Εμφανιζόμενη ανάρτηση

 

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗΣ & ΔΙΧΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ TΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                   Τήνος  15 Δεκεμβρίου 2014

ΝΟΜΟΣ  ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                          

ΔΗΜΟΣ ΤΗΝΟΥ   


ΨΗΦΙΣΜΑ
ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗΣ & ΔΙΧΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ TΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τήνου, μετά από σχετική πρόταση – εισήγηση του Προέδρου του κ. Ιωάννη Σιώτου,  ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΕ, ομόφωνα, στην από 11/12/2014 συνεδρίαση του, τα όσα προπαγανδιστικά, σκοταδιστικά και υποτιμητικά για το λαό της Τήνου εκφράστηκαν με τον πιο επίσημο τρόπο από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδας. Ειδικότερα, με την εν λόγω απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο διατράνωσε προς την Ιερά Σύνοδο, χαρακτηριστικά, τα ακόλουθα:

«….Ντροπή που απαξιώνετε τους καθολικούς και επιχειρείτε να σπείρετε κλίμα πόλωσης. Ντροπή που επιχειρείται να διχάσετε τη μακρόχρονη ειρηνική συνύπαρξη ορθόδοξων και καθολικών Τήνιων, η οποία αποτελεί πρότυπο και αντικατοπτρίζει ξεκάθαρα τον Τηνιακό πολιτισμό και το εν γένει μεγαλείο του. Δεν θα σας αφήσουμε να κάνετε το νησί μας Μπέλφαστ . Το κήρυγμα μίσους σας έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την προσπάθειες που δίνει ο Πατριάρχης μας, αυτή την εποχή, για την ένωση των εκκλησιών ! Η Παναγία μας, ανήκει σε όλους. Και εδώ στην Τήνο έχουμε τον πολιτισμό να το εκφράζουμε αυτό, γιατί σε αυτήν τη διαμαρτυρία ήμασταν όλοι μαζί….»
Το Δημοτικό Συμβούλιο, εν κατακλείδι, ως εγγυητή της ενότητας του τηνιακού λαού και της κοινωνικής συνοχής, καταδικάζει ρητά το ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου και την προσβολή του Συντάγματος και των ατομικών ελευθεριών που προκαλείται απ’ αυτό.
Επιπροσθέτως, το Δημοτικό Συμβούλιο δηλώνει, έστω και εκ περισσού, ότι ο Δήμαρχος ενεργούσε σύμφωνα με τις εντολές και τις αποφάσεις του σώματος και της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, εγγυώμενος στο ποσοστό που οι δυνάμεις του το επέτρεπαν την ομαλότερη δυνατή διενέργεια των αρχαιρεσιών.
Share:

Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων

Ανακύκλωσε. Κέρδισε!

Προγράμματα Δήμου χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΠΥΔΗΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΠΑ

video: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Categories

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Video: Συνεδριάσεις Δ..Σ

δημοτικο λιμενικο ταμειο τηνου - ανδρου

live camera Η πόλη της Τήνου από το Βίντσι

live camera Το λιμανι του πανορμου

Η κίνηση των πλοίων στο νησί μας