Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Μανώλης Σώχος: Τελικά είστε αναξιόπιστος κ. Φίλη, Υπουργέ Παιδείας

                             ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΣΘΕ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ κ. ΦΙΛΗ, ΥΠΟΥΡΓΕ ΠΑΙΔΕΙΑΣ



Γράφει ο
Μανώλης Σώχος, Δημοτικός Σύμβουλος

Αγαπητοί συμπολίτες.
Συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από την ψήφιση του Ν. 4301/2014, με τον οποίο το Π.Ι.Ι.Ε. Τήνου έπαψε να εξαιρείται του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος, με αποτέλεσμα, να μετατραπεί σε ιερό προσκύνημα και να υπάγεται, πλέον, στη δικαιοδοσία της Ιεράς Συνόδου, που με μία κανονιστική της πράξη μπορεί να μετατρέψει σε ενοριακό ναό τον Ιερό Ναό της Μεγαλόχαρης και να υποβαθμίσει το ρόλο της Δ.Ε., στη διοίκηση του Ιερού Ιδρύματος, ενάντια στη θέληση των κτητόρων.
Ο Τηνιακός λαός σύσσωμος αντέδρασε (Δήμος Τήνου, Επαρχείο, Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, φορείς κ.ά.) και με μια μεγαλειώδη συγκέντρωση στις 2 Νοεμβρίου 2014, στο Πνευματικό Κέντρο του Π.Ι.Ι.Ε. Τήνου, διετράνωσε την αντίθεσή του στον ψηφισθέντα Νόμο, ζητώντας, την κατάργηση των διατάξεων που αφορούσαν το Π.Ι.Ι.Ε. Τήνου  και την επαναφορά της προτέρας κατάστασης στη διοίκησή του.
Το 2015 τα μέλη


της Συντονιστικής Επιτροπής κ.κ. Ιωάννης Αλαβάνος, δικηγόρος, Ξενοφών Μπρουτζάκης, δημοσιογράφος, και Μανώλης Σώχος, Δημοτικός Σύμβουλος Τήνου,  επισκέφθηκαν επανειλημμένα τη Βουλή των Ελλήνων, ενημέρωσαν όλες τις Κοινοβουλευτικές ομάδες του δημοκρατικού τόξου, αποσπώντας την συμπαράστασή τους, εξέδωσαν τον Μάρτιο 2015 ανακοίνωση ενημερώνοντας τον Τηνιακό λαό και με επικεφαλής τον Δήμαρχο Τήνου κ. Σίμο Ορφανό τον Ιούνιο του 2015 επισκέφθηκαν, με μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής, τον τότε Υπουργό Παιδείας κ. Μπαλτά, ο οποίος διαβεβαίωσε την υποστήριξή του και την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας, στο πρώτο Ν/Σ του Υπουργείου Παιδείας. Ατυχώς, η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας άλλαξε με τον κ. Φίλη το καλοκαίρι του 2015, οπότε η ομάδα άρχισε από την αρχή τον αγώνα ενημέρωσης και προώθησης του αιτήματος του Τηνιακού λαού.

Μετά, από  διαβουλεύσεις των τοπικών αρχών, της Συντονιστικής Επιτροπής και νομικών, συντάχθηκε τελικό κείμενο τροπολογίας, το οποία προβλέπει την επαναφορά του Π.Ι.Ι.Ε. Τήνου, στην προτέρα κατάσταση, το οποίο κατ αρχάς υπογράφηκε, από τους τέσσερις Κυκλαδίτες Βουλευτές, κ.κ. Συρμαλένιο, Συρίγο, Μανιό  (ΣΥΡΙΖΑ  ), Βρούτση ( Ν.Δ. ) και συνυπέγραψαν αργότερα, οι Μεγαλοοικονόμου ( ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ  ), Ζουράρις  και  Παπαχρηστόπουλος ( ΑΝΕΛ )και Δανέλης ( ΠΟΤΑΜΙ ).
Στις 25 Νοεμβρίου 2015, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Τήνου κ. Σίμο Ορφανό επισκέφθηκε τον Υπουργό Παιδείας κ. Φίλη, στο Υπουργείο του, όπου υπήρξε υπόσχεση-συμφωνία για το δίκαιο αίτημα του Τηνιακού Λαού και ή διαβεβαίωση, ότι σε Ν/Σ του Υπ. Παιδείας, θα ενταχθεί και θα ψηφισθεί η τροπολογία.
Στις 12 Φεβρουαρίου 2016 η προτεινόμενη τροπολογία για το Π.Ι.Ι.Ε. Τήνου παραδόθηκε στη Βουλή, με τις υπογραφές των αναφερόμενων Βουλευτών, στον Υπουργό Παιδείας κ. Φίλη, από τον Δημοτικό Σύμβουλο Τήνου κ. Μανώλη Σώχο, παρουσία του Βουλευτή Κυκλάδων κ. Συρμαλένιου. Ο κ. Φίλης ανανέωσε την υπόσχεση-συμφωνία προς τον Τηνιακό λαό και διαβεβαίωσε, εκ νέου, την ένταξη της τροπολογίας, σε μελλοντική νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου του.
Προϊόντος του χρόνου και μη τηρουμένης της υπόσχεσης-συμφωνίας του Υπουργού Παιδείας προς τον Τηνιακό λαό, ο Δήμαρχος Τήνου κ. Σίμος Ορφανός με επιστολή του στις 5 Μαΐου 2016, επανήλθε στο αίτημα του Τηνιακού λαού,  ζητώντας την ένταξη της παραληφθείσης από αυτόν τροπολογίας, σε Νομοσχέδιο του Υπουργείου του.
Στις συνεχείς επαφές με τους βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, και κυρίως με τον κ. Συρμαλένιο, παίρναμε επί μήνες τη διαβεβαίωση της ωρίμανσης του θέματος στους υψηλά ιστάμενους της κυβέρνησης χωρίς, όμως, πρακτικό αποτέλεσμα. Σε πρόσφατη συνομιλία και συνάντηση λάβαμε τη διαβεβαίωση ότι στο επόμενο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας οι υπογράφοντες την τροπολογία Βουλευτές θα την καταθέσουν στην αρμόδια  Επιτροπή, ανεξάρτητα της θέλησης του Υπουργού!!!
Αγαπητοί συμπολίτες.
Οι συνεχείς  υπαναχωρήσεις της Κυβέρνησης στο θέμα του ΠΙΙΕΤ και ιδιαίτερα του αναξιόπιστου πλέον Υπουργού Παιδείας κ. Φίλη αποδεικνύουν ένα γεγονός: Ότι η Κυβέρνηση και ο κ. Φίλης δεν έχουν την πολιτική βούληση θετικής επίλυσης του θέματος. Οι Βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να ψηφιστεί η τροπολογία, αλλά δεν μπορούν να επιβάλουν την ψήφισή της!
Συμπέρασμα: Μετά από δύο χρόνια παραμένει η ίδια κατάσταση και όλοι τους εμπαίζουν τον τηνιακό λαό. Ο λαός, όμως, της Τήνου δεν πρέπει να καμφθεί και να δεχθεί, σκύβοντας το κεφάλι, τα τετελεσμένα. Οφείλει να συνεχίσει και θα συνεχίσει τον αγώνα του μέχρι τελικής δικαίωσης.
Οκτώβριος 2016.
Μανώλης  Σώχος
Δημοτικός Σύμβουλος Τήνου






























Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας