Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Φεστιβάλ Τήνου: Πλούσιες εκδηλώσεις για τα 15 χρόνια. Αφιέρωμα του www.newmoney.gr

Πλούσιο σε καλλιτεχνικά και πολιτιστικά δρώμενα είναι το Φεστιβάλ Τήνου 2016, που φέτος συμπληρώνει 15 χρόνια ζωής και τα γιορτάζει με πολλούς γνωστούς Ελληνες καλλιτέχνες.
Ο Γιώργος Νταλάρας, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Μανώλης Μητσιάς, ο Βασίλης Λέκκας, ο Στέλιος Μαϊνας, η Βασιλική Τροφάκου, ο Ρένος Χαραλαμπίδης, είναι ανάμεσα στους καλλιτέχνες που θα αναλάβουν δράση, ώστε να χαρίσουν μοναδικές βραδιές στους επισκέπτες του νησιού.
Το φεστιβάλ της Τήνου είναι πολυεπίπεδο και βασικό του γνώρισμα είναι ότι κινείται με τρόπο ώστε να ικανοποιεί όλα τα γούστα. Συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, χορός, ποίηση είναι οι βασικοί άξονες πάνω στους οποίους θα «τρέξει» και φέτος το Φεστιβάλ Τήνου. Ενώ στο Tinos Jazz Festival καλεσμένη θα είναι η Paula Marelenbaum.
Παράλληλα στο νησί θα πραγματοποιηθεί
και το 1ο Συμπόσιο Γλυπτικής στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας Τήνου, με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ).
Το Συμπόσιο που ξεκίνησε την Κυριακή 17 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως την Τετάρτη 3 Αυγούστου, συνδιοργανώνεται από το ΠΙΟΠ και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με τη στήριξη του Δήμου Τήνου, και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Το διήμερο 28-29 Ιουλίου θα είναι αφιερωμένο στην τηνιακή μαρμαροτεχνία. Την πρώτη ημέρα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Νεώτερου Πολιτιστικού Αποθέματος και Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, αλλά και τοπικούς φορείς, θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο εκδήλωση με αφορμή την εγγραφή της τηνιακής μαρμαροτεχνίας στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO.
Στο Συμπόσιο θα λάβουν μέρος οι καλλιτέχνες Θεόδωρος Παπαγιάννης, Γιάννης Καγιώργης, Πραξιτέλης Τζανουλίνος και Δημήτρης Σκαλκώτος, ο οποίος έχει και την επιμέλεια της διοργάνωσης. Κοντά σε κάθε καλλιτέχνη θα μαθητεύσει ένας βοηθός, φετινός απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου.
Να σημειωθεί ότι καθ΄ όλη τη διάρκεια του Συμποσίου (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00), και όσο οι καλλιτέχνες θα φιλοτεχνούν τα έργα τους σε τηνιακό μάρμαρο, το κοινό θα μπορεί να επισκέπτεται τον ειδικά διαμορφωμένο υπαίθριο χώρο του Μουσείου, προκειμένου να συνομιλήσει μαζί τους και να γνωρίσει από κοντά την τέχνη της γλυπτικής.
Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας