Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Η UNESCO ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΤΗΝΙΑΚΗ ΜΑΡΜΑΡΟΤΕΧΝΙΑ.

ΔΗΜΟΣ THNΟΥ                                                      Τήνος, 21/04/2016
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ                   
Ταχ. Δνση: Ευαγγελιστρίας 72                                                 
ΤΗΛ:   2283360106                                                                     
ΦΑΞ:   2283360139

Η UNESCO ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΤΗΝΙΑΚΗ ΜΑΡΜΑΡΟΤΕΧΝΙΑ

Στη 10η Γενική Διάσκεψη της Σύμβασης για τη Διαφύλαξη της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς στη Ναμίμπια (30 Νοεμβρίου - 4 Δεκεμβρίου 2015) εγκρίθηκε η εγγραφή της Τηνιακής Μαρμαροτεχνίας στον αντιπροσωπευτικό κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO.

Στις 22 Απριλίου 2016 και ώρα (11.00-13.00) στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση, από τη Διεύθυνση Νεώτερου Πολιτιστικού Αποθέματος  και Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς,   προκειμένου να παραδοθεί εκ μέρους της ιεραρχίας του  ΥΠ.ΠΟ.Α. στον Δήμο Τήνου, το επίσημο αποδεικτικό της εγγραφής που χορηγεί η UNESCO στα κράτη-μέλη που εγγράφουν πολιτιστικά αγαθά σε μια από τις λίστες που προβλέπονται από τη σχετική σύμβαση.

Στην ιστορική
αυτή για τον τόπο μας τελετή, θα παραστεί ο Δήμαρχος Τήνου κ. Ορφανός, ο οποίος θα παραλάβει εκ μέρους του Δήμου Τήνου το επίσημο αποδεικτικό εγγραφής, καθώς και  Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου μας.


Επίσης στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί, το Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου, οι Περιφερειάρχης & Αντιπεριφερειάρχης Ν. Αιγαίου, ο Έπαρχος Τήνου, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ,  το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού,   η Αδελφότητα των εν Αθήναις Τηνίων, η Σχολή Μαρμαροτεχνίας Πανόρμου Τήνου, το Πνευματικό - Εκπολιτιστικό Κέντρο Πανόρμου Τήνου, το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Πειραιώς, εκπρόσωποι των Συλλόγων της Τήνου, εκπρόσωποι των μαρμαροτεχνιτών που εργάζονται στο νησί αλλά και στην Αθήνα, οι Τήνιοι μαρμαροτεχνίτες που εργάζονται στα έργα αναστήλωσης της Ακρόπολης, καθώς και οι δημοσιογράφοι που είναι διαπιστευμένοι στο ΥΠΠΟΑ.
Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας