Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

4ος χρόνος "Tinos World Music Festival" από το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Tinos World Music Festival: 4ος χρόνος
Παρασκευή 17, Σάββατο 18 & Κυριακή 19 Ιουνίου 2016
Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, Χώρα Τήνου
Φωνές του κόσμου

Στην ανθρώπινη φωνή, το πιο διαδεδομένο αλλά και το πιο εκφραστικό μουσικό όργανο, είναι αφιερωμένο το 4ο Tinos World Music Festival, που πραγματοποιείται το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στη Χώρα της Τήνου.
Βαθιά ή λεπτή, δυνατή ή απαλή, πολύ προσωπική και ταυτόχρονα παγκόσμια, η φωνή αποτελεί το πρώτο, το πιο άμεσο και πλούσιο σε αποχρώσεις μουσικό όργανο, που για να ενεργοποιηθεί, αρκεί μια εκπνοή.
Καλεσμένοι του φετινού φεστιβάλ, η εν Τήνω Χορωδία Βυζαντινής μουσικής της Ιεράς
Μητροπόλεως Σύρου υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Στυλ. Κοντακιώτη θα ερμηνεύσει ένα απάνθισμα από εκκλησιαστικούς ύμνους και άσματα από τη λόγια Κωνσταντινουπολίτικη παράδοση, η Αυγερινή Γάτση, ο Γιάννης Νιάρχος και ο Άκης Πιτσάνης, με τραγούδια από τη Σμύρνη, το φωνητικό κουαρτέτο «Γιασεμί» με παραδοσιακά τραγούδια από την Ελλάδα και την ανατολική Μεσόγειο, η Σαβίνα Γιαννάτου και ο πιανίστας Σπύρος Μάνεσης με αυτοσχεδιασμούς βασισμένους σε παραδοσιακές μελωδίες από όλο τον κόσμο, το φωνητικό σύνολο Eva Quartet με πολυφωνικά τραγούδια από τη Βουλγαρία, η Eliza Carthy με τα πιο χαρακτηριστικά κομμάτια της Αγγλικής folk, αλλά και η ορχήστρα από φωνές The Happy Hour Choir, από το εργαστήριο Φωνής της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.
Όλοι τους, καλλιτέχνες με διαφορετικές μουσικές καταβολές αλλά και κοινό σημείο αναφοράς την πανανθρώπινη δύναμη της φωνής, συμπράττουν στη σκηνή του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού παρουσιάζοντας ένα ευρύτατο μουσικό ρεπερτόριο και αναδεικνύοντας τη φωνή ως ένα πολύπλευρο μουσικό όργανο με πολλαπλές δυνατότητες.
Για όσους δεν καταφέρουν να ταξιδέψουν στην Τήνο, τα φωνητικά σύνολα Γιασεμί και Eva Quartet, αλλά και η Eliza Carthy, θα φροντίσουν να μεταφέρουν μια γεύση από την ατμόσφαιρα του φεστιβάλ και στην Αθήνα, σε μια συναυλία που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21 Ιουνίου στην ταράτσα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Μάρθα Μαυροειδή
Η είσοδος στο Φεστιβάλ είναι ελεύθερη για το κοινό

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα
Παρασκευή, 17.06, ώρα 21:30
Α μέρος: Η εν Τήνω Χορωδία Βυζαντινής μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου
Η εν Τήνω Χορωδία Βυζαντινής μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου, υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Στυλ. Κοντακιώτη, ερμηνεύει ένα απάνθισμα από Βυζαντινούς Εκκλησιαστικούς Ύμνους και άσματα από τη λόγια Κωνσταντινουπολίτικη παράδοση.
Β μέρος: Αυγερινή Γάτση (τραγούδι, ακορντεόν), ο Γιάννης Νιάρχος (τραγούδι, κιθάρα, ούτι) και ο Άκης Πιτσάνης (τραγούδι, βιολί, κιθάρα)
Η Αυγερινή Γάτση, ο Γιάννης Νιάρχος και ο Άκης Πιτσάνης, τρεις μουσικοί που υπηρετούν πιστά το Σμυρναίικο τραγούδι, παρουσιάζουν ένα αφιέρωμα στο αστικό τραγούδι, που δημιουργήθηκε από τους Μικρασιάτες πρόσφυγες και καθόρισε μετέπειτα το λαϊκό και το έντεχνο τραγούδι της σύγχρονης Ελλάδας.
Σάββατο, 18. 06, ώρα 21:30
Α μέρος: Γιασεμί vocal quartet
Μάρθα Μαυροειδή / Μαρία Μελαχρινού / Ειρήνη Δερέμπεη / Τάσος Πούλιος
Η Μάρθα Μαυροειδή με το κουαρτέτο «Γιασεμί», παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα βασισμένο στις φωνητικές παραδόσεις της Ελλάδας, με παραδοσιακές μελωδίες αλλά και νέα κομμάτια που ακολουθούν την τροπικότητα της μουσικής της Ανατολικής Μεσογείου, επεξεργασμένα για φωνητικό σύνολο.
Β μέρος: Σαβίνα Γιαννάτου (φωνή) – Σπύρος Μάνεσης (πιάνο)
Η Σαβίνα Γιαννάτου, μία από τις πλέον αναγνωρίσιμες ελληνικές φωνές στην παγκόσμια σκηνή της world music, συναντά τον πιανίστα Σπύρο Μάνεση σε ένα ιδιαίτερο ρεσιτάλ για φωνή και πιάνο, που συνδυάζει την παράδοση διαφόρων χωρών με την jazz και τον σύγχρονο αυτοσχεδιασμό.
Κυριακή, 19.06, ώρα 21.00
Α μέρος: The Happy Hour Choir
Η ορχήστρα από φωνές The Happy Hour Choir που δημιουργήθηκε στα πλαίσια του εργαστηρίου της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών «Η Φωνή στη Στέγη», παρουσιάζει τραγούδια και οργανικές συνθέσεις διασκευασμένες για φωνητικό σύνολο, από ένα ευρύ μουσικό φάσμα.

Β μέρος: Eva Quartet
Gergana Dimitrova (soprano), Sofia Kovacheva (mezzo-soprano), Evelina Christova (alto), Daniela Stoichkova (contralto)
Η Βουλγάρικη πολυφωνία, ένα μουσικό είδος που έκαναν παγκοσμίως γνωστό οι ηχογραφήσεις της χορωδίας Le Mystere des Voix Bulgares, εκπροσωπείται εδώ στην πιο εξελιγμένη της μορφή από το Eva Quartet, τέσσερις δεξιοτέχνες της φωνητικής τέχνης του Βουλγάρικου τραγουδιού.

Γ μέρος:
Eliza Carthy – Αφιέρωμα στην Αγγλική παραδοσιακή μουσική

Η τραγουδίστρια και βιολονίστα Eliza Carthy, κόρη του Martin Carthy ο οποίος είναι μια εμβληματική μορφή στο χώρο της Αγγλικής folk μουσικής, παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με τα πιο χαρακτηριστικά κομμάτια της Αγγλικής folk, ένα είδος που άσκησε μεγάλη επιρροή σε σύγχρονα είδη μουσικής.

Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας