Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Συμμετοχή του Δήμου Τήνου στο 6ο Προσυνέδριο της ΚΕΔΕ



ΔΗΜΟΣ  ΤΗΝΟΥ                                                                                  Τήνος, 30/04/2015

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ    

Ταχ. Δνση: Ευαγγελιστρίας 72                                                 

ΤΗΛ:   2283360106                                                                     
ΦΑΞ:   2283360139

Συμμετοχή του Δήμου Τήνου στο 6ο Προσυνέδριο της ΚΕΔΕ

            Στο 6ο Προσυνέδριο της ΚΕΔΕ στην Αθήνα στις 20 Απριλίου 2015 εκ μέρους του Δήμου Τήνου συμμετείχε ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Παντελεήμων Αρμάος.  Το προτελευταίο αυτό Προσυνέδριο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα (Ξενοδοχείο Τιτάνια) ενόψει του ετήσιου Συνεδρίου της ΚΕΔΕ στη Χαλκιδική στις 7-9 Μαΐου 2015 που έχει θέμα: «Η Αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τους πολίτες μπροστά».
            Στο προσυνέδριο που ήταν διάλογος αιρετών, με μαζική συμμετοχή των Περιφερειών Βορείου  και Νοτίου Αιγαίου, έγιναν 3 θεματικές εισηγήσεις: 1. Τουριστική ανάπτυξη, Γ. Δαμουλάκης, Πρόεδρος Τουριστικής Επιτροπής, μέλος Δ.Σ. ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Μήλου, 2. Νησιωτική Πολιτική Μ. Αγγελόπουλος, Πρόεδρος της Επιτροπής Νησιωτικής Πολιτικής, μέλος Δ.Σ. ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Σάμου και 3. Θέματα Πολιτισμού και Αθλητισμού Γ. Λυμπέρης, Πρόεδρος Επιτροπής Πολιτισμού και Αθλητισμού, μέλος ΔΣ ΚΕΔΕ, Δημοτικός Σύμβουλος Ήλιδας. Αναπτύχθηκαν οι θέσεις της ΚΕΔΕ για τις θεματικές ενότητες που προαναφέρθηκαν και ακολούθησε πλούσιος και γόνιμος διάλογος με ιδέες εμπλουτισμού των θέσεων και παρατηρήσεις συμπλήρωσης των προτάσεων και πέραν αυτών.
            Κυριάρχησαν στο διάλογο θέματα  της επικαιρότητας
που απασχολούν καίρια και έντονα το χώρο των  2 περιφερειών του Αιγαίου, όπως το μεταναστευτικό, τουρισμός, πρωτογενής τομέας, οικονομικά Δήμων, περιβάλλον, πολιτισμός, αθλητισμός, ΦΠΑ, υγεία, συγκοινωνιακό, Αιγαία οδός, απορρίμματα, ΧΑΔΑ, υποστελέχωση υπηρεσιών Δήμων και άλλων υπηρεσιών, παιδεία, κατανομή ΚΑΠ, Καλλικράτης, τέλος διανυκτέρευσης ή περιβάλλοντος ή εισόδου, υδροδότηση, αιγιαλός – παραλία, αιολικά πάρκα 4 νησιών, Γενικός Γραμματέας Δήμου, εξιδίκευση θέσεων με ΙΤΑ – ΠΕΤΑ – ΕΕΤΑΑ κα.
            Τις απογευματινές ώρες, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ ανακοίνωσε την Πράξη Νομοθετικού Περιέχομένου, που είχε προ ολίγου δημοσιευθεί για τη μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων των ΟΤΑ στην Τράπεζα της Ελλάδας με αναδρομική ισχύ από 17/3. Αποφασίστηκε η σύγκλιση του Δ.Σ, της ΚΕΔΕ την επομένη για λήψη αποφάσεων.
            Το βράδυ της ίδιας ημέρας συνεδρίασε η ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου στο χώρο πάλι του ξενοδοχείου Τιτάνια στην Αθήνα.
            Όπως ήταν ευνόητο πέραν της προκαθορισμένης θεματολογίας, κυριάρχησαν τα θέματα της επικαιρότητας δηλ. το μεταναστευτικό (υποστελέχωση υπηρεσιών, κέντρα φιλοξενίας, έλλειψη υποδομών), η δημοσίευση της ΠΝΠ για τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδος καθώς και άλλα θέματα όπως οικονομικά (τέλος διανυκτέρευσης ή περιβάλλοντος,  ΦΠΑ), συμμετοχή στο συνέδριο ΚΕΔΕ, αλλαγή κριτηρίων  χρηματοδότησης ΠΕΔ,  επιχειρησιακά προγράμματα.
            Στη συνεδρίαση έλαβε μέρος και ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου κ. Χατζημάρκος.
            Μεταξύ των άλλων τέθηκε το θέμα της υποβάθμισης του υποκαταστήματος του ΙΚΑ Τήνου σε Γραφείο Κοινωνικής Ασφάλισης Τήνου και με τις προϋποθέσεις λειτουργίας (εξασφάλιση χώρου υλικοτεχνικής υποδομής και κάλυψη λειτουργικών δαπανών από το Δήμο)  να τίθενται κατά  διλημματικό μάλιστα τρόπο.
             

Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας