Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Εθελοντικός Καθαρισμός Λιμένα Τήνου

ΔΗΜΟΣ THNΟΥ                                                Τήνος, 06/06/2016
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                   
Ταχ. Δνση: Ευαγγελιστρίας 72                                                 
ΤΗΛ:   2283360106                                                                     
ΦΑΞ:   2283360139


Εθελοντικός Καθαρισμός Λιμένα Τήνου

Ο Δήμος Τήνου και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Τήνου – Άνδρου υποδέχονται με χαρά και καλωσορίζουν την πρωτοβουλία του ΣΥΔΕΣΥΣ –Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Χρησιμοποιημένων Συσσωρευτών - για τον καθαρισμό του παλαιού λιμανιού της Τήνου, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016, 11:00 – 13:00. 

Η επιχείρηση καθαρισμού θα πραγματοποιηθεί από εξειδικευμένους, πιστοποιημένους επαγγελματίες δύτες που θα βουτήξουν για να συλλέξουν από το βυθό κάθε είδους απορρίμματα.

Η θαλάσσια ρύπανση αποτελεί ιδιαίτερα σημαντικό πρόβλημα που προκαλεί την υποβάθμιση του θαλάσσιου περιβάλλοντος και των αλιευμάτων.

Τα λιμάνια δυστυχώς
είναι τόπος συγκέντρωσης απορριμμάτων και τα πιο επικίνδυνα από αυτά είναι μπαταρίες μολύβδου. Τα υγρά και τα βαρέα μέταλλα που ελευθερώνονται από τις μπαταρίες είναι ιδιαίτερα τοξικά για το περιβάλλον, αφού αφομοιώνονται από τους θαλάσσιους οργανισμούς και καταλήγουν τελικά στο πιάτο μας.

Σκοπός αυτής της δράσης του ΣΥΔΕΣΥΣ, υπό την αιγίδα του Δήμου Τήνου, δεν είναι απλά και μόνο ο καθαρισμός, αλλά και η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σχετικά με την ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας, τη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Για τον λόγο αυτό, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές ενημερωτικές δράσεις για όλους τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων του νησιού μας.

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας του ΣΥΔΕΣΥΣ και πραγματοποιείται με τον Δήμο Τήνου, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Τήνου - Άνδρου κατόπιν άδειας και εγκρίσεως από τη Λιμενική Αρχή Τήνου για την ασφαλή εκτέλεση της ως άνω δράσης.

Σας περιμένουμε όλους!

           

Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας