Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Στην Τήνο o Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β’.

panieros-1
www.romfea.gr
Στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας ιερούργησε σήμερα ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β’ με την συμμετοχή των Σεβ. Μητροπολιτών Γουινέας κ. Γεωργίου και Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελέημονος.
Στο ιερό συνήυχοντο οι Σεβ. Μητροπολίτες Αλ-Σάχμπα (Πατρ. Αντιοχείας) κ. Νήφων, Βρεσθένης κ. Θεόκλητος - προσκυνητές, και ο Σεβ. Σύρου και Τήνου κ. Δωρόθεος Β’.
Εκτός από τους εκατοντάδες προσκυνητές που είχαν κατακλύσει από νωρίς τον Ναό και καθ’ όλη τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ασφυκτιούντες προσεκύνουν το ιερό Εικόνισμα συμμετείχαν ο Βουλευτής της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Δήμαρχος Τήνου κ. Σίμος Ορφανός, ο Έπαρχος Τήνου κ. Ιωάννης Γιαγιάς, οι Διευθυντές των γραφείων των Σωμάτων Ασφαλείας, Αστυνομίας, Λιμενικού Σώματος και Πυροσβεστικής.
Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας
ο Σεβ. κ. Δωρόθεος καλωσόρισε τον Μακαριώτατο εκ μέρους της Διοικούσης το Ιερόν Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Επιτροπής, των επί τιμή Επιτρόπων κ. Ευαγγέλου Παρασκευά-Γκύζη διατελέσαντος επί 25ετίαν Αντιπροέδρου και κ. Ιωάννη Πολατσίδη, των φιλοπόνων υπαλλήλων, όπως τόνισε, στο Ιερό Ίδρυμα και μετά από σύντομη προσλαλιά προσέφερε στον Μακαριώτατο αντίγραφο της Εικόνος της Μεγαλόχαρης, ευχηθείς σε αυτόν να τον σκέπει και τον διαφυλάττει εις έτη πολλά, ευλογημένα και θεοχαρίτωτα.

Ο Μακαριώτατος αντιφώνησε και αφού μετέφερε την ευλογία των Αναχωρητών και των Αγίων της Αιγύπτου και ζήτησε την βοήθεια και προσευχή της Παναγίας για την Ιεραποστολή και τις Ιεραποστολικές του περιοδείες, προσέφερε στο Ιερό Ίδρυμα Εικόνα του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου, τον Ναό και τα φιλανθρωπικά προσκτίσματα του οποίου ανεκαίνησε και εξωράισε ο μέγας Ευεργέτης κ. Αθανάσιος Μαρτίνος, και στον Σεβ. κ. Δωρόθεο Β’ εγκόλπιο φέρων την εικόνα του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου.
panieros-41
Στην αίθουσα τελετών ο κ. Δήμαρχος προσέφερε στον Μακαριώτατο μαρμαρόγλυπτο περιστέρι, ευχηθείς η ειρήνη του Θεού να βασιλεύει στην Αφρική και στους λαούς της, και ο κ. Λιμενάρχης Τήνου, Υποπλοίαρχος ΛΣ κ. Βασίλειος Αποστολόπουλος τον θυρεό του Λιμεναρχείου Τήνου.
Ο Μακαριώτατος ευλόγησε όλους και ευχήθηκε για την πατρίδα μας προσειπών ότι όπου και αν βρίσκεται, συναντών μεγάλους και επιφανείς της γης, πάντοτε αναφέρεται στην πατρίδα μας και επιζητεί τη βοήθειά τους για την διέξοδο από τα προβλήματα που σήμερα αντιμετωπίζει.
Τους εκκλησιαστικούς ύμνους απέδωσαν οι Χοροί των Ιεροψαλτών του Ιερού Ιδρύματος υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Στυλ. Κοντακιώτη.
Την φροντίδα και τον όλο συντονισμό είχε ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Τήνου, Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός.
Ο Σεβ. κ. Δωρόθεος Β’ θα μεταβεί με σκάφος στην Πάρο προκειμένου να τελέσει την εξόδιο Ακολουθία κοιμηθέντος Πλοιάρχου φίλου του και θα επιστρέψει στην Τήνο και εν συνεχεία στη Ραφήνα. Αύριο θα μεταβεί μέσω Πειραιώς στη Σίφνο και το απόγευμα θα τελέσει τον εόρτιο Εσπερινό του Γενεθλίου της Θεοτόκου στην εορτάζουσα Ιερά Μονή Βρύσης, θα επιστρέψει στην Αθήνα και το πρωί της Τρίτης 8 Σεπτεμβρίου θα μεταβεί με αεροπλάνο στην ιερά νήσο Μήλο προκειμένου να ιερουργήσει στον εορτάζοντα Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας "Κορφιάτισσας" και το απόγευμα θα επιστρέψει από τη Μήλο στην Ερμούπολη.
Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης, Δήμητρα Φανερού.

panieros-2

panieros-3

panieros-4

panieros-5

panieros-6

panieros-7

panieros-8

panieros-9

panieros-10

panieros-11

panieros-12

panieros-13

panieros-14

panieros-15

panieros-16

panieros-17

panieros-18

panieros-19

panieros-20

panieros-21

panieros-22

panieros-23

panieros-24

panieros-25

panieros-26

panieros-27

panieros-28

panieros-29

panieros-30

panieros-31

panieros-32

panieros-33

panieros-34

panieros-35

panieros-36

panieros-37

panieros-38

panieros-39

panieros-40

panieros-41

panieros-42

panieros-43

panieros-44

panieros-45

panieros-46

panieros-47

panieros-48

panieros-49

panieros-50

panieros-51
panieros-52
Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας