Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Ετήσιος Απολογισμός Πολιτιστικού Συλλόγου Καλλονής - Καρκάδου Τήνου.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΚΑΛΛΟΝΗΣ -ΚΑΡΚΑΔΟΥ ΤΗΝΟΥ Αθήνα Δεκέμβριος 2015
ΑΣΗΜΑΚΗ ΦΩΤΗΛΑ 40 & Λ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ Αριθμ. Πρωτ. :17
Τ.Κ. 11473 ΑΘΗΝΑ

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΤΑΣ, ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Αγαπητοί Συμπατριώτες & Συμπατριώτισσες Φίλες & Φίλοι του Συλλόγου
Σας ευχόμαστε εγκάρδια καλές γιορτές και μια νέα χρονιά, το 2016, ειρηνική και δημιουργική. Σας προσκαλούμε στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίττας και ανταλλαγή ευχών στην αίθουσα της ενορίας του Αγίου Ιωάννη στο Παλαιό Ψυχικό στις 14 Φεβρουαρίου 2016, για την ετήσια γενική συνέλευση και τον απολογισμό (δράσεων και οικονομικό) και την εκδήλωση ενδιαφέροντος από τα μέλη για την συγκρότηση του νέου Δ. Σ. του Συλλόγου της επόμενης περιόδου. Τέλεση θείας Λειτουργίας στις 10.00 π.μ. για τους κεκοιμημένους των χωριών μας.
Κατ’ αρχήν γίνεται καταγραφή των δραστηριοτήτων (απολογισμός δράσης κατά το 2015) που είχαν προγραμματισθεί για το 2015, σύμφωνα και με τον προγραμματισμό ενεργειών, που σας είχαμε αναφέρει στην περυσινή μας ανάλογη συνάντηση στις 8/2/2015 και την ενημέρωση της 10ης Ιουνίου 2015 για τις εκδηλώσεις του καλοκαιριού.
Η δραστηριότητα μας λοιπόν κατά τη χρονιά που πέρασε χρονολογικά καταγράφεται στη συνέχεια:

1/1/2015. Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίττας και ανταλλαγή ευχών στην αίθουσα της ενορίας στην Καλλονή μαζί με την Ενορία.
8/2/2015. Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίττας και ανταλλαγή ευχών στην αίθουσα της ενορίας του Αγίου Ιωάννη στο Παλαιό Ψυχικό. Γενική συνέλευση, απολογισμός δράσης και οικονομικός απολογισμός για το 2014 και προγραμματισμός δραστηριοτήτων για το 2015. Θεία Λειτουργία προηγήθηκε για τους κεκοιμημένους συγγενείς και φίλους των μελών του συλλόγου και των χωριών μας.
13/4/2015. Οργάνωση γιορτής Αγάπης στους Αγίους Αναργύρους (2η ημέρα του Πάσχα) με παϊδάκια, κρασί κ.λ.π.
Συμμετοχή στον αγώνα δρόμου Tinos Running Experience 2015 που διοργάνωσε ο Εμποροεπαγγελματικός και Βιοτεχνικός Σύλλογος Τήνου στις 6 Ιουνίου και η μεγάλη του διαδρομή περιλάμβανε και τα Κάτω Μέρη. Βράβευση του 1ου Άνδρα νικητή και της 1ης γυναίκας νικήτριας του Ημιμαραθωνίου Βωλάξ-Σκαλάδος-Κρόκος-Κώμη-Καρκάδος-Καλλονή-Αγία-Μαρίνα-Χώρα.
Έκδοση Τριπτύχου γνωριμίας και προβολής των Κάτω Μερών.
Δημιουργία Πανώ (1Χ3 μέτρα) με φωτογραφική απεικόνιση των χωριών μας που θα αναρτώνται στις 2 εισόδους των χωριών μας με την ευκαιρία εορταστικών εκδηλώσεων του Συλλόγου.
Συμμετοχή-Υποδοχή του συλλόγου μας στη μουσικοχορευτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο της Καλλονής στα πλαίσια της παρουσίασης της πόλης της Άρτας στην Τήνο που διοργανώθηκε από τον Εμποροεπαγγελματικό και Βιοτεχνικό Σύλλογο Τήνου και το Δήμο Αρταίων. στις 31 Ιουλίου 2015.
Διοργάνωση πολιτιστικής εκδήλωσης με θέμα τον επιβλητικό και μεγαλοπρεπή ενοριακό ναό του Αγίου Ζαχαρία (ο μεγαλύτερος καθολικός ναός της Τήνου), με καταξιωμένους-ειδικούς ομιλητές στις 21 Αυγούστου.
Έκθεση Αγιογραφίας της Ειρήνης Ζαλώνη 10-23Αυγούστου στο Σχολείο (Νηπιαγωγείο) της Καλλονής.
Διοργάνωση του ετήσιου καλοκαιρινού Χορού-Διασκέδασης στις 13 Αυγούστου. Η εκδήλωση οργανώθηκε εξ ολοκλήρου (προετοιμασία και εκτέλεση) από τα μέλη του Δ. Σ. του Συλλόγου και από αρκετούς εθελοντές και κατά γενική ομολογία άγγιξε την τελειότητα. Η εξυπηρέτηση, η ποιότητα σε κάθε επίπεδο ήταν πολύ ψηλά με αποτέλεσμα να κρατήσει μέχρι τις πρωινές ώρες η διασκέδαση και να είναι σημείο αναφοράς στο νησί για τα γλέντια του καλοκαιριού. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν με οποιοδήποτε τρόπο (προσφορά υπηρεσίας ή προϊόντων) και αποτελεί ενθαρρυντικό σημάδι συλλογικότητας και ομοψυχίας, στη μουντή πραγματικότητα που ζούμε.
Οδοιπορικό στο Νταμάρι του Γαΐτη στις 19 Αυγούστου στα πλαίσια γνωριμίας της ιστορίας του τόπου μας, σαν συνέχεια του αντίστοιχου περυσινού στην Καμμένη Σπηλιά. Δημιουργήθηκε DVD για την οδοιπορία στην Καμμένη Σπηλιά που πραγματοποιήσαμε στις 18 Αυγούστου 2014.
Ο Σύλλογος, κατά τα καθιερωμένα των τελευταίων ετών, προσέφερε κεράσματα στα πανηγύρια των πολιούχων των χωριών μας, του Σωτήρος (Καρκάδος) και Αγ. Ζαχαρία (Καλλονή).
Επίσης ο Σύλλογος κυκλοφόρησε Ημερολόγιο για το 2016 στο οποίο καταγράφονται χρηστικές πληροφορίες, εορτές σημαντικές, αλλά και τοπικού ενδιαφέροντος των 2 δογμάτων της Χριστιανικής Εκκλησίας σε συνεργασία με τον εφημέριο της ποιμαντικής κοινότητας Καλλονής (Καλλονή-Καρκάδος- Αετοφωληά-Κάτω Κλείσμα) στα πλαίσια της συλλογικής δράσης των θεσμών στο μικρό μας τόπο. Η θεματολογία αναφέρεται σε εικόνες των ναών των χωριών μας και τα έσοδα θα διατεθούν στην ποιμαντική Κοινότητα Καλλονής. Δίνεται αφορμή στους παλαιότερους να θυμούνται-αναπολούν και στους νεώτερους να γνωρίσουν και να προσεγγίσουν καλύτερα τον τόπο μας.
Συνεχίζεται η προσπάθεια παρουσίας μας στα πολιτιστικά δρώμενα, του νησιού μας με τρόπο εμφανή και ουσιαστικό. Συντάξαμε και εκδώσαμε τρίπτυχο γνωριμίας και προβολής των χωριών μας το οποίο διανέμουμε στους συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις μας αλλά και σε εκδηλώσεις άλλων φορέων Παντηνιακού χαρακτήρα π.χ. του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου.
Ακόμη συνεχίσαμε τις ετήσιες εκδηλώσεις πολιτισμού που οργανώσαμε το καλοκαίρι, για τη γνωριμία, την προβολή και την ανάδειξη της ιστορικής ταυτότητας του χώρου μας.
Την οδοιπορία στο Νταμάρι του Γαΐτη και την εκδήλωση για τον επιβλητικό και μεγαλοπρεπή ενοριακό ναό του Αγίου Ζαχαρία (ο μεγαλύτερος καθολικός ναός της Τήνου).
Για το 2016 προγραμματίζεται εκδρομή-οδοιπορικό ως εξής: Κόρης Πύργος - Άγιος Πέτρος Χαλακιά Βαθύ (φοντάνα και εργοστάσιο λιθοτομίας και σπήλαιο Δρακόλακα)-Καραμπούσα (βάση αρχαίου ναού)-Πάνορμος.
Επίσης στα πλαίσια επιστημονικού διημέρου, θα διοργανωθεί Ημερίδα στην Καλλονή με γενικό θέμα “Τα Κάτω Μέρη” με ποικίλες θεωρήσεις (γεωλογική, ιστορική, δημογραφική, πολιτική, θρησκευτική, αναπτυξιακή, οικονομική). Η δεύτερη Ημερίδα προγραμματίζεται να γίνει στον Κάμπο.
Δεδομένου ότι λήγει η θητεία του Δ. Σ. είναι επιβεβλημένο για την ομαλή συνέχεια του συλλόγου να εκδηλώσουν ενδιαφέρον και να συμμετάσχουν και άλλα μέλη στο Δ. Σ. Είναι αναγκαίο να συμμετάσχουν και νέα άτομα με διάθεση προσφοράς και μάλιστα στην Αθήνα αφού για την Τήνο υπάρχει ενδιαφέρον. Όσοι ενδιαφέρονται ας επικοινωνήσουν ως το τέλος Ιανουαρίου με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. στο τηλ. 6936787808.
Η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίττας στην Τήνο, στη Καλλονή, θα γίνει την 5η Ιανουαρίου 2015 στην ενοριακή αίθουσα του Αγίου Ζαχαρία, μετά τη Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων και την τελετή του Αγιασμού, που θα τελεστεί στις 18.00μ.μ. μαζί με το Τοπικό Συμβούλιο της Καλλονής και στον Καρκάδο κάποια επόμενη μέρα.
Σας περιμένουμε στη συνάντηση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίττας στην Αθήνα που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Φεβρουαρίου 2015 στις 11.15 π.μ. περίπου, στην αίθουσα της ενορίας του Αγίου Ιωάννου στο Ψυχικό Παπαναστασίου 11 Π.Ψυχικό τ.κ. 15452. Θα προηγηθεί Θεία Λειτουργία για τους κεκοιμημένους συγγενείς και φίλους μας στις 10.00 π.μ. Στη γενική μας συνέλευση με την κοπή της Βασιλόπιττας και την ανταλλαγή ευχών για τη νέα χρονιά θα γίνει και απολογισμός (ενεργειών και οικονομικός του 2015) και προγραμματισμός δράσεων για το 2016.
Καλά Χριστούγεννα, Ειρηνικό και Δημιουργικό το 2016. Υγεία σε όλους.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ


Παντελής Αρμάος
Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας