Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Εμποροεπαγγελματικός & Βιοτεχνικός Σύλλογος Τήνου: Φ.Π.Α. S.O.S.

Φ.Π.Α. . . . SOS

      Δυστυχώς οι φόβοι όλων μας για την κατάργηση του μειωμένου συντελεστή του Φ.Π.Α. που ισχύει υπό ορισμένες προϋποθέσεις σε νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου, σύμφωνα με οδηγία που δόθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση από το 1992, επαληθεύθηκαν. Το προνομιακό ΦΠΑ είναι παρελθόν, προκαλώντας πλείστες αντιδράσεις σε όλες τις νησιωτικές περιοχές που ισχύει το μέτρο.
        Η δυνατότητα αυτή δόθηκε στη χώρα μας προκειμένου να αντιμετωπισθούν ορισμένες αντικειμενικές δυσχέρειες στην άσκηση οικονομικών δραστηριοτήτων, όπως π.χ. το αυξημένο κόστος μεταφοράς αγαθών, στα νησιά του Αιγαίου πλην της Κρήτης (Νομοί Λέσβου, Χίου, Σάμου, Δωδεκανήσου, Κυκλάδων
και τα νησιά του Αιγαίου Θάσος, Σαμοθράκη, Βόρειες Σποράδες και Σκύρο), με επίπτωση στην τελική τιμή των αγαθών και υπηρεσιών, συνεπώς και στο κόστος διαβίωσης στις περιοχές αυτές.
        Να υπενθυμίσουμε σε όλους αυτούς που μας κυβερνούν και ορίζουν τις τύχες μας είτε λέγεται Ελληνική Κυβέρνηση είτε λέγεται Δ.Ν.Τ. είτε λέγεται Τρόικα είτε λέγονται ''φίλοι εταίροι της Ευρωπαϊκής Ένωσης'' ότι όλοι οι λόγοι για τους οποίους δόθηκε το προνομιακό μειωμένο Φ.Π.Α. στις νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας συνεχίζουν να υφίστανται μέχρι και σήμερα και όσο περνά ο καιρός οι συνθήκες άσκησης οποιασδήποτε εμπορικής δραστηριότητας σε αυτές τις περιοχές γίνονται όλο και πιο δύσκολες και χωρίς την καταστρατήγηση των όποιων δικαιωμάτων των φορολογουμένων, πόσο μάλλον καταργώντας και το προνομιακό Φ.Π.Α.
        Για το λόγο αυτό ο Εμποροεπαγγελματικός & Βιοτεχνικός Σύλλογος Τήνου θα κινηθεί δυναμικά και η ένωση των δυνάμεών του με το Δήμο Τήνου και το Επαρχείο Τήνου είναι δεδομένη, ώστε να κινηθούμε όλοι μαζί, φορείς, επαγγελματίες και κάτοικοι του νησιού μας, εναντίον αυτής της απόφασης, που θα καταστρέψει και θα ανατρέψει κυριολεκτικά τις ζωές μας.
      Δυστυχώς η Ελληνική Κυβέρνηση και όλα τα κόμματα αρνήθηκαν να ακούσουν τις ανάγκες χιλιάδων επαγγελματιών για επιβίωση και μία ζωή με αξιοπρέπεια.
Επομένως, οι κ. κ. βουλευτές που ψήφισαν την κατάργηση του προνομιακού ΦΠΑ  είναι πλέον ανεπιθύμητοι στα νησιά μας.
        Όσο για τους βουλευτές των Κυκλάδων, λυπόμαστε αλλά και ντρεπόμαστε για αυτούς, γιατί παρόλο τις βεβαιώσεις τους, την υπόσχεσή τους και την υποχρέωσή τους να παλέψουν για τα κεκτημένα του νομού Κυκλάδων, δεν έκαναν τίποτα. Για αυτό δεν είχαν το σθένος να μας συναντήσουν και να μας κοιτάξουν στα μάτια πριν τις εκλογές.

Παραίτηση λόγω ευθιξίας, αξιοπρέπειας και καθήκοντος θα έπρεπε να έχουμε ήδη δει. Αλλά ;;;;

Για το Δ.Σ.
Του Εμποροεπαγγελματικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου

       Ο Πρόεδρος                                   Η Γενική Γραμματέας





     Ανδρέας Τσιμέκης                                  Λουκία Κολλάρου
Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας