Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Ο L’ ATLAS ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

«Ο LATLAS ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΚΥΚΛΑΔΕΣ – 
ΤΗΝΟ – ΜΟΥΝΤΑΔΟ»


Ο παγκοσμίου φήμης Γάλλος καλλιτέχνης της StreetArt  L’ATLAS έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και δημιουργεί, με τη μοναδική ιδιαίτερη τεχνοτροπία του, ένα έργο στο Μουντάδo Τήνου σε ιδιαίτερο σημείο του χωριού μας, έκτασης περίπου 40 τ.μ.. Έργα του LAtlasκοσμούν όλες τις μεγάλες πλατείες – δρόμους - κτίρια μεγάλων κρατών της Ευρώπης, της Αμερικής και της Ασίας.

Ο κόσμος θα μπορεί να παρίσταται  κατά τη διάρκεια της δημιουργίας του έργου. Το έργο θα παραμείνει «μόνιμα» στο χωριό μας και βέβαια θα είναι μέρος της «2ης Μικρή Biennaleστο Μουντάδo», έκθεσης έργων τέχνης με θέμα «ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ».

Από 18 Ιουλίου έως 21 Ιουλίου θα προετοιμαστεί το μεγαλύτερο μέρος του έργου. Η performanceτου LATLASθα ολοκληρωθεί, με την παρουσία του κόσμου, την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης στις 22 Ιουλίου και ώρα 18:30.  

Λίγα λόγια για τον καλλίτέχνη
Ο Γάλλος καλλιτέχνης, JulesDedetGranel, γνωστός και ως L’Atlas,  γεννήθηκε το 1978 και είναι γνωστός για την έρευνά του γύρω από το γράψιμο του από ένα  σημείο εκκίνησης για το έργο του, που  είναι το πλαστικό και η εικονογράφηση. Σπούδασε καλλιγραφία σε διάφορες χώρες και πολιτισμούς και δημιούργησε το δικό του πρωτότυπο τυπογραφίας.

Στα έργα του κυριαρχεί η ιδέα της δημιουργίας μιας καθολικής εικαστικής γλώσσας και ισορροπίας ανάμεσα στη μορφή και το γράμμα, μεταξύ της πράξης και της πρόθεσης. Στη δεκαετία του '90, ασχολήθηκε με το δημόσιο τομέα, φτιάχνοντας ένα όνομα για τον εαυτό του στον τομέα του γκράφιτι. Από το 2000, έχει στούντιο και  παρουσιάζει τα έργα του στις σύγχρονες αστικές γκαλερί τέχνης.

Σημαντική προσωπικότητα και διεθνώς αναγνωρισμένος καλλιτέχνης δρόμου, είναι γνωστός για τις ζωγραφισμένες προσόψεις του και για τις μνημειώδεις παραστάσεις του που πραγματοποιήθηκαν απευθείας στο έδαφος σε ιστορικές τοποθεσίες στις πόλεις, όπως με το απέραντο «Πυξίδα» που ανατέθηκε από το Κέντρο Georges Pompidou στο Παρίσι το 2008, ή στο Place du Capitole το 2012, σε συνεργασία με την πόλη της Τουλούζης.

Είναι πλέον ένας καλλιτέχνης του οποίου η αυστηρή δουλειά εξηγεί και δικαιολογεί την επιτυχία που έχει συναντήσει από τους συλλέκτες, από το κοινό και από τα θεσμικά όργανα.
Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας