Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Η ΤΗΝΙΑΚΗ ΜΑΡΜΑΡΟΤΕΧΝΙΑ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

C:\Users\User\Desktop\Marmarogl;yptew.jpg              
                     
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΤΗΝΟΥ                                                      
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΝΟΡΜΟΥ   
ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΧΑΛΕΠΑΣ        
                                     

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ΤΗΝΙΑΚΗ ΜΑΡΜΑΡΟΤΕΧΝΙΑ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑΤο Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΧΑΛΕΠΑΣ του Δήμου Τήνου ολοκληρώνοντας το επιτυχημένο πολιτιστικό οδοιπορικό ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2017 διοργανώνει έκθεση Τηνιακών Μαρμαρογλυπτών στην Αθήνα, σε μία προσπάθεια η ΤΗΝΙΑΚΗ ΜΑΡΜΑΡΟΤΕΧΝΙΑ να προβληθεί στο ευρύ Αθηναϊκό κοινό.  Η δράση αυτή θα συνεχισθεί και στο μέλλον, τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλα μέρη της Ελλάδας.
Η έκθεση Τηνιακής Μαρμαρογλυπτικής οργανώνεται στο κέντρο της Αθήνας, στον πολυχώρο  Books/plus-Art and coffee, Παν/μίου 37, έξοδος metro.  Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι: 16 Οκτωβρίου – 5 Νοεμβρίου 2017, με ώρες λειτουργίας καθημερινά, πλην Κυριακής, 09.00-21.00.Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017, στις 19.00.  Στα εγκαίνια, ο ερευνητής της ιστορίας της Τήνου και συγγραφέας Κώστας Δανούσης θα μιλήσει για την ΤΗΝΙΑΚΗ ΜΑΡΜΑΡΟΤΕΧΝΙΑ και θα γίνει η παρουσίαση των τριών μετεχόντων της έκθεσης μαρμαρογλυπτών, Ονούφριου Δεσύπρη, Μάκη Τριγώνη και Γιάννη Χονδρογιάννη.
Η ΤΗΝΙΑΚΗ ΜΑΡΜΑΡΟΤΕΧΝΙΑ εγγράφηκε στον κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, χάριν της Ξωμερίτικης παράδοσης στην τέχνη του μαρμάρου.  Μία τέχνη, που πρέπει να διασώζουμε, να διαδίδουμε και να προβάλουμε, παράγοντας συνεχώς πολιτισμό.  Με τη δράση αυτή επιβεβαιώνουμε τη συνέχεια της ΤΗΝΙΑΚΗΣ ΜΑΡΜΑΡΟΤΕΧΝΙΑΣ και της πολιτιστικής μας ταυτότητας.
ΚΑΛΟΥΜΕ
Την Τηνιακή παροικία των Αθηνών, αλλά και τον επιστημονικό, πνευματικό και καλλιτεχνικό κόσμο, ως και το Αθηναϊκό κοινό που αγαπά την τέχνη και τον πολιτισμό να τιμήσει την εκδήλωση του Πνευματικού Κέντρου Πανόρμου και τους μετέχοντες Τηνιακούς Μαρμαρογλύπτες.
Πύργος Τήνου 13 Οκτωβρίου 2017
Για το Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου Πανόρμου
Ο Πρόεδρος

Εμμανουήλ Σώχος
Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας