Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

«Η Χάρτα του Ρήγα Βελεστινλή στον ψηφιακό κόσμο»


Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού
«Η Χάρτα του Ρήγα Βελεστινλή 
στον ψηφιακό κόσμο»
Το ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού σας προσκαλεί στο αφιερωμένο στη Χάρτα του Ρήγα Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Αρχείου Χαρτογραφικής Κληρονομιάς, για ενήλικες, τη Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017, στις 5 μ.μ. Διάρκεια προγράμματος: 45'
Η Χάρτα της Ελλάδος, ο μεγάλος χάρτης του Ρήγα Βελεστινλή, είναι όχι μόνο ένα κορυφαίο επίτευγμα του Ελληνικού Διαφωτισμού και της ελληνικής χαρτογραφίας στα τέλη του 18ου αιώνα, αλλά και ένα παγκόσμια σημαντικό χαρτογραφικό έργο.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει σκοπό την ανάδειξη και ερμηνεία του πλούσιου και πολυσήμαντου χαρτογραφικού περιεχομένου της Χάρτας της Ελλάδος του μεγάλου Εθνεγέρτη, που με το πλήθος των πληροφοριών και την εξαιρετική επικοινωνιακή δύναμη του χάρτη, αναδεικνύεται σε ένα είδος 
multimedia της εποχής! Ένα πρόγραμμα οπτικοακουστικής προβολήςμε ψηφιακά μέσα, αφιερωμένο στοπολυθεματικό ιστορικό και ιδεολογικό περιεχόμενο της Χάρτας, των συμβολισμών και των μηνυμάτων που απεικονίζονται στη μνημειώδη αυτή χαρτογράφηση του ελλαδ ικού χώρου και της ευρύτερης περιοχής του.

Το πρόγραμμα θα παρουσιαστεί από την  ιστορικό της χαρτογραφίας κα Μαρία Παζαρλή, στο πλαίσιο της έκθεσης της Χάρτας του Ρήγα στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού.
Τα πρωινά της 13ης και 14ης Μαρτίου μαθητές των σχολείων της Τήνου θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις ηλικίες τους.
Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας