Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

…Χρωματίζοντας τα σχολειά μας

ΔΗΜΟΣ THNΟΥ                                                                                                 Τήνος, 03/10/2017
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                   
Ταχ. Δνση: Ευαγγελιστρίας 72                                                 
ΤΗΛ:   2283360106                                                                     
ΦΑΞ:   2283360139
e-mail: dt@1516.syzefxis.gov.gr



            Ο Δήμος Τήνου συμμετείχε στο εικαστικό πρόγραμμα  του Γάλλου καλλιτέχνη κ. Franck Bragigand και της συνεργάτιδάς του κ. Βασιλικής Κωνσταντινοπούλου, που οργάνωσε το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού σε συνεργασία με τα Δημοτικά Σχολεία της Χώρας Τήνου.
            Το πρόγραμμα αφορούσε  την υλοποίηση σε σχολεία της Χώρας της Τήνου χρωματικών και γενικότερα εικαστικών παρεμβάσεων, μέσα από εργαστήρια εντός των σχολείων.
Το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού προσκάλεσε τον διεθνούς φήμης Γάλλο καλλιτέχνη και τη συνεργάτιδά του να υλοποιήσουν σε σχολεία και δημόσιους χώρους της Τήνου χρωματικές και γενικότερες εικαστικές παρεμβάσεις, μέσα από εικαστικά εργαστήρια που λειτούργησαν εντός των σχολείων.
            Για το Δήμο της Τήνου ήταν πολύ σημαντικό ότι η συγκεκριμένη τάξη που προτάθηκε από το κάθε σχολείο συμμετείχε σε εργαστήριο που βασίστηκε στην εκμάθηση διαφορετικών τεχνικών σχεδίασης και ζωγραφικής καθώς επίσης και στην θεωρία των χρωμάτων μέσα στο πέρασμα των χρόνων.  Στη συνέχεια τα παιδιά  προσκλήθηκαν να εφαρμόσουν διαφορετικές ασκήσεις, ενώ στο τέλος του κάθε εργαστηρίου, ύστερα από συζήτηση, η τάξη επέλεξε τα χρώματα για τη διαμόρφωση της χρωματικής ιδέας του σχολείου της.
            Έτσι τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να περάσουν από τη θεωρία στην πράξη και κατ’ αυτόν τον τρόπο μπόρεσαν και να δημιουργήσουν και να αναπτύξουν πρωτοβουλίες που και τα δυο είναι σημαντικές δράσεις μέσα στη  σχολική κοινότητα.
            Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού για την  πρόσκληση των καλλιτεχνών και ιδιαίτερα το διευθυντή τον κ. Μάρκο Βιδάλη για την υλοποίηση της ιδέας, το  Γάλλο καλλιτέχνη κ. Franck Bragigand και τη συνεργάτιδά του κ. Βασιλική Κωνσταντινοπούλου, τους χορηγούς και τους υποστηρικτές της ιδέας, που ήταν μια πραγματικά μεγάλη καινοτομία για τα δεδομένα του νησιού μας και βέβαια τους δασκάλους και τους μαθητές των σχολείων της Χώρας της Τήνου  που υλοποίησαν τη δράση αυτή.
            Πιστεύουμε  ότι θα δούμε και άλλες  τέτοιες δράσεις και θα  θέλαμε να προτρέψουμε  όλους τους εμπλεκόμενους  φορείς σε αντίστοιχες πρωτοβουλίες.

Και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους




















































































Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας