Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Φεστιβάλ Τήνου 2017



Τρίτη 11 Ιουλίου
Θεατρική Παράσταση "Το Δέντρο της Γνώσης"
Το νησί των λωτοφάγων, η κουκουβάγια Μελπομένη, ο κεραυνός Λεοντίσιος, ένας ημίαιμος κούκος είναι κάποιοι από τους ήρωες που εμφανίζονται γύρω απο ένα δέντρο ανοίγοντας μια χαραμάδα αλήθειας, γνώσης και ελπίδας στοχεύοντας στις καρδιές των παιδιών. Παίζουν: Idra Kayne, Βάσια Λακουμέντα, Αρμάν Εδουάρδος Μενετιάν, Δημήτρης Πιέτρης. Kείμενο – Σκηνοθεσία: Δημήτρης Πιέτρης
Λουτρά
Έναρξη: 21.00
Είσοδος: 10€, Προπώληση 8
ΑΜΕΑ Δωρεάν


Παρασκευή 14 Ιουλίου
Θεατρική Παράσταση "Τα ραδίκια ανάποδα"
Ένας one dead man show κωμικός μονόλογος με δεκατρείς ρόλους. Πρόκειται για την πιο σπαραξικάρδια, ξεκαρδιστική παράσταση της χρονιάς
Κείμενα- Ερμηνεία: Γιώργος Γαλίτης, Σκηνοθεσία: Βλαδίμηρος Κυριακίδης.
Λουτρά
Έναρξη: 21.00
Είσοδος: 15€, Προπώληση: 12€
Φοιτητές Άνεργοι, ΑΜΕΑ: 12

Σάββατο 15 Ιουλίου
Βραδιά Jazz- Τάκης Φαραζής Τρίο
Θα ακουστούν συνθέσεις Φαραζή, καθώς και διασκευές γνωστών θεμάτων από διάφορα είδη μουσικής με αναφορές στην κλασσική μουσική και την ευρωπαϊκή τζαζ μέσα από μια φρέσκια αυτοσχεδιαστική ματιά. Συμμετέχει ο Αυστριακός τρομπετίστας Jürgen Brunner.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Αυστρίας.
Δυο χωριά
Έναρξη: 21.00
Είσοδος: 12€, Προπώληση: 10€
Φοιτητές Άνεργοι, ΑΜΕΑ: 5€


Κυριακή 16 Ιουλίου
“Τί είναι η αγάπη”
Σκηνές όπερας των: Mozart, Rossini, Händel και άλλων, από την μουσική ακαδημία «Αρνάδος – Μουσική». Συμμετέχουν: Katharina von Ballmoos, Anna Baltensperger, André Baltensperger, Sonia Cardinale, Martin Doré, Marc Flueckiger, Maya Haeberli, Karin Haeberli, Nina Klar, Martina Saner, Sunda Wegener, Paul Zeman, Anton Zemp, Marianne Zemp.
Συνοδεύουν: Η Regula Baenziger ως σοπράνο, ο Αρσένης Σελαλμαζίδης στο βιολί και οι πιανίστες Ευάγγελος Σαραφιανός, Γεώργιος Πατεράκης και Johannes Schild.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσική σε κείμενα και θέματα του Νίκου Καζαντζάκη σε μουσική των: Μίκης Θεοδωράκης, Μάνος Χατζιδάκης, Αρσένης Σελαλμαζίδης, Γεώργιος Πατεράκης, Johannes Schild και άλλων.  Σκηνική επιμέλεια από τον Γιώργο Κουτλή. Η συναυλία πραγματοποιείται στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Ακαδημίας «Αρνάδος-Μουσική» που επιμελούνται οι: Regula Baenziger και Johannes Schild.
Πλατεία Αρνάδος
Έναρξη: 20.30
Είσοδος Ελεύθερη
  
Τρίτη 18 Ιουλίου
Μουσική . Χάος . Έρωτας. Τρείς ταινίες με και για τον Μίκη Θεοδωράκη.
Ήλιος και Χρόνος σε σκηνοθεσία των Klaus Salge και Αστέρη Κούτουλα
Sun & Time (2000) - 53min
Μίκης Θεοδωράκης. Συνθέτης
σε σκηνοθεσία των Α. Κούτουλα και Klaus Salge
Mikis Theodorakis. Composer (2011) - 53min
Ανακυκλώνοντας τη Μήδεια
σε σκηνοθεσία Α. Κούτουλα
Recycling Medea (2014) - 75min
Οι παραπάνω ταινίες θα προβληθούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
(Greek with English subtitles)
Ξινάρα
Έναρξη: 21:00
Είσοδος 5
Φοιτητές Άνεργοι, ΑΜΕΑ: Ελεύθερη Είσοδος

Πέμπτη 20 Ιουλίου
Παιδική Παράσταση  “Η ωραία Κοιμωμένη”
Το κλασσικό, αγαπημένο παραμύθι με συναρπαστική πλοκή, που μεταμορφώνεται ταυτόχρονα σε ένα μουσικό παραμύθι πλημμυρισμένο από τις υπέροχες μελωδίες του μοναδικού, γνωστού συνθέτη Δημήτρη Μπουζάνη.
 Σκηνοθεσία: Γιώργος Γιανναράκος, Θεατρική διασκευή: Αγαθή Δημητρούκα
Χορογραφίες: Βασίλης Σκαρμούτσος 
Παίζουν και τραγουδούν: Κατερίνα Αθανασιάδη, Αλέξανδρος Βάρθης, Αφροδίτη Βραχοπούλου, Λευτέρης Παπακώστας,Νικόλας Φραγκιουδάκης, Ελενα Χαραλαμπούδη
Λουτρά
Έναρξη: 21.00
Είσοδος:10€, Προπώληση: 8€
Φοιτητές Άνεργοι, ΑΜΕΑ: 8€


Σάββατο 22 Ιουλίου
Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη- “Tραγούδια από το θέατρο και τον κινηματογράφο” Το Φεστιβάλ Τήνου τιμά τον κορυφαίο έλληνα συνθέτη στα γενέθλια των 92 χρόνων του. ‘Ενα πρόγραμμα με τραγούδια που ταξίδεψαν σε όλο το κόσμο, αγαπήθηκαν και τραγουδήθηκαν περνώντας στην σφαίρα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Τα τραγούδια ερμηνεύονται από την Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» ,τους Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Παυλίνα Βουλγαράκη,  Θέμη Ροδαμίτη. Καλλιτεχνική επιμέλεια, επιμέλεια, σκηνοθεσία οπτικού υλικού: Μαργαρίτα Θεοδωράκη.
Παραγωγή: Φεστιβάλ Τήνου
Λουτρά
Έναρξη: 21.30
Είσοδος: 14€, Προπώληση: 12€
Φοιτητές Άνεργοι, ΑΜΕΑ: 10€


Τετάρτη 26 Ιουλίου
Χορευτική παράσταση   «The Beaming Project: Μια συνάντηση νέων Eυρωπαίων και νέων προσφύγων με όχημα την Τέχνη»
Η γαλλική ομάδα χορού DK-BEL σε συνεργασία με την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «ΟΞΥΓΟΝΟ» - Ο2 ΚοινΣΕπ και με την συγχρηματοδότηση του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, παρουσιάζουν εργαστήρια χορού και μια παράσταση χορού – αποτέλεσμα της συνεργασίας νέων Ευρωπαίων και νέων προσφύγων στα εργαστήρια χορού και καλλιτεχνικής / δημιουργικής έκφρασης που υλοποιούνται στην Ελλάδα από 17 έως 31 Ιουλίου 2017 με στόχο τον διάλογο και την ανταλλαγή εμπειριών μέσα από την Τέχνη.
Με την χορογραφική καθοδήγηση της Sophie Bulbulyan, με την συνεργασία της Δήμητρας Σβήγκου και με την υποστήριξη του JRS
Βωλάξ
Ώρες παραστάσεων: 18.00 & 20.00
Είσοδος ελεύθερη

Παρασκευή 28 Ιουλίου
Συναυλία Χρήστος Θηβαίος
Από τις «Μέρες Αδέσποτες» στο «Σιδερένιο Νησί». 20 χρόνια δισκογραφίας και ο Χρήστος Θηβαίος συγκεντρώνει τις καλύτερες στιγμές του και παρουσιάζει ένα συναυλιακό πρόγραμμα γεμάτο συναίσθημα, μελωδία και σπουδαίες επιτυχίες.
Μαζί του οι Μάξιμος Δράκος (πιάνο), Γιάννης Αγγελόπουλος (τύμπανα) και Πέτρος Βαρθακούρης (μπάσο). Οργάνωση:  ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΝΑΔΟΥ
Πλατεία Αρνάδου
Έναρξη: 21:30
Είσοδος: 12€, Μειωμένο: 10€

Σάββατο 29 Ιουλίου
Συναυλία Άλκηστις Πρωτοψάλτη «Με τα χρώματα της Ελλάδας»
Με ένα ουράνιο μουσικό τόξο με χρώματα από την Ελλάδα, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την  Άλκηστις Πρωτοψάλτη , μια από τις πιο αγαπημένες διαχρονικές Ελληνίδες ερμηνεύτριες, η οποία φημίζεται για την “δωρική” και τρυφερή φωνή της , την ξεχωριστή έκφρασή της αλλά και την μοναδική σκηνική της παρουσία που ξεσηκώνει το κοινό σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου .  Η συναυλία οργανώνεται με το σωματείο οι Φίλοι της Τήνου υπέρ της ενίσχυσης των υποδομών του Κέντρου Υγείας Τήνου.
Λουτρά
Έναρξη: 21.00
Είσοδος: 15€



Πέμπτη 3, Παρασκευή 4 Αυγούστου
Ανακάλυψε την Τήνο Διαδραστικό 2ήμερο στον ΤριπόταμοΔιάδραση ιδεών, μουσικών, εικόνων, μέσα στο μαγικό σκηνικό του  Τριποτάμου.Ψηφιακή περιήγηση της Τήνου, ένα ταξίδι πέρασμα από το παρελθόν στο παρόν του νησιού, με χρήση κινητών τηλεφώνων και τεχνολογίας από την  Clio Muse.
Δωμάτιο απόδρασης από τους Athens Clue. Προβολές ,αφηγήματα, δρώμενα στα σοκάκια, μουσικές με τον αέρα του Αιγαίου και το duende  της Σεβίλλης. Αποστάγματα και τοπικές γεύσεις ,ανοιχτά κατώγια, γεύμα στον αμπελώνα, μπαρ με θέα μέχρι το πρωί.
Φλαμένκο από την Σεβίλλη(4/8), Μουσική/ Χορός με τους: Adolfo Vega, Vanessa Vana Kazantzian, Ana Maria Gonzalo, Ana Polanco, Salvador Gutiere
Παραγωγή: Φεστιβάλ Τήνου
Τριπόταμος
από  19:30
Είσοδος Ελεύθερη

  
Τρίτη 8 Αυγούστου
Θεατρική Παράσταση "Οι Πέτρες στις τσέπες του"
Ο ψεύτικος κόσμος του Χόλυγουντ σε σύγκρουση με τη σκληρή πραγματικότητα μιας επαρχιακής πόλης, μέσα από τα μάτια 2 ανθρώπων, μέσα από τις ζωές 15 χαρακτήρων, μέσα από την απαξίωση και την καταξίωση. Η θεατρική παράσταση που γνώρισε μεγάλη επιτυχία στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
Παίζουν και σκηνοθετούν: Μάκης Παπαδημητρίου, Γιώργος Χρυσοστόμου.
Λουτρά
Ώρα Έναρξης: 21.00
Είσοδος: 15€, Προπώληση: 13€
Φοιτητές Άνεργοι, ΑΜΕΑ: 13 €, (Προπώληση: 11€)


Τετάρτη 9 Αυγούστου
Συναυλία Γιάννης Αγγελάκας
O Γιάννης Αγγελάκας όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στο μουσικό μας χάρτη, δεν έπαψε ποτέ να είναι δημιουργικός, ανατρεπτικός και κυρίως ανήσυχος. Δε θα μπορούσε να μην ισχύει το ίδιο και για την μπάντα του, τους 100°C. Αγαπημένα τραγούδια από όλη την πορεία του, από τους Τρύπες έως σήμερα.
Λουτρά
Ώρα Έναρξης: 21.00
Είσοδος: 12€, Προπώληση: 10€
Φοιτητές Άνεργοι, ΑΜΕΑ: 10€


Τετάρτη 16 Αυγούστου
Συναυλία με την Γλυκερία
Αγαπημένα τραγούδια λαïκά – έντεχνα - παραδοσιακά, καθώς και επιτυχίες της σπουδαίας μας ερμηνεύτριας, που διακρίνεται για τη γνησιότητα, τη ζεστασιά και την αυθεντική ψυχαγωγία που χαρίζει στο κοινό της. Συνοδεύει πολυμελής ορχήστρα. Συμμετέχει ο νέος ταλαντούχος τραγουδιστής Βασίλης Προδρόμου.
Λουτρά
Ώρα Έναρξης: 21.00
Είσοδος: 14€, Προπώληση: 12€
Φοιτητές Άνεργοι, ΑΜΕΑ: 10€

Πέμπτη 17 Αυγούστου 
Η Κρήτη συναντά την Ανδαλουσία- “Ανάμεσα σε δυό ποτάμια”
Ο επαναστατικός χαρακτήρας της Κρήτης συναντά το πάθος του flamenco σε μία σπάνια μουσικοχορευτική παράσταση! Οι δεξιοτέχνες χορευτές της Κρήτης Γιάννης & Γιώργος Μεγαλακάκης και η χορεύτρια του flamenco Αργυρώ Τσάπου, δημιουργούν μία παράσταση υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου. Την βραδιά θα ανοίξει το χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου “Φίλοι του Μουσείου Μαρμαροτεχνίας¨.
Θέατρο Καλλονής
Ώρα Έναρξης: 21.00
Είσοδος: 12€, Προπώληση: 10€
Φοιτητές Άνεργοι, ΑΜΕΑ: 8 


Δευτέρα 21 Αυγούστου
Συναυλία Γιάννη Σπανού
Το καλό ελληνικό τραγούδι είναι εδώ. Δια χειρός και έμπνευσης του μελωδού του ελληνικού πενταγράμμου. Στο πιάνο ο συνθέτης, τραγουδούν Πένυ Ξενάκη, Κώστας Τζιαγκούλας (κιθάρα), Κοσμάς Κοκόλης (μπουζούκι).
Παραλία Χώρα
Ώρα Έναρξης: 21.00
Είσοδος Ελεύθερη


Τετάρτη 23 Αυγούστου
Θεατρική Ομάδα Τήνου Πόσο Ατάλαντοι!
Εδώ και κάποιες μέρες κυκλοφόρησε στο νησί μια αφίσα με τον Σαίξπηρ να αναφωνεί: «Πόσο ατάλαντοι!!!».Ναι, μην απορείτε! Αναφέρεται στην Θεατρική Ομάδα Τήνου και στην απόπειρα, να ανεβάσει το κλασικό δράμα «Ρωμαίος και Ιουλιέτα».
Λουτρά
Ώρα Έναρξης: 21.00
Είσοδος: 8€, Προπώληση: 5€
Φοιτητές Άνεργοι, ΑΜΕΑ: 5€


Πέμπτη 24 Αυγούστου
"Από την Σμύρνη στην Τήνο"
Ένα μουσικό ταξίδι από την Μικρά Ασία στον Πειραιά και στο Ρεμπέτικο της ξακουστής τετράδας. Το λαϊκό τραγούδι στους πιο συναρπαστικούς σταθμούς του. Μουσικός προορισμός η νήσος Τήνος . Συμμετέχουν μουσικοί από το νησί. Γιώργος Δεσύπρης: μπουζούκι, Νίκος Μαλλιάρης: βιολί, Βαγγέλης Μπακτής: κιθάρα, μπαγλαμάς, φωνή, Πέτρος Κουσουνάδης: κιθάρα, τζουράς, φωνή, Θοδωρής Χίου: κιθάρα, λαούτο, φωνή
Πλατεία Πύργος
Ώρα Έναρξης: 21.00
Είσοδος Ελεύθερη

Δευτέρα 28 Αυγούστου
Συναυλία Γιάννης Χαρούλης
Ο αγαπημένος Γιάννης Χαρούλης, που αναγνωρίζεται πια για την αυθεντική και ειλικρινή του στάση απέναντι στη μουσική του και τον κόσμο, θα μας υποδεχθεί με αγαπημένα τραγούδια, μπλεγμένα όπως πάντα με τις βαθιές ρίζες της κρητικής παράδοσης, ανοιχτός πάντοτε στον πειραματισμό και τις καινούργιες προκλήσεις.
Λουτρά
Ώρα Έναρξης: 21.00
Είσοδος: 15€

  
Τετάρτη 30 Αυγούστου
Έλενα Παπαρίζου &The Swingin' Cats 
Mια μοναδική παράσταση ειδικά σχεδιασμένη για το Φεστιβάλ της Τήνου από την αγαπημένη ερμηνεύτρια και το γνωστό πολυμελές σχήμα. Ένα χορευτικό πρόγραμμα που ζωντανεύει την retro ατμόσφαιρα του Ελληνικού Κινηματογράφου και των μεγάλων μιούζικαλ. Μουσική που μας ταξιδεύει στην ξεγνοιασιά παλιών και αθώων εποχών. Κέφι και ενέργεια που θα σας κάνει να περάσετε αξέχαστα!
Λουτρά
Ώρα Έναρξης: 21.00
Είσοδος: 14€, Προπώληση: 12€
Φοιτητές Άνεργοι, ΑΜΕΑ: 10€


Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου
Όλοι μαζί τραγουδάμε
.Καρδιανή
Ώρα :20:30
Είσοδος Ελεύθερη


Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου
Θεατρική Παράσταση- Μαίρη Πόππινς
Η Μαίρη Πόππινς καλεί τα παιδιά να την ακολουθήσουν στο παιχνίδι της μεταμόρφωσης.
Τα παιδιά θα διασκεδάσουν με βιωματικό τρόπο μέσα από θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς, εκφράζοντας τα συναισθήματα τους, ανακαλύπτοντας τη χαρά της δημιουργικής φαντασίας, παίζοντας ρόλους, μεταμορφώνοντας το νησί μας. Για παιδιά 5-12 χρονών.
Ρόλοι - εμψύχωση: Ματίνα Δημητροπούλου, Ευδοκία Στατήρη
Σκηνικά- κοστούμια : Χριστίνα Τσιρώνη (C V Cironi mild)
Θεατρική σύνθεση παιχνιδιών: Ε. Στατήρη
Δημοτικός Παιδικός Σταθμός
Ώρα Έναρξης: 20:00
Είσοδος Ελεύθερη


Στα πλαίσια του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις, επισκέψεις σε ευαίσθητα κοινωνικούς χώρους, δρώμενα στην πόλη και στα χωριά.

- Η κορυφαία μας ποιήτρια Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ, θα ακουστεί διαβάζοντας επιστολές του νονού της Νίκου Καζαντζάκη, προς τον πατέρα της Ανδρέα Αγγελάκη, καθώς και ποιήματά της, ειδικά για το Φεστιβάλ της Τήνου.


Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας