Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Εγκαίνια Έκθεσης Χαρακτικής Τέχνης και workshop ξυλογραφίας

Έκθεση Χαρακτικής Τέχνης και workshop ξυλογραφίας
στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού
Εγκαίνια: Τετάρτη 5 Απριλίου 2017 και ώρα 8:00 μ.μ.
…θα πραγματοποιηθεί εργαστηριακή παρουσίαση για την ξυλογραφία, στο χώρο του εργαστηρίου της χαρακτικής στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού.
Διάρκεια έκθεσης: 5 Απριλίου – 3 Μαΐου 2017

…λίγα λόγια για το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ - ξυλογραφία
Για 7η συνεχή χρονιά λειτουργεί στο ΙΤΗΠ το εργαστήρι εικαστικών τεχνών που φέτος φιλοξένησε για 1η φορά στο χώρο του, την «τέχνη της χαρακτικής ».
Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε δίνοντας την δυνατότητα σε μια μεγάλη ομάδα ενηλίκων «να συναντήσει την χαρακτική» ως εργαλείο επικοινωνίας, δοκιμής, εκμάθησης κανόνων, δημιουργικής έκφρασης, εμπειρίας, να διδαχτεί τεχνικές της χαρακτικής (μέσα από έργα χαρακτών όπως Ρέμπραντ, Γ. Κεφαληνού, Γραμματόπουλου, Μ. Σχοινά, Ν. Κώτσιου, Πικάσο, Α. Τάσσου, Β. Κατράκη, Γ. Γουρζή κ.ά.), να τυπώσουν και να δημιουργήσουν τα δικά τους χαρακτικά έργα.
Το «εργαστήρι χαρακτικής»
του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού είχε διάρκεια 4 μήνες. Τα μαθήματα πραγματοποιήθηκαν στον 1ο όροφο του μεγάρου κάθε Τετάρτη και Παρασκευή 17:30 – 19:30. Η εικαστικός Αναστασία Χατζίρη μοιράστηκε με τους ενήλικες μαθητές της, τις γνώσεις της πάνω στην διδακτική της τέχνης της χαρακτικής, την προετοιμασία επιφανειών (όπως ξύλο, linoleum,), την συμπεριφορά των χρωστικών, της μελάνη, του χαρτιού για εκτύπωση.Οι συμμετέχοντες γνώρισαν την τεχνική της ξυλογραφίας (προετοιμασία χάραξης με εξπρεσιονιστική, ρεαλιστική ή και αφαιρετική γραφή -μήτρες, διαφορετικά στυλ μονοτυπιών) με κοινό παρανομαστή να προσεγγίσουν την τέχνη.
Mε την ολοκλήρωση του work shop «χαρακτικής», οι «εικαστικοί ταξιδιώτες» θα αποχωρήσουν έχοντας στις αποσκευές τους πρωτότυπα αριθμημένα χαρακτικά έργα - ξυλογραφίες, χαρακτική σε linoleum.
  
Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας