Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

Αφιέρωμα στο Νικηφόρο Λύτρα από το Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου και το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας στον Πύργο

Την Κυριακή, 27 Αυγούστου 2017, στις 20.00, στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, στον Πύργο, το Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΧΑΛΕΠΑΣ του Δήμου Τήνου , σε συνδιοργάνωση με το Μουσείο, τιμά την μνήμη του κορυφαίου Τηνιακού ζωγράφου Νικηφόρου Λύτρα, ( 1832-1904 ), με ένα μικρό αφιέρωμα, στη ζωή και το έργο του,  με τίτλο: Ο ΓΥΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΛΥΤΡΑ.

Ομιλητές θα είναι, η επιμελήτρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρία Κατσανάκη, υπεύθυνη της Συλλογής Ελληνικής Ζωγραφικής του 19ου αιώνα, η οποία θα μιλήσει για τη διαδρομή και την εικαστική δημιουργία του κορυφαίου μας ζωγράφου, ο οποίος επί 38 χρόνια δίδαξε στη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, από τη θέση του καθηγητή, κατέχοντος την έδρα Ανωτέρας Ζωγραφικής. Η ομιλία συνοδεύεται από παράλληλη προβολή έργων του καλλιτέχνη.

Ο γενικός διευθυντής της μακροβιότερης ελληνικής εφημερίδας, ΕΣΤΙΑ, Ελευθέριος Σκιαδάς θα αναφερθεί στη σχετικά άγνωστη σκιτσογραφική πλευρά του ζωγράφου και τη συνεργασία του, με την ΕΣΤΙΑ. Ο γηγενής αφηγητής Ιωσήφ Λιζάρδης θα διαβάσει ρήσεις και αποφθέγματα του Νικηφόρου Λύτρα. Στην επιμέλεια και στην παρουσίαση ο δημοσιογράφος Γιώργος Βιδάλης.

Το Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου καλεί το φιλόκαλο κοινό της Τήνου, να τιμήσει με την παρουσία του, το αφιέρωμα για τον κορυφαίο Τηνιακό ζωγράφο, Νικηφόρο Λύτρα, ο οποίος υποστήριζε, ότι « Η Τέχνη είναι ευεργέτης της ανθρωπότητος, ο δε καλλιτέχνης παρηγορητής ».


Ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Πανόρμου, Εμμανουήλ Σώχος .    
Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας