Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Δελτίο Τύπου της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ν. Αιγαίου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ  
ΠΕ.ΠΥ.Δ. ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
                        
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αρχιπύραρχος Άγγελος Τριπολιτσιώτης:  «Όλοι μαζί θωρακίζουμε τα νησιά μας»
Στην τελετή παραλαβής του ειδικού εξοπλισμού που πραγματοποιήθηκε την 02/03/2016 για την ενίσχυση της επιχειρησιακής ικανότητας της  Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των εθελοντικών οργανώσεων πολιτικής προστασίας των Περιφερειακών Ενοτήτων Κυκλάδων παρευρέθηκε ο νέος Διοικητής της  Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Νοτίου Αιγαίου, Αρχιπύραρχος κ. Άγγελος Τριπολιτσιώτης.
Η τελετή πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου,
υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, κ. Γιώργο Λεονταρίτη, παρουσία του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ερμούπολης Αντιπύραρχο  Δημήτριο  Γιάνναρη, του Προϊστάμενου της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας Κυκλάδων κ. Αθανάσιου Δρόσου των εκπροσώπων της Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών Κυκλάδων, του Συλλόγου Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Κυκλάδων.
«Όλοι μαζί θωρακίζουμε τα νησιά μας», ανέφερε στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Τριπολιτσιώτης. Μεταξύ άλλων, ο Διοικητής της  Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Νοτίου Αιγαίου σημείωσε ότι το Πυροσβεστικό Σώμα είναι μαζί με την κοινωνία σε καθημερινή βάση, έτσι ώστε οι δημόσιες υπηρεσίες και οι εθελοντές να εξασφαλίζουν τόσο την πολιτική προστασία των νησιών, όσο και την άμεση επίλυση έκτακτων συμβάντων που επηρεάζουν  τους κατοίκους. Υπό το πλαίσιο αυτό, διαβεβαίωσε με τη σειρά του  τον κ. Λεονταρίτη για την αγαστή συνεργασία Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Ο Αρχιπύραρχος κ. Τριπολιτσιώτης υπηρετεί στο Πυροσβεστικό Σώμα από το 1991.Καταγεται  από το  Νησί των Σπετσών, είναι έγγαμος και πατέρας τριών παιδιών.
Έχει υπηρετήσει σε νευραλγικές θέσεις όπως:
Στην ΠΕ.ΠΥ.Δ. Νοτίου Ελλάδος, αμέσως μετά την αποφοίτηση του από την Πυροσβεστική Ακαδημία, στο Αρχηγείο Π.Σ, στο 199 ΣΕΚΥΠΣ, ως Διοικητής 3ου Π.Σ. Πειραιά, ως Υποδιοικητής 1ου Π.Σ. Αθηνών & 1ου Πειραιώς, και στο Τμήμα Προληπτικής Πυροπροστασίας της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πειραιά. Πριν την τοποθέτηση του ως Διοικητής της  Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Νοτίου Αιγαίου υπηρετούσε ως Διευθυντής στο Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος/Διεύθυνση Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων.
Έχει τιμηθεί κατά σειρά από το Π.Σ  με το Χρυσό σταυρό Τάγματος Τιμής, με του Ταξιάρχη Τάγματος του Φοίνικα, με το Μετάλλιο Αξίας και Τιμής Α΄Τάξης, με τη Διαμνημόνευση Πυροσβεστικής Αξίας  Α΄ Τάξης, με τη Διαμνημόνευση Ευδόκιμης Διοίκησης Α΄ Τάξης και με τη Διαμνημόνευση Επιτελικής Υπηρεσίας Α΄ Τάξης.
Έχει αποφοιτήσει  από την Σχολή Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης της Πυροσβεστικής Ακαδημίας  το 2009
Έχει μετεκπαιδευτεί  από  το FBI στο  WMD Crime Scene Operations το 2003
Έχει παρακολουθήσει  από  το FIRE CONTROL  -FOREST SERVICE –BRITISH COLUMBIA τρόπους  κατάσβεσης  δασικών πυρκαγιών  το έτος 2012
Έχει παρακολουθήσει Σεμινάρια σε Εκπαιδευτικό Ίδρυμα με Θέμα «η Χρήση των social Media στο Σύγχρονο Marketing» το 2016
Σπουδάζει  Διοίκηση Διεθνών Επιχειρήσεων (MBA)
Παράλληλα, ο κ. Τριπολιτσιώτης ασχολείται και συμμετέχει στο αθλητικό, κοινωνικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι του Πυροσβεστικού Σώματος ως Πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Πυροσβεστών Ελλάδος (ΑΕΠΕ) από το  2013. Υπό την προεδρία του, η Ένωση έχει συμμετάσχει σε πολλές αθλητικές διοργανώσεις, με κυριότερη το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αστυνομικών και Πυροσβεστών στο οποίο η ΑΕΠΕ έχει κερδίσει σημαντικές διακρίσεις (χρυσά και αργυρά μετάλλια, βραβεία MVP, κ.α.) σε ομαδικά και ατομικά αθλήματα.
Γραμματεία ΠΕ.ΠΥ.Δ.
Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας