Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Παρούσιαση της Τήνου στο Παρίσι

 
Πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη επιτυχία, στις 2/4/2015 στο εστιατόριο «Evi Evane» στο Παρίσι η εκδήλωση τουριστικής προβολής της Τήνου, την οποία συνδιοργάνωσε ο Δήμος Τήνου και το Γραφείο του ΕΟΤ στο Παρίσι.

Στην εκδήλωση προσκλήθηκαν Γάλλοι δημοσιογράφοι τουριστικού ρεπορτάζ και τουριστικοί πράκτορες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και θα ακολουθήσει λίστα με αυτούς που αποδέχτηκαν την πρόσκληση και ήλθαν στην εκδήλωση.

Υποσχέθηκαν όλοι ότι θα γράψουν στα έντυπά τους αφιερώματα για την Τήνο και προσκλήθηκαν να έρθουν να γνωρίσουν από κοντά το νησί και τις ομορφιές του. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε η Τήνος, μέσα από γαλλικά κείμενα, τόσο από την Διευθύντρια του Γραφείου του ΕΟΤ στο Παρίσι κ. Νέλλα Τυλιανάκη, όσο και από εμένα, ενώ παρουσιάστηκαν βίντεο και φωτογραφίες από τα χωριά και τη Χώρα, τις παραλίες, τους περιστεριώνες και τις φυσικές και μοναδικές ομορφιές του νησιού μας, καθώς επίσης τονίστηκε η μοναδικότητα της καλλιτεχνικής παράδοσης και του πολιτισμού του νησιού και των μονοπατιών που συνδέουν χωριά και μνημεία πολιτισμού.

Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά της κ. Τυλιανάκη ότι αντίστοιχο ενδιαφέρον και προσέλευση δεν υπήρξε στις προσκλήσεις για παρουσίαση άλλων νησιών και προορισμών της Ελλάδας και αυτό είναι κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα.

Θα ήταν παράλειψή μου να μην ευχαριστήσω όλους όσους βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση αυτή και πρώτα από όλους ιδιαίτερα την κ. Νέλλα Τυλιανάκη που πραγματικά έδωσε την ψυχή της για την εκδήλωση, η οποία αν και δεν είναι Τηνιακιά, παρ’ όλα αυτά έχοντας σπίτι στην Τήνο μίλησε από «πρώτο χέρι» για όλα εκείνα που την έκαναν να λατρέψει το νησί και να το κάνει δεύτερη πατρίδα της. Στην εκδήλωση βοήθησαν και γι’ αυτό θέλω να τους ευχαριστήσω, όλοι οι υπάλληλοι του γραφείου του ΕΟΤ στο Παρίσι, που συμμετείχαν ενεργά στην όλη προσπάθεια, βοηθώντας στις προσκλήσεις, στις επιβεβαιώσεις των παρουσιών, αλλά και στο «στήσιμο» των δώρων που διανεμήθηκαν στους καλεσμένους μας.

Επίσης στην εκδήλωση παραβρέθηκε και θέλω να τον ευχαριστήσω ιδιαίτερα, ο άμισθος σύμβουλος του Δήμου μας για τα τουριστικά θέματα κ. Κώστας Ζήκος που είχε και την επιμέλεια της υλοποίησης του οπτικοακουστικού υλικού.

Επίσης πολλά ευχαριστώ και συγχαρητήρια αξίζουν στη διάσημη σεφ κ. Ντίνα Νικολάου και στην αδελφή της Μαρία που μέσα από το ταλέντο τους μάγεψαν, σε μια γευστική πανδαισία τους καλεσμένους μας.

Θα ήθελα από καρδιάς να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ προσωπικά στον Μανώλη Παλαμάρη που μας διέθεσε δωρεάν προϊόντα της «Aegean Εssence» που μοιράστηκαν στους καλεσμένους μας καθώς και οπτικοακουστικό υλικό.

Επίσης πολλά ευχαριστώ:

Στο Γιώργο Κρητικό («Καμπούρη») για την δωρεάν διάθεση πιστοποιημένων προϊόντων του που χρησιμοποιήθηκαν στην εκδήλωση.

Στο Χρήστο Φιοράντη που η μουσική του μας ταξίδεψε από την Τήνο μέχρι τη Γαλλία.

Στο Σύλλογο Ενοικιαζομένων Δωματίων «Η ΞΕΝΙΑ» και στον Εμποροεπαγγελματικό και Βιοτεχνικό Σύλλογο Τήνου για τους χάρτες που μας προμήθευσαν και μοιράστηκαν στους καλεσμένους μας.

Στο Νίκο Σαλταμανίκα για τη διάθεση αντιτύπων του περιοδικού «TINOS ABOUT» που επίσης μοιράστηκαν στους καλεσμένους μας.

Στο Γιάννη Βιδάλη για την έγκαιρη παράδοση των μεταφρασμένων στα Γαλλικά οδηγών «ΤΗΝΟΣ 360ο ».

Στη Τζωρτζίνα Καράγιωργα (Τουριστικό Γραφείο ΤΙΝΟS G.K.) για την πολύτιμη βοήθειά της για την μετακίνησή μου.

Σε όλα τα μέλη της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Τήνου για τη βοήθεια και την στήριξη, καθώς και στους υπαλλήλους του Δήμου που ασχολήθηκαν για την υλοποίηση της εκδήλωσης αυτής.

Κλείνοντας, θέλω να πω ότι ήταν για μένα ιδιαίτερα συγκινητικό να παρουσιάζω το νησί μου σε ένα τόσο «ψαγμένο» ακροατήριο που πραγματικά είχε καθηλωθεί. Διαπίστωσα για μια ακόμη φορά τη δυναμική που έχει ο τόπος μας, την οποία μπορεί όλοι εμείς, παρασυρμένοι από την καθημερινότητα, να μην μπορούμε να καταλάβουμε, όμως οι ειδικοί την αντιλαμβάνονται και την εκτιμούν. Η αντίληψη των παρευρισκομένων και των ειδικών του τουρισμού, ήταν ότι έγινε μια επιτυχημένη εκδήλωση, που πιστεύουμε ότι θα αποκομίσει οφέλη για τον τόπο μας.

Όμως ο προβληματισμός της εκδήλωσης είχε να κάνει με την απουσία από το νησί ενός συλλογικού οργάνου των Τηνιακών Ξενοδόχων που θα καταφέρει να προσεγγίσει και να προσελκύσει τουριστικούς πράκτορες, ιδιαίτερα μέσα από την οργάνωση τουριστικών πακέτων ή προσφορών και μέσα από την οργάνωση «all inclusive» που είναι ευρέως διαδεδομένη δράση σε άλλους προορισμούς στην Ελλάδα. Στους καλεσμένους μοιράστηκε κατάλογος των ξενοδοχείων της Τήνου με τα email, τα τηλέφωνα και τις διευθύνσεις τους, αλλά αυτό δεν ήταν ικανό να καλύψει το κενό μιας και μου επισημάνθηκε ότι ίσως είμαστε από τα μοναδικά νησιά ή μέρη της Ελλάδας που δεν υπάρχει Σύλλογος Ξενοδόχων που να κάνει δράσεις προώθησης των καταλυμάτων τους, αλλά και του τουριστικού προϊόντος που λέγετε Τήνος.

Πιστεύω ότι στο επόμενο διάστημα με τη συμβολή ειδικών αλλά και των μελών της τουριστικής επιτροπής, θα πρέπει να επικεντρωθούμε στο κομμάτι αυτό, αλλά και να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του για ότι γίνεται και για ότι δεν γίνεται, γιατί είναι βέβαιον ότι για να πάει αυτός ο τόπος μπροστά, χρειάζεται τη δράση και τη συμβολή όλων μας. Όποιος πιστεύει ότι μπορεί να διαχειριστεί την εξέλιξη με πρακτικές του παρελθόντος απλά θα πρέπει να ξέρει ότι δεν θα είναι ανταγωνιστικός και δυστυχώς, στο κομμάτι του τουρισμού, ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος.

Και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ.
 
Αναστασία Δεληγιάννη - Άσπρου
Αντιδήμαρχος του Δήμου Τήνου και
Υπεύθυνη Τουριστικής Προβολής
 
 











 
Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας