Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής (21/6), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει, την Κυριακή 25 Ιουνίου (ώρα 21:00), την Ορχήστρα Φίλων του Μουσείου Μαρμαροτεχνίας, σε μια συναυλία-αφιέρωμα στον Μανώλη Χιώτη, στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου.

Η Ορχήστρα, που παρουσιάζει τον τέταρτο κατά σειρά θεματικό κύκλο, θα θυμίσει σπουδαία τραγούδια που γοητεύουν μέχρι σήμερα, όπως «Πασατέμπος», «Τώρα που ήρθες είναι αργά (Είναι αργά)», «Δεν θέλω πια να ξαναρθείς», «Περασμένες μου αγάπες», «Εσύ είσαι η αιτία που υποφέρω», «Θα μου βάλεις την κουλούρα», κ.ά. Ο Μανώλης Χιώτης (1920/21-1970), ένας από τους σημαντικότερους λαϊκούς συνθέτες και σπουδαίος δεξιοτέχνης του μπουζουκιού, έφερε επανάσταση στην ελληνική μουσική και στο λαϊκό τραγούδι γενικότερα, προσθέτοντας την τέταρτη -διπλή- χορδή στο μπουζούκι και εφαρμόζοντας τη χρήση ενισχυτή σε λαϊκό όργανο.

Τέλος, μια μουσική έκπληξη θα περιμένει το κοινό της βραδιάς. Στο πλαίσιο συνεργασίας της Ορχήστρας Φίλων του Μουσείου Μαρμαροτεχνίας με γνωστούς καλλιτέχνες, οι λυρικοί τραγουδιστές Πένυ Δεληγιάννη, Σοφία Μάλαμα, Νίκος Ζιάζιαρης και Ηλίας Καπάνταης θα ερμηνεύσουν τραγούδια του Μανώλη Χιώτη με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο.

 Ορχήστρα Φίλων του Μουσείου Μαρμαροτεχνίας
Δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο του 2014 από ταλαντούχους ανθρώπους, οι οποίοι ζουν στην Τήνο και αγαπούν τη μουσική. Το φετινό αφιέρωμα στον Μανώλη Χιώτη είναι ο τέταρτος θεματικός κύκλος που έχει στο ενεργητικό της, έπειτα από το αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη (2014), στο «Ρεμπέτικο» των Σταύρου Ξαρχάκου και Νίκου Γκάτσου (2015) και στα λαϊκά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη (2016).

Στο φετινό σχήμα συμμετέχουν: Αντώνης Αλβέρτης (κιθάρα), Κωνσταντίνα Αραθύμου (κιθάρα), Κωνσταντίνος Βιδάλης (μπουζούκι), Φελίσια Γιαννησοπούλου (τραγούδι), Γιώργος Δεσύπρης (μπουζούκι), Δημήτρης Καραγιώργης (μπάσο), Δημήτρης Καφέτσης (κιθάρα), Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου (ακορντεόν), Ελένη Μπαΐλη (κρουστά, τραγούδι), Αργύρης Ξυπολιτίδης (κιθάρα), Στάθης Πολυκανδρίτης (τραγούδι), Ειρήνη Ράλλη (μπαγλαμάς, τραγούδι), Ιάκωβος Σκαλκώτος (μπουζούκι).

Η καλλιτεχνική διεύθυνση και διδασκαλία της Ορχήστρας ανήκει στην Ελένη Μπαΐλη, ενώ τη γενική διεύθυνση έχει ο Γιώργος Κουμεντάκης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.


Μουσείο Μαρμαροτεχνίας
Πύργος, Πάνορμος Τήνου 842 01

Τ: 22830 31290 | www.piop.gr
Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας