Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Αφιέρωμα του www.tornosnews.gr στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ Τήνου

Ξεκινά το Φεστιβάλ Τήνου 2016 - όλο το πρόγραμμαΠλούσιο σε καλλιτεχνικά και πολιτιστικά δρώμενα είναι το Φεστιβάλ Τήνου 2016, που φέτος συμπληρώνει 15 χρόνια ζωής και τα γιορτάζει με πολλούς γνωστούς Ελληνες καλλιτέχνες, που θα χαρίσουν μοναδικές βραδιές στους επισκέπτες του νησιού.
Την 1η Αυγούστου ο Γιώργος Νταλάρας θα δώσει συναυλία στο νησί και θα ακολουθήσουν συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις από τους Δη. Μπάση (4/8), Μανώλη Μητσιά (5/8), Βασίλη Λέκκα (11/8), Βασίλη Παπακωνσταντίνου - Γιάννη Ζουγανέλη (16/8), Στέλιο Μαϊνα, Βασιλική Τροφάκου (2/9), Ρένο Χαραλαμπίδη
Το φεστιβάλ της Τήνου
είναι πολυεπίπεδο και βασικό του γνώρισμα είναι ότι κινείται με τρόπο ώστε να ικανοποιεί όλα τα γούστα. Συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, χορός, ποίηση είναι οι βασικοί άξονες πάνω στους οποίους θα «τρέξει» και φέτος το Φεστιβάλ Τήνου. Ενώ στο Tinos Jazz Festival καλεσμένη θα είναι η Paula Marelenbaum.
Παράλληλα, ξεκίνησε το 1ο Συμπόσιο Γλυπτικής στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας Τήνου, που φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως θεσμός και θα αποτελέσει ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα του φετινού καλοκαιριού στο νησί και στις Κυκλάδες ευρύτερα.
Το Συμπόσιο θα διαρκέσει έως την Τετάρτη 3 Αυγούστου, συνδιοργανώνεται από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με τη στήριξη του Δήμου Τήνου, και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Το διήμερο 28-29 Ιουλίου θα είναι αφιερωμένο στην τηνιακή μαρμαροτεχνία. Την πρώτη ημέρα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Νεώτερου Πολιτιστικού Αποθέματος και Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, αλλά και τοπικούς φορείς, θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο εκδήλωση με αφορμή την εγγραφή της τηνιακής μαρμαροτεχνίας στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO.
Στο Συμπόσιο θα λάβουν μέρος οι καλλιτέχνες Θεόδωρος Παπαγιάννης (ομότιμος καθηγητής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών ) και οι Τήνιοι γλύπτες Γιάννης Καγιώργης, Πραξιτέλης Τζανουλίνος και Δημήτρης Σκαλκώτος, ο οποίος έχει και την επιμέλεια της διοργάνωσης. Κοντά σε κάθε καλλιτέχνη θα μαθητεύσει ένας βοηθός, φετινός απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου.
Να σημειωθεί ότι καθ΄ όλη τη διάρκεια του Συμποσίου (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00), και όσο οι καλλιτέχνες θα φιλοτεχνούν τα έργα τους σε τηνιακό μάρμαρο, το κοινό θα μπορεί να επισκέπτεται τον ειδικά διαμορφωμένο υπαίθριο χώρο του Μουσείου, προκειμένου να συνομιλήσει μαζί τους και να γνωρίσει από κοντά την τέχνη της γλυπτικής.
www.tornosnews.gr 
Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας