Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Ένα Σχολείο Κυκλοφοριακό Πάρκο…

Τσικνοπέμπτη  και το Δημοτικό Σχολείο Εξωμβούργου διασκέδασε μετατρέποντας το σχολείο σε κυκλοφοριακό πάρκο!

Οι συγκοινωνιολόγοι – εκπαιδευτικοί εντός του κτιρίου τοποθέτησαν σήματα, φανάρια, λωρίδες κυκλοφορίας, διαβάσεις πεζών, ακόμα και κυκλική πλατεία με υποχρεωτική πορεία!

Οι μαθητές ντυμένοι με φαντασία με ό, τι έχει σχέση με την κίνηση στους δρόμους (σήματα, αστυνομία, ποδηλάτες, τραυματίες κ.λ.π.), έμαθαν να υπακούουν στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας!

Αφού παρακολούθησαν ένα σύντομο βίντεο για το πώς πρέπει να συμπεριφέρονται ως πεζοί, αλλά και ως οδηγοί, κλήθηκαν να εφαρμόσουν τα όσα έμαθαν στους διαδρόμους του σχολείου! Ακολουθούσαν πιστά τα σήματα και υπάκουαν στα φανάρια! Όποιος παρανομούσε… τον έγραφε η τροχαία!!!

Τα παιδιά απόλαυσαν τη διαδρομή αυτή οδηγώντας και τα τηλεκατευθυνόμενα αμάξια τους!
Συνεχίσαμε στο προαύλιο, όπου ο σύλλογος γονέων για μία ακόμα φορά ήταν παρών, ψήνοντας σουβλάκια για όλα τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς!

Αξίζει να σημειωθεί και η παρουσία – έκπληξη του τσολιά (ισχυρίστηκε πως ήταν δίδυμος αδερφός ενός εκπαιδευτικού του σχολείου μας) που το έσκασε από μία εκπομπή της τηλεόρασης και ήρθε στο σχολείο των Λουτρών να προσφέρει σε όλους γέλιο και θετική ενέργεια!!!

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής  θα παραμείνει στο σχολείο μας τουλάχιστον για ένα μήνα, προκειμένου να υλοποιηθούν οι δράσεις μας στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης και του προγράμματος Κυκλοφορώ με Ασφάλεια. Ευχαριστούμε και τον κ. Ιάκωβο Απέργη για την πολύτιμη βοήθεια του με τα σήματα.

Χρόνια πολλά και καλές Απόκριες!!!
Και του χρόνου με υγεία!Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας