Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Παράταση του Προγράμματος των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης ζητά ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης από τον Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδη Μπαλτά.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παράταση του Προγράμματος των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης ζητά ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης από τον Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδη Μπαλτά

 
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης ζητά τη συνδρομή του Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδη Μπαλτά προκειμένου να δοθεί παράταση λειτουργίας του προγράμματος των ΚΔΒΜ  μέχρι την ένταξή του στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020.
Το πρόγραμμα των ΚΔΒΜ υλοποιείται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013 και ειδικότερα μέσω του ΕΠ «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση». 
«Μέχρι όμως την ένταξη του προγράμματος στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, τονίζει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ,  κρίνουμε επιβεβλημένη την παράταση λειτουργίας του, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η παροχή των εκπαιδευτικών υπηρεσιών στους πολίτες, καθώς
θεωρούμε πως μια διακοπή σε αυτή την φάση του έργου, θα οδηγήσει σε δυσλειτουργίες και θα υπονομεύσει το θεσμό της Δια Βίου Μάθησης όπως συνέβη με το κλείσιμο των Κέντρων Εκπαίδευσης Ενηλίκων (2011), όταν η χώρα έμεινε για δύο έτη χωρίς εκπαίδευση ενηλίκων, με εμφανείς τις συνέπειες για την  κοινωνία σε καιρό κρίσης».

Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο Γ. Πατούλης, μέχρι σήμερα στα περισσότερα από 100 προγράμματα των Κ.Δ.Β.Μ. έχουν εκπαιδευτεί 194.623 πολίτες και στα 12.349 τμήματα που έχουν δημιουργηθεί σε όλη τη χώρα, οι απασχολούμενοι (στελέχη, εκπαιδευτές κλπ) προσεγγίζουν τις 6.500 διαθέτοντας όλα τα απαιτούμενα και εξειδικευμένα προσόντα για την επίτευξη των στόχων της διά βίου εκπαίδευσης.
Καταλήγοντας ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ αναφέρει: «Ζητούμε τη συνδρομή σας για την παράταση του έργου των Κ.Δ.Β.Μ. Εκτιμώντας ότι θα δείξετε κατανόηση στο δίκαιο των διεκδικήσεών μας και γνωρίζοντας την ευαισθησία σας σε θέματα Δια βίου μάθησης, προσβλέπουμε στην άμεση ανταπόκρισή σας στο βασικό αίτημα μας, ώστε όλοι μαζί να συνεχίσουμε το τεράστιο έργο της Δια Βίου μάθησης».
Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας