Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Ολοκληρώνεται την Κυριακή 21.8 η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Χορός. Η σπίθα της ψυχής».

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ                                                                                  

Χορός. Η σπίθα της ψυχής.
Από τις απαρχές του ανθρώπινου πολιτισμού, πριν ακόμα ο άνθρωπος εφεύρει τη γλώσσα, γέννησε τον Χορό. Από τότε μέχρι και σήμερα, ο χορός έχει συνοδεύσει σχεδόν κάθε σημαντική κοινωνική δραστηριότητα του ανθρώπου. Έχει εκφράσει τις θρησκευτικές του αντιλήψεις, έχει ενσαρκώσει τις δεισιδαιμονίες του, έχει γιορτάσει τους έρωτες του, έχει συντροφέψει τις χαρές και τις λύπες του κι  έχει ξορκίσει το σκοτάδι του.
Από τις τελετουργίες των αρχαίων μάγων ως τη διονυσιακή έκσταση κι από το βιεννέζικο βαλς μέχρι το ζεϊμπέκικο, ο χορός λειτούργησε πάντοτε λυτρωτικά. Μέσα απ'το ρυθμό και το συντονισμό, φέρνει στην επιφάνεια κάτι που κάνει τη ζωή να ανυψώνεται πέρα από το χρόνο και, έστω και στιγμιαία, φανερώνει το ύστατο συστατικό της. Τη σπίθα της ψυχής.

Εδώ και τρία χρόνια, φωτογραφίζω ανθρώπους να χορεύουν σε διάφορες εκδηλώσεις, αφορμές και μέρη. Το ενδιαφέρον μου δεν βρίσκεται στον χορό καθαυτό. Δε βρίσκεται στην σωστή τεχνική κατάρτιση ή στην  απεικόνιση μιας άρτια εκτελεσμένης φιγούρας. Βρίσκεται στην ονειρικότητα, στην τελετουργία, στον ερωτισμό, στην ευθραυστότητα, στην έκρηξη και τελικά στην ελευθερία. Βρίσκεται στον ανθρώπινο ψυχισμό.

Στέλιος Παπαδόπουλος

H πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Χορός. Η σπίθα της ψυχής.» που αποτυπώνει με παραστατικό τρόπο την έκφραση του χορού μέσα από τον καλλιτεχνική ματιά του Στέλιου Παπαδόπουλου, ολοκληρώνεται την Κυριακή 21 Αυγούστου. Σας προσκαλούμε όλους να δείτε την υπέροχη αυτή δουλειά που κοσμεί το Φεστιβάλ μας.

Θέμης Ροδαμίτης

ΧΩΡΟΣ: Σχολείο Φαλατάδος
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: 19.30 - 22.00
Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας