Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

ΜΟΥΝΤΑΔΟΣ – L’ATLAS – ΤΗΝΙΑΚΗ ΜΑΡΜΑΡΟΓΛΥΠΤΙΚΗ


Θα προσπαθήσω να αφηγηθώ μία συνεργασία, ένα μικρό ταξίδι που ξεκίνησε και συνεχίζεται…
Ο Μουντάδος, ένα από τα 47 χωριά της Τήνου, το καλοκαίρι 2017 διοργάνωσε  μέσα στα στενά και τις καμάρες του, τη 2ηBiennaleσύγχρονης τέχνης με θέμα «Λαβύρινθος». Ένας από τους 10 καλλιτέχνες που συμμετείχαν, ήταν και ο Γάλλος της streetartLAtlas. Στο χωριό ο καλλιτέχνης  δημιούργησε δύο πρωτότυπα δικά του έργα, «δώρο» στον όμορφο Μουντάδο. Οι κάτοικοι τον δέχθηκαν  με αγάπη, τοφιλοξένησαν, τον τραπέζωσαν, του γνώρισαν την ωραία Τήνο και τέλος τον έφεραν σε επαφή με τι άλλο, παρά με την τηνιακή μαρμαροτεχνία.

Εδώ είναι που ο LAtlas συλλαμβάνει αμέσως την ιδέα·«τα έργα μου σε μάρμαρο, εκθέσεις με μάρμαρο». Συναντήθηκε με τον Καρυανό μαρμαρογλύπτη Πέτρο Δελώτη, στον οποίο του μετέφερε τη σκέψη του και επιθυμία του. Ο Πέτρος συμφώνησε και ο LAtlas του έδωσε κάποια πρώτα σχέδια του.  Ο Πέτρος ως έμπειρος επαγγελματίας προχώρησε στα πρώτα σκαλίσματα στο μάρμαρο. Τέλη Οκτωβρίου  2017  ο LAtlasεπέστρεψε στο Μουντάδο για να δει από κοντά τα δείγματα γραφής του Τήνου μαρμαρογλύπτη. Κάθονται μαζί, συζητούν, διορθώνουν. Ευχαριστημένος.Όλα είναι έτοιμα.Ο LAtlasέδωσε εντολή για 15 έργα του σε μάρμαρο. Ο Πέτρος ξεκίνησε· και να που στις αρχές του 2018 όλα είναι έτοιμα.

Μεταφορική εταιρεία, που παρέχει υπηρεσίες συσκευασίας - μεταφοράς έργων τέχνης στο εσωτερικό και διεθνώς, ήλθε στην Τήνο, συσκεύασε τα έργα, τα φόρτωσε και ταξιδεύουν για το όμορφο Παρίσι. Γιατί; ΟL’Atlasθα τα δείξει σε ατομικές εκθέσεις του στο Παρίσι και μετά στο Βέλγιο.
Να που μία μικρή αλλά ουσιαστική επίσκεψη-συνεργασία, γίνεται αφορμή να μας κάνει υπερήφανους για το Μουντάδο, την Τήνο, την Ελλάδα μας.
Ηλίας Α. Σιγάλας











Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας