Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Η Τηνιακή κουζίνα μάγεψε το Παρίσι.

ΔΗΜΟΣ THNΟΥ                                                                           Τήνος, 18/10/2016
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                   
Ταχ. Δ/νση: Ευαγγελιστρίας 72                                                 
ΤΗΛ:   2283360106                                                                     
ΦΑΞ:   2283360139


Η Τηνιακή κουζίνα μάγεψε το Παρίσι

Πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη επιτυχία, στις 11/10/2016, στο εστιατόριο της Μαρίας Νικολάου «Evi Evane» στο Παρίσι, η εκδήλωση τουριστικής προβολής της Τήνου, με θέμα την ιδιαίτερη γαστρονομία του νησιού, την οποία οργάνωσε ο Δήμος Τήνου  σε συνεργασία με το Γραφείο του ΕΟΤ στο Παρίσι.
Το Δήμο Τήνου εκπροσώπησε η αρμόδια Αντιδήμαρχος Τουρισμού Αναστασία Δεληγιάννη Άσπρου καθώς και η Τηνιακιά μαγείρισσα Νικολέττα Φωσκόλου που μύησε τους Γάλλους στην κουζίνα της Τήνου.
Στην εκδήλωση προσκλήθηκαν από το Γραφείο του ΕΟΤ στο Παρίσι, Γάλλοι δημοσιογράφοι τουριστικού ρεπορτάζ και τουριστικοί πράκτορες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και εδώ θα βρείτε τηλίστα με αυτούς που αποδέχτηκαν την πρόσκληση και ήλθαν στην εκδήλωση.
Υποσχέθηκαν
όλοι ότι θα γράψουν στα έντυπά τους αφιερώματα για την Τήνο και προσκλήθηκαν να έρθουν να γνωρίσουν από κοντά το νησί και τις ομορφιές του.
Το νησί μας παρουσιάστηκε τόσο από την τωρινή Διευθύντρια του Γραφείου του ΕΟΤ στο Παρίσι κ. Δήμητρα Βοζίκη  αλλά κυρίως από την πρώην  Διευθύντρια του Γραφείου του ΕΟΤ στο Παρίσι κ. Νέλλα Τυλιανάκη, η οποία εξήγησε στους παρευρισκόμενους τους λόγους για τους οποίους έκανε την Τήνο δεύτερο σπίτι της, μιας και ζει αρκετούς μήνες το χρόνο στο σπίτι της στα Δύο Χωριά της Τήνου, όσο και από την Αντιδήμαρχο, ενώ παρουσιάστηκε βίντεο και φωτογραφίες από τα χωριά και τη Χώρα, τις παραλίες, τους περιστεριώνες και τις φυσικές και μοναδικές ομορφιές του νησιού μας, καθώς επίσης τονίστηκε η μοναδικότητα της καλλιτεχνικής παράδοσης και του πολιτισμού του νησιού και των μονοπατιών που συνδέουν χωριά και μνημεία πολιτισμού και η πρόσφατη ένταξη της Τηνιακής Μαρμαροτεχνίας στο κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.
Η κ. Τυλιανάκη παρουσίασε και τη Νικολέττα Φωσκόλου η οποία με τη μαγειρική της και με τη συγγραφή των βιβλίων της έχει συμβάλει στην ανάπτυξη του γαστρονομικού πολιτισμού του τόπου μας.
                                              Το μενού  επιμελήθηκε η Νικολέττα Φωσκόλου, η οποία μαζί με τη διάσημη σεφ κ. Ντίνα Νικολάου, μαγείρεψαν για τους καλεσμένους μας Τηνιακές νοστιμιές και μέσα από το ταλέντο τους μάγεψαν, σε μια γευστική πανδαισία, τους καλεσμένους μας.
Η εκδήλωση είχε επιτυχία από πλευράς προσέλευσης και στη συνέχεια έκλεψε τις εντυπώσεις των καλεσμένων που χάρηκαν τόσο το γαστρονομικό αποτέλεσμα όσο και τις ομορφιές του τόπου μας και ένιωσαν τη ζεστασιά της σπιτικής θαλπωρής, περιποίησης και φιλοξενίας.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση αυτή και πρώτα από όλους ιδιαίτερα τη Νικολέττα Φωσκόλου που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας να γίνει ένας γαστρονομικός πρεσβευτής της Τήνου στο Παρίσι, την κ. Δήμητρα Βοζίκη και την ομάδα του γραφείου του ΕΟΤ στο Παρίσι και την κ. Νέλλα Τυλιανάκη που πραγματικά έδωσε την ψυχή της για την εκδήλωση.
Όλους όσους μας διέθεσαν δωρεάν προϊόντα για την εκδήλωση και συγκεκριμένα τον Μανώλη Παλαμάρη και την «Aegean Εssence», τα ζαχαροπλαστεία Μπόν, Χάλαρη, Σεμπόλια και Μεσκλιές για τα αμυγδαλωτά τους, τους Τηνιακούς Αμπελώνες Α.Ε. που μας έστειλαν τα καταπληκτικά κρασιά τους, τη Μικροζυθοποιία Κυκλάδων στην Τήνο  και τον Αλέξανδρο Κουρή που υλοποίησε με χαρά την ιδέα του να πιούν οι καλεσμένοι μας Μπύρα ΝΗΣΟΣ και Τηνιακά κρασιά, το Γιώργο Κρητικό («Καμπούρη») για την  δωρεάν διάθεση πιστοποιημένων προϊόντων του που χρησιμοποιήθηκαν στην εκδήλωση, το τυροκομείο San Lorenzo και την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Τήνου για τη διάθεση τυροκομικών προϊόντων, την Ιωάννα Φιλιππούση  για τις αγκιναρούλες και τα σύκα, το Ματθαίο Φώσκολο για τα σπιτικά φασόλια και την κ. Άννα Πρελορεντζου για τα καταπληκτικά παστέλια στο λεμονόφυλλο καθώς και το vega apartments για την προσφορά μιας τετραήμερης διαμονής για ένα ζευγάρι κατά τον ερχόμενο Ιούνιο που κληρώθηκε στην εκδήλωση.  
Όλα τα μέλη της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Τήνου και ιδιαίτερα τον Γιώργο Πρελορέντζο για τη βοήθεια και την στήριξη, καθώς και στους υπαλλήλους του Δήμου που ασχολήθηκαν για την υλοποίηση της εκδήλωσης αυτής.
Επίσης ο Δήμος Τήνου ευχαριστεί όλους τους επαγγελματίες, που παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στην πατρίδα μας, στηρίζουν με τον οποιοδήποτε τρόπο, τη μεγάλη προσπάθεια για την προβολή και προώθηση του τόπου μας, χαιρόμαστε που δηλώνουν παρόντες και ευελπιστούμε στην έμπρακτη προσφορά τους σε επόμενες εκδηλώσεις μας.  
Ελπίζουμε οι καλές εντυπώσεις που αποκόμισαν οι καλεσμένοι μας από την παρουσίαση του νησιού και από την Τηνιακιά κουζίνα να αποδώσουν σύντομα καρπούς και να έχουμε δημοσιεύματα για το νησί και δημοσιογραφικά ταξίδια, ώστε να μας δοθεί η δυνατότητα παρουσίασης του νησιού μας και στο ευρύ κοινό της Γαλλίας.































































Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας