαλιστικών ταμείων, στη φροντίδα του περιβάλλοντος και αναδεικνύει το αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης.   


Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας