Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Φεστιβάλ Τήνου 2015: Πειραματική Τέχνη "Μια ματιά στο ανθρώπινο"

Πειραματική Τέχνη
«Μία ματιά στο ανθρώπινο»

Ποίηση: «Γραφίδες Ελευθερίας» με τον Δημοσθένη Αγραφιώτη

Ο  Εμπεδοκλής ισχυρίστηκε ότι ο κόσμος είναι φτιαγμένος από τέσσερα στοιχεία: γη, αέρας, νερό και φωτιά και ότι διέπεται από δύο αντίρροπες δυνάμεις: την φιλότητα και το μίσος. Υπήρξε ποιητής, φιλόσοφος, κοινωνικός ακτιβιστής, πολιτικός πρωταγωνιστής. Με την πτώση του στο ενεργό ηφαίστειο της Αίτνας και  αφήνοντας  στα τοιχώματα του τα χρυσά σανδάλια του ως υπογραφή, επιτρέπει τον χαρακτηρισμό του ως πρώτου επιτελεστή (performer). Τέσσερις performances του Δημοσθένη Αγραφιώτη, ως τιμή στην σημαντική αυτή μορφή της Magna Grecia.

Παράσταση-Performance: «Είσαι Κάπου;» με την ομάδα «Συνειρμός»

«Η αγωνία της εύρεσης του χαμένου μας εαυτού, η εμβάθυνση στον εσωτερικό άνθρωπο. Το όλο εγχείρημα που μοιάζει άπιαστο όνειρο, γιατί ο εαυτός μας δραπετεύει συνεχώς. Ο κόσμος του ονείρου, των αναμνήσεων, προσφέρει λύτρωση ή υπεκφυγή από την πραγματικότητα;» Στην παράσταση συγχέονται διαφορετικά είδη τέχνης
(χορός, μιμική, ποίηση, μουσική, ζωγραφική, βίντεο, μουσική) και στοχεύει στην ανάδειξη νέων σκηνικών προτάσεων με άξονα το εκφραστικό σώμα και τη σχέση του με τον σκηνικό χώρο της βιντεοπροβολής. Ο θεατής μπαίνει σε μια ποιητική λογική, τη λογική του ονείρου και τελικά… όλα διαδραματίζονται στον εσωτερικό ψυχικό χώρο.

Penny Boedof performance, xορός

Video Art: «Νίκη Μαραγκού – Επιφάνειες νερού» της Βουβούλας Σκούρα.

Μία βίντεο εγκατάσταση για τη γνωστή ποιήτρια Νίκη Μαραγκού. Λήψεις στην «Πράσινη Γραμμή». Ο λόγος των ποιημάτων της Μαραγκού σε μια αναρχική απεικόνιση. Οι εικόνες από την Κύπρο απλώνονται ή εγκλωβίζονται, επαναλαμβάνονται ή όχι, σε ανοιχτή ή κλειστή μεταβαλλόμενη φόρμα, σε μεταβαλλόμενα χρώματα.

Βουβούλα Σκούρα – σκηνοθεσία, εικόνες, Νίκη Μαραγκού – αφήγηση Γιάννης Νταρίδης – μοντάζ, Νίκος Παπαδογούλας – μουσική. Στο ρόλο των γυναικών: Καίτη Βαβαλέα, Ιφιγένεια Αναστασιάδη, Bella Ivanova – βοηθός μοντέζ

Χώρα – Παλιό Σφαγείο Ώρα: 20.30 Είσοδος: 5 ευρώ

Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας